Kärftstjärtsröra med ris

För 2 personer, ca 20-30 min.

Ingredienser

1 liten gul lök, finhackad

150 g färska champinjoner, delade i mindre bitar om de är stora

ca 1/2 dl torr vit vermouth eller vitt vin

2–3 msk tomatpuré

2 dl ekologisk creme fraiche (kokbar, valfri fetthalt)

1 smulad grönsaksbuljongtärning (går bra med fisk)

 250-300 g kräftstjärtar i lag

Gör:

Börja med att koka upp riset enligt nvisningar på packetet.

Hacka lös, skiva champinjoner och bryn dessa i en stekpanna.

Häll i resten och låt puttra lite så att buljontärningen löses upp. Lägg sist i kräftskärtarna innan servering så de blir varma.  Servera med ris till.

 (Ursprunglig recept: Arne Adler – Allt om  mat)


Sparar och utgifterna blir fler..

Är trött på att vara sjuk och seg och inte orka något. Sånna här dagar längtar jag efter att kunna ringa mamma och få klaga på livet. Men just nu är hon och njuter i Italien, vissa har det bra! (fast det tycker jag hon är värd min fina mamma.) 
 
Har även varit och storhandlat för första gången sen jag flyttade till Ljungby. Jag och Lovisa tog bilen bort till City Gross och det blev en hel del. Har tänkt planera mina luncher och middagar bättre och laga massa matlådor. Blir så lätt att jag småhandlar på Willys varje dag eftersom det ligger precis under skolan. Väldigt smidigt, men också lite farligt för plånboken. Nu ska jag försöka hålla i pengarna och spara in för att kunna köpa mig något jag velat ha ett tag. Så kommer en sån rolig överraskning som mer papper och betalningskyldighet från Danska skatt och hyreshöjning. Vad fan?! SUCK.. jaja det löser sig. 
 
"Tack för kaffet!"
 

Sjuk tjej

En helg med massa människor och virus som spridit sig som en löpeld. Jag med flera kom hem genomförkylda. Jag hade mina vanliga symtom; febrig, täppt i bihållorna, kliande i halsen, ont i musklerna, sämre hörsel och smak, huvudvärk och rinnande ögon. Efter att ha genomlidigt 1,5 föreläsning gick jag hem och la mig på soffan och där låg jag. 
 
Ingen pigg tjej
 

Kalmarweekend

Haft en riktigt trevlig helg i Kalmar med Ljungbyfamiljen. Blev shopping, god mat, bastu, jacuzzi, sköna promenader och trevligt häng.
 
Fredagshäng med Lovisa och syster
 
Lördagsmiddag med Ljungbyfamiljen
 
 
Jacuzzibad
 
Bastuhäng
 
Morgonpromenad på fina Stensö 
 
 
 
 

FAST- styrelsemedlem

Gått och blivit styrelsemedlem i vår studentförening FAST här i Ljungby. Har posten som vice aktivitetsansvarig, vilket innebär att fixa (tillsammans med resten av styrelsen) aktiviteter som fester och andra roligheter. Med mina erfarenheter i bagaget känns det som att detta kan bli en kul utmaning. Har massa idéer och redan idag har jag lagt fram några förslag som förhoppningsvis går igenom på styrelsemötet nästa vecka. Jag tror fast att detta inte är stort som Uppsala kan göra något liknande i mindre format som kan bli riktigt kul. Men vi får väl se, det handlar om efterfrågan och kostanad. 
 
 
 
 
 
 

Du & jag och våra galna äventyr

Hittade massa fina bilder på oss, väcker minnen till liv. 
 
 
 
Från i lördags <3
 
 
 
 

Fira Fyra Födelsedagar

Blev mycket firande av födelssedagar i helgen. massa god mat, dryck och trevligt sällskap. Tack för all uppvakning och fina presenter!
 
Syster 20 år!
 
Relaxkväll med hela familjen.
Bubbelbad, bastu, ansiktsmask och fotbad med dryck och tilltugg
 
#01 #02 #04 #07
 
Alla fyra födelsedagsbarnen!
 
