Behöver inte göra allt själv.

När jag kom till Anton efter ha gjort det sista på egenhand i Ljungby under fredagen var jag helt slut. Dagen hade bestått av sista packning och lite städning, med några bölande pauser ihopkrupen på köksgolvet. Så när jag kommer fram surmulen och less på allt möts jag av en blombukett, ett paket (som skulle visa sig innehålla en chokladask) och ett brev med orden: "Glöm inte bort att jag älskar dig". Då brast det igen och tårarna kom, men denna gång av lättnad för den trygghet värme och kärlek jag kände. Han kan förstå mig bättre än jag själv ibland och få mig att förstå att jag inte står ensam. Utan har stöd och hjälp runt omkring mig, om jag bara kan släppa på fröken duktig som-ska-göra-allt-själv och be om hjälp. För den enda att skylla på för att jag mår dåligt och tar vatten över huvudet är jag själv. Är så tacksam för all hjälp jag fick under dagen idag då sista lasset gick och städningen gjordes. Nu är jag bosatt i Växjö. 




Ingen vanlig dag...

.. för idag är det Antons födelsedag! Blev en dag med sång, paketöppning, sushilunch på stan, filmmys, varm smörgåstårta framför tv och fotboll, eftersom födelsedagsbarnet fick välja. Sista orden var: "vilken bra födelsedag", så jag vågar säga att det blev en lyckad dag. 





Lägenheten och flytten

Igår var jag i Växjö och hämtade ut nycklarna och bar in mitt första lass. Åh vad jag älskar min nya lägenhet! Utsikten man möts av är så fin. Till höger om utsikten har jag en handelsträdgård, till vänster har jag skog med promenadstråk och vetskap om sjön bakom, och rakt fram har jag parken och slottet. Det är så vackert. Badrummet fick jag helt iordning och organiserat i köket (i den mån jag kan innan massa mat kommer). "Stora rummet" är inte så stort, men jag ska lyckas få plats med allt på något sätt. Dock insåg jag att en del inredningsdetaljer kan behöva att anpassas efter antenn- och internetuttaget. Idag blir det sista packning och städning i min lägenhet i Ljungby, sen beger jag mig till Halmstad för imorn är det någon som fyller år. 

Lägenheten 

Närmsta vägen upp var inte bäst med kartonger... 

Vänster- Mitten-Höger

Tillbaka i regnet i Ljungby...

Lördagens avslutning

I lördags hade vi avslutning, för under denna vecka börjar alla flytta hemåt eller iväg till nya ställen. Mitt flyttlass börjar gå på torsdag och på söndag ska allt vara flyttat och klart. Det blev en rolig avslutningsdag med massa aktiviteter och avslutades med att Måns vann Eurovision. Fatta att han vann?! Dags att återgå till mina flyttkartonger och städning. Lite bilder från i lördags kommer här: 

Bubbel- och bufféfrukost.

Grymt kul att spela fotboll i dessa uppblåsta bollar, men sjukt jobbigt!

Jag och Lovisa utklädda till pirater.

Vårt grymma lag.

En kärleksförklaring

Städa, plocka, rensa. Det känns som jag har saker överallt just nu! I Ljungby, Halmstad, Kalmar och på Öland. Sitter i mitt rum och rensar ut massa skit jag sparat på, så hittar jag ett tal till mig. Ett tal till mig när jag fyllde 20 år som Sofia skrivit och när jag läste sista stycket kom tårarna: 

Du är för mig den bästa systern man kan tänkas kunna ha. Du vet vad jag tänker. Du har samma minnen som jag. Du har sett vad jag har sett och det är bara vi som kan förstå. Jag kommer aldrig släppa taget om dig. Jag är så lycklig att du finns. 


Vilken kärleksförklaring. Älskar dig min fina, underbara syster <3



Alltid min bästa vän :*

Den perfekta starten på dagen

Varje morgon börjar med första utmaningen: lyckas göra det perfekta ägget. Det ska vara fast vita och lite krämig gula, inte för hårt och inte för löst. Frukosten är verkligen bästa målet på dagen, skulle kunna äta det 3 ggr per dag känns det som. 


Perfect!

Frukost i drickform i vackra färger. 

Blev en morgonpromenad idag också. Igår regnade det, men idag sken solen och himlen var blå. Finns inget bättre sätt än att vakna till på. Gå i sina egna tankar, kroppen och knoppen får vakna till och bygga upp motivation för att ts tag i dagens plugg. Nu ska jag fortsätta käka min bästa måltid och sätta mig in i studielitteraturen. Ha en bra ledig Kristi himmelsfärdsdag!
Fint väder, jippi! 

Helgen och rastlösheten

Blev en lång vistelse i Halmstad. Blev lite längre än vad som var planerat men så länge jag gör det jag ska i skolan så tycker jag att jag är värd det. 

Haft en del rastlös-frustrationsproblem i några dagar. Jag blir tokig om jag inte kan sysselsätta mig och gärna har flera saker i huvudet samtidigt (så länge inredning är långt borta, gällande det blir det för mycket även om jag bara har det att tänka på). Jag har ändå gjort saker hela tide... jag har skrivit på mina arbeten, läst forskningsartiklar (som tar mycket tid och energi), läst min romanbok (som snart är slut, hjälp vad gör jag då för att fördriva tiden?!), jag har umgåtts med folk, gått promenader, fixat med massa saker mellan himmel och jord! När man inte kan "bara" kolla på tv utan måste göra något annat samtidigt för att det typ kliar i kroppen ja då är det illa. Kanske är det tankar om att jag har andra viktigare saker jag kan göra som spökar, vad vet jag.. Nu tänkte jag försöka se ett HELT serieavsnitt.. På 15 min, det måste jag ju klara av..
Njuter i solen med min bok medans Anton står och slår.

Jobbiga inredning

Jag tycker det är så tråkigt och jobbigt med inredning. Snart är det dags för inflyttning i nya lägenheten och jag vrider och vänder på allt för att försöka få plats med allt jag vill. Jag vill ha både säng, soffa och matbord, hur svårt ska det va?! Får ont i huvudet av allt tänkande... Vill bara trolla så att allt står på plats. 

Försöker hitta inspiration... 

Lillördag i solen

Lämnade ett Ljungby med regn i luften och kom till Halmstad med blå himmel och strålande sol. Anton och jag gick till stan och njöt i solen i väntan på grabbarna. Vi hade mycket trevligt och såg solen försvinna, ösregnet komma och försvinna. Lagom när vi gick hem hade regnet dragit bort. Vi tog verkligen till vara på solen vi fick.
Lillördag 

Inte ångra utan våga

Mot Halmstad. Det betyder buss och det innebär tid att skriva ett inlägg. 

Livet är en resa, livet är en bok och döden kan vara ett svar på vad som händer efter bokens slut. 

Vi får så mycket möjligheter i livet och ibland kanske vi inte tänker på dom, andra gången måste du göra ett val om att våga ta möjligheten. Hur många gånger har man inte hört "Du kommer inte ångra det du inte gjort, utan allt du inte gjort". Människan söker efter att hitta något mer, någon mening med sitt liv och drivs av att söka, ta sig vidare och uppleva mer. Det är en svår balans att hitta en bekväm och tillredställd situation i livet och ändå utmana sig själv för att inte stanna kvar för länge så "man ångrar sig". Samtidigt är det ju ett val man gör och leder en in på en annan väg till nya möjligheter. Vem vet om man hade fått den möjligheten om man hade tagit den första. Det finns inget rätt eller fel med de val man gör. För mig kommer ångesten innan valet för att jag tänker "tänk om jag kommer ångra mig i framtiden". När valet är gjort är det ingen idé att grubbla på vad som hänt om jag gjort annorlunda utan ser istället möjligheterna det gav mig. Om jag inte hade sökt civilingenjörsutbildningen i Uppsala hade jag aldrig läst Företagsekonomi A och hade jag inte gått den kursen hade jag aldrig varit där jag är idag, påväg mot ett liv som öppnat en ny värld med massa intressanta möjligheter som bara väntar på att fångas och upplevas. Ändå har jag aldrig haft sån beslutsångest över att hoppa av ingenjörsutbildningen, men idag kan jag se att det var menat och bästa valet jag kunnat gjort. Jag ångrar varken att jag började eller hoppade av. Alla upplevelser gör en bara rikare och varje val leder till en annan möjlighet. Så ta de möjligheter som lockar även om det är svårt att kliva ur sin bekvämlighetszon och du inte vet vad som händer. Det handlar inte om att ångra, det handlar om att våga. Våga leva livet och skapa sin bok som nästa generation tar över efter bokens slut. 

Våra val gjorde att vi möttes "En själ uppdelad i två kroppar" - en definition av vänskap.  

Regnig måndag

Tillbaka i Ljungby. Tillbaka till verkligheten. Och tillbaka med regnet. Så tråkigt med regn.. Men på ett sätt lite skönt med regn också för då kan man koncentrera sig på plugget, vilket behövs. Dagens uppdrag blev att gå och hämta ut mitt paket om hade kommit när jag var borta. Inte vilket paket som helst utan min ny röda moccamaster!! Är barnsligt nöjd. Promenaden hem med den fick bra, regnet hade bestämt sig för att hålla uppehåll precis då. Ibland ska man ha tur. 
Kartongen fick precis plats. 

Vackert blomhav

Och här är den. Så fiiin! 

Heldag med syster & hemresa

När man inte ses så ofta får man passa på när man är hyfsat nära. Under lördagen kom Sofia till Uppsala. Vi gick på stan, åt lunch och fikade. Bara hade mysigt och hade det bra.
 

Söndagen bestod av hemresa. Buss och flyg för att sedan ha det skönt hemma i Kalmar innan jag och Anton åkte bil till Ljungby. Äta mat, fika, bada i spabadet och umgås med systrarna och mamma, för att sen ha en kväll framför tv med Anton. En skön slapp-dag.
 
Måste också berätta om mammas första kommentar i bilen hem från flygplatsen när jag berättade om champange-galoppen (och ja det är fortfarade mousserat vin). "Känns det inte lite jobbigt att hälla ut all dricka, blir man inte lite smålännig och vill dricka upp det?". Haha, som om hon läst mina tankar jag inte själv fattade, men som jag skrev om (se tidigare inlägg) kunde vara anledningen till att jag var värdelös på att spruta champangen (MOUSSERAT VIN)
 
Gå i pyjamasbyxor och tofflor mitt på dagen, det får man ibland! 


Baksidan av festlighet

Dagen efter, lagom trött men mådde ganska bra ändå. En stor frukost (älskar frukost, bästa målet på dagen!) och sedan film. Det regnade ute så inget kunde väl passa bättre än att krypa mer i soffan men filt och kolla på film. Så mysigt! Gick en sväng till en nationspub för att äta lunch-middag senare på eftermiddagen när solen tittade fram. Gick förbi Eko-parken och fick se allt skräp. Usch vad man mår dåligt när man ser det. De städade det sedan, men just då mådde man lite dåligt... 
 



Valborg i Uppsala

Vilken Valborgshelg, en helg jag sent kommer glömma! Vi kan ju börja med Kvalborg som bestod av storfrukost och lunchvin på balkongen. Efter lite mat och fix gick vi hem till en tjej som bor i korridor. Häng, vin och musik, för att sedan gå hem till en annan för fortsättning innan vi drog ut till Upplands nation. Vi hade köpt förköp och kom in direkt. Dock var klockan bara sju och musiken börjande inte förrän tio, dessutom var det rätt kallt ute trots mycket folk. Blev nån mer öl innan vi drog hem för att ladda om till Valborg. 

Valborg. Startade dagen med champagnefrukost (eller ja mousserat vin- frukost, vi är ju studenter menmen). Ost, kex, vidruvor, jordgubbar och massa annat gott, ute i solen. Åh så vackert och idylliskt eller hur? Fast sanningen är att solen var framme i typ 20 min, sen bestämde den sig för att försvinna, börja blåsa och regnet hänger i luften. Vi sitter och huttrar med filt runt om oss. Men VI SKA SITTA UTE DET ÄR MAJ!! När händer och tår var blå och första droppen kom ja då gick det fort att plocka ihop och vi gick in. Men när klockan börja närma sig elva kom solen igen, då var det dags för häng i Eko-parken. DET var helt underbart! Solen kom tillbaka, det var varmt, massa folk, musik och öl. (Nu kan ni va avundsjuka på riktigt för detta va nice) Kändes som en festival. Sen var det dags för nästa aktivitet: champagnegaloppen (återigen, mousserat billigt vin, vi är fortfarande studenter..). Men fy f*n vad kul det var! Haha. Hoppa och dansa till musik och spruta ner varandra med champagne (eller ja mousserat vin var det ju, men det låter ju verkligen inte lika bra). Dessvärre måste jag erkänna att jag var rätt värdelös på att spruta. Det hände inget fast att jag skakade och gjorde allt rätt. Sitter väl långt inne som den smålänning man är "inte slösa, dricka ska drickas upp!". Så det fick jag ju göra också, dricka upp alltså... Hemma blöta och glada med en köpt pