Dunderförkyldning

Visste att jag någon gång skulle åka på det. Trodde väl det var för bra att vara sant att slippa undan alla sjukdomar runt omkring mig i Uppsala, men nu när jag kom hem och slappanade av jag då åkte jag på en rejäl förkyldning... Toapappret och nässprayet är mitt närmasta sällskap, men känner idag att jag i alla fall är på bättringsvägen jämfört med igår, alltid något! Ser dock ut som rudolf med röda mulen, skitsnyggt...

Home sweet home!

Efter att ha suttit på nålar och varit nervös över att missa första bussen (som jag hann med och var i tid) och sedan kollat så jag var på rätt tåg(, rätt språr, åt rätt håll och rätt avgångstid) rullade det mot Stockholms central. Tåget var i tid och jag kom precis lagom till att gå ombord på Silverlinjsbussen och fick dessutom 2 platser för mig sjäv (bonus!!). Bussresan gick bra, förutom att det var svinkallt att promenera runt i bara nylonstrumpbyxor i pausen i Ringarum... Var i Kalmar som beräknat och Anton kom och hämtade mig. Förutom att han tagit den enda demobilen med sommardäck som han dessutom kom på att han själv bytt däck på, så gick sista 5 min i bil bra. 
 
Äntligen hemma hos mamma! Hon lagar god mat åt mig och vi har varit på biltuné (vilket är ett måste). Jag har fått mitt efterlängtade fredag- och lördagsmys. Festa är kul, men myskväll med familjen och älsklingen slår lite högre. Varit och hälsat på Anton på Liljas två dagar i rad nu, är invigning och massa jippon. Ganska kul och galet mycket folk! Förstår inte hur det kan vara så många som köper bil hela tiden? Men tur är ju det. 
 
 

Sista rycket!

Igår satt jag och Erica instängda i min lägenhet från halv elva til halv nio förutom en 40 min promenadpaus i solen. Våra sjuklingar Lina och Towe fick vara med över skype och googledox. Efter de tio timmarna och tre idag är vi nu äntligen klara med uppsatsen. Det är sista stora grejen vi gör i denna kursen och om tre dagar har vi lov! 
 
Lika trött som den här killen över att sitta vid datorn

Skön & nyttig lördag

Igår fick jag uppleva min första lördagkväll pluggandes på Geo. Mina civilingenjörspluggande vänner hade tenta på morgonen, sedan har de på måndag och onsdag de andra två tentorna. Jag är sååå glad att jag hoppade av och slipper plugga på något så tråkigt som matte, biologi och ekologi (fast jag hade aldrig tänkt gå vårterminen, så de två sista ämnerna hade jag aldrig tänkt läsa i alla fall). Själv hade jag en riktigt skön lördag, grovstädade och tog en promenad i solen för att sedan sätta mig på min favoritplats (som tyvärr flera har hittat till). Det var underbart att ha tiden att sitta i solen och läsa en skönlitterär roman. Lördagen avslutade som sagt på Geo med mina tjejer som måste blivit lite knäppa av allt pluggande tror jag, Julia och Hanna köpte varsin basilikakruka till lördagsgodis?! Ja något måste slagit fel... 
 
 

Studentkryssning

Har då varit på min första student/fyllekryssning. Jag har alltid varit lite skeptiskt, men nu var det finalen på nollningstiden och vi var 180 stycken uppsalaekonomer som skulle åka. Vi lämnade Uppsala på kvällen vid halv fem och när båten lämnade Stockholm öppnade buffén. Det bjöds på allt möjligt och man fick äta och dricka hur mycket man ville. Det var som att sitta i ett hav av djur på zoo, men när vi väl lämnade restaurangen blev det riktigt kul. Träffade och pratade med massa människor och dansade till halv fem på morgonen. Helt utslagen sov jag bort hela förmiddagen och sedan väntade sex dryga timmar tills vi skulle gå i land i Stockholm. Var till slut hemma i lägenheten vid åtta och sammanfattar 24 timmarskryssningen: roligare än väntat, men kommer nog aldrig göra om det. 
 
 
Uppträdande i väntan på att komma tillbaka till Sthlm

Det sköna livet

Var hemma i helgen och njöt av det sköna livet hemma. Tyvärr ville inte solen titta fram och det blåste förjävligt (jag som skulle sitta i trädgården nu när jag väl hade en trädgård att sitta i..). I lördags var det  Melodifestivalfinal och det kan inte firas på något annat sätt än hemma med familjen. Sen fick jag en bonus, Anton, som gjorde mig extra glad. Robin Stjernberg som vann med låter You, tyckte jag var en värdig vinnare och hoppas han klarar sig bra i Eurovision-semin i Malmö. 
 
I söndags flög jag tillbaka till Uppsala och mötte solen på måndagen. Efter att ha suttit och pluggat till klockan 12 gick jag bara hem och lämnade väskan för att sedan ta en promenad i det fina vädret. Har äntligen hittat mitt favoritställe utomhus i solen. Jag satte mig där och somnade nästan. Så underbart att kunna sitta i solen, i lugnet och utan massa trafikljud. 
 
Hemma i köket minglade jag och Josefine medans vi hjälpte mamma med maten.

Amazonas storspex

 

Borta med vinden

Min gårdag var skön och skoj. Förutom en något jobbig förmiddag vilket resulterade i sängliggande med filt, te, naturgodis, mariekex och en filmklassiker, men var också en bra ursäkt att få bara va. Var längesen jag såg "Borta med vinden", inser nu när jag ser den som äldre att jag nog formats lite av den. Älskar Scarlett O'Hara och hennes "passion for life", styrka och att hon älskar sig själv. Hon har ju även en del sämre sidor, men ingen är perfekt och alla har vi olika brister. Filmen har en hel del tänkvärda budskap och jag upptäcker bara fler och fler för varje gång jag ser den (har nog sett den 6-8 gånger). Det stora budskapet är ändå "du inser inte vad du har förrän det gått dig förlorat" som också är filmtiten "Gone with the wind". Tycker ni om gamla filmer, kärlek, budskap och lite historia så se den!
 

RSS 2.0