Torskrygg med bacon och soltorkade tomater
Ingredienser 4 port
4 st torskryggfiléer
½ -1 röd lök
1 paket bacon
6 bitar soltorkade tomater
50 gram smör (eller 4 msk flytande)
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
2 msk klippt färsk persilja
salt och peppar ev. timjan och oregano
Tillbehör:
Potatis
Haricots verts
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 200°C.
-
Koka potatisen.
-
Skär löken och baconen och stek tillsammans.
-
Strimla soltorkade tomater.
-
Värm smöret så det blir mjukt (lite mer än rumstempurerat)
-
Klicka i sambal oelek, pressad vitlök och persilja i smöret.
-
Lägg de tinade torskfiléerna i en ugnsfast form, salta, peppra och bre på smöret.
-
Strö över bacon, löken och soltorkade tomaterna.
-
Ställ in allt i ugnen i 15 min.
-
Lägg haricots verts i en kastrull och häll i vatten så de precis täcker. Koka i 2 min och häll sedan i kallt vatten. Låt stå i 5 min, slå av vattnet i ett durkslag.
-
Servera fisken med potatits och haricots verts med flingsalt.