Tentaplugggg

Japp, just nu är jag helt uppe i tentaplugg. Hittat en ny promenadrunda också, dock har jag bara gått den en gång och tuggar desto mer... Funderar på att köpa 10-gångers träningskort, men det får jag ta tag i sen, efter tentan och 1,5 veckas ledighet. Under ledigheten har jag tänkt åka en sväng till Halmstad, Kalmar och sist Uppsala. Någonstans under den tiden tänkte jag plugga lite också. Full fart är det hela tiden, men det är kul och då rullar det bara på.
 
På promenad
 
När vi inte pluggar hittar vi på massa annat kul
- här musikquiz och middag på Harrys
 
Victoria bjöd på en supergod äppelpaj en annan kväll

Sarah's favorit-kyckinggryta

Då var jag igång med matlagning igen! Den här gången har jag gjort en kycklinggryta med spännande smaker och en skvätt öl. Ursprungreceptet vet jag inte vad jag har fått det ifrån, men här är det i alla fall.
 
Kycklingfiléer ( till 2-3 portioner)
200 g pärllökar
Smör och olja till stekning
Torkad timjan (1 krm)
Torkad Dragon (2 krm)
2 msk dijonsenap
2 dl öl
3 dl vispgrädde
Salt och peppar
 
Tillbehör klyftpotatis
 
Gör följande.
1. Skala pärllöken och skiva en gång på mitten eventuellt en gång till på halvan och skär kycklingen i mindre delar.
2. Bryn kyckling och pärlöken, salta och peppra.
3. Tillsätt kryddor (efter smak, men dubbelt så mycket dragon än timjan), senapen och ölen, låt koka upp.
4. Blanda i grädden och låt småputtra i 15 min eller till såsen kokat ner och blivit krämig. 
 
Servera med klyftpotatis till.

Ny färg

Doppat huvudet i färgburken och matchar höstens löv lite bättre nu.
 
I bilen påväg tillbaka till Ljungby efter helgens besök i Kalmar.

Helgen hemma

En kort visit hemma, men helt underbar. Sen har det ju varit kanelbullens dag och jag gjorde debut i bullbak.
 
Mina bullar
 
Pappas bullar frossade jag i när jag kom hem.
 
En helg full med massa mysigheter; bakning, brasa, löparrunda i skogen,
bjuden på middag, bjuden på lunch och tid med älsklingen.
 
 

RSS 2.0