Sarah's favorit-kyckinggryta
Då var jag igång med matlagning igen! Den här gången har jag gjort en kycklinggryta med spännande smaker och en skvätt öl. Ursprungreceptet vet jag inte vad jag har fått det ifrån, men här är det i alla fall.
Kycklingfiléer ( till 2-3 portioner)
200 g pärllökar
Smör och olja till stekning
Torkad timjan (1 krm)
Torkad Dragon (2 krm)
2 msk dijonsenap
2 dl öl
3 dl vispgrädde
Salt och peppar
Tillbehör klyftpotatis
Gör följande.
1. Skala pärllöken och skiva en gång på mitten eventuellt en gång till på halvan och skär kycklingen i mindre delar.
2. Bryn kyckling och pärlöken, salta och peppra.
3. Tillsätt kryddor (efter smak, men dubbelt så mycket dragon än timjan), senapen och ölen, låt koka upp.
4. Blanda i grädden och låt småputtra i 15 min eller till såsen kokat ner och blivit krämig.
Servera med klyftpotatis till.
Kommentarer
Trackback