PUSS
 

4 tjejer 3 destinationer

Vi åkte hem alla fyra i torsdags och fick ett trevligt sällskap av varandra till Alvesta. Där skiljdes vi åt, jag till Kalmar, Victoria till Hässleholm och de andra två mot Lindköping där Lovisa åkte vidare mot Stockholm. Tågen gick passande nog minutrarna efter varandra, 15.. 31, 33 och 35 och alla var i tid.  Vi hade sedan en telepatisk fika med varandra, köpte nämligen bullar att ha med oss allihop. Extra trevlig hemfärd blev det minsann! 
 
 

Fler bilder på frisyr

 
 
 
 
Gillar Anistons mörka blonda färg på denna bilden
 
 
Alternativ färg
 
Alternativ färg
 
 

Höstfrillan?

Funderat länge på att klippa håret i en längre pagefrisyr. Sen vet jag inte om jag vill göra det ljusare... Resultatet (i den hårfärgen jag har nu) skulle se ut något sånt här någotnting:
 
 

Smarta isformar

Vill tipsa om denna smarta design på isformar. IKEA säljer den dessutom för bara 9 kr styck. Förstod först inte varför den rosa (av de tre) nästan alltid är slut, nu förstår jag varför. Det som är så bra är att pricken i mitten på "blomman" gör det så enkelt att få loss isen urformen, vilket jag ibland brukar tycka är knöligt. Lätt att fylla på, hyfsat stabil och lätt att få ut isen. Dessutom är det fin färg och fin form. 
 
 

22-årsfirande

Fick en fin och minnesvärd födelsedag. Lovisa överraskade mig på morgonen med sång och frukost på sängen. Det har sina fördelar med att ha en granne med nyckel in till sin lägenhet. Dagen fortsatte med en lång, skön sovmorgon och sedan en stor och god frukost. På kvällen åt vi hemmagjord pizza och jag bjöd på chokladfudgetårta till efterrätt samt två drinkar, Mojito och  Lennart eller "Tema Show" som jag lärt mig att den heter från början. Vi såg Mello (som nu äntligen har börjat!!) och körde Melloquiz, vilket jag och Sebbe vann. Det blev en sen kväll, men väldigt lyckad. Tack alla  för att ni uppvaktade mig på min dag <3
 
Frukost på sängen!
 
Hemmagjord pizza hos Emelie
 
 
Bubbel i glaset och Mello-röstning
 
Efterfest
 
Min fina klänning<3
 
 
 

Gluten & laktosfri Chokladtårta

 Bjöd på en gluten- och laktorfri chokladfudgetårta. Inte alltid så lätt med olika allergier, men denna blev riktigt bra.  Innehåller heller inga nötter eller stenfrukter, en efterrätt för alla! Varning som bör meddelas innan gästerna hugger in på tårtan är att den är vääääldigt mäktig. Servera med hallon och apelsin till för att lätta upp det tunga. 
 
Botten
2 st ekologiska ägg
2,5 dl socker
1,5 dl finmix glutenfri alt.mjölmix
5 msk ekologisk kakao
100 g laktosfritt smör (eller margarin)
Ekologiska kokosflingor att ströa formen med
 
Fudge

1,5 dl laktosfri vispgrädde

1,5 dl  strösocker

2 msk  ekologisk ljus sirap

100 gram  70 % mörk choklad

75 gram  laktosfritt smör, rumstempererat

 

Garnering:
ca 1 msk Kakao
200g Hallon (tinade)
1 ruta riven 70% choklad
Något grönt blad, mynta, citronmeliss eller likande.
2,5 dl laktosfri grädde
ev. apelsin
 
Gör:

Sätt ugnen på 150 grader.

1. Rör ihop ägg och socker. Sikta i kakaopulver och mjölmixen.

2. Tillsätt smält avsvalnat fett.

3. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter. 

Grädda i ca 30 minuter.

Låt kakan svalna och gör under tiden fudgen. 
 
4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet.
 
Pudra över kakao med en tesil innan servering, dekorera med lite riven choklad och hallon.
 
 

RSS 2.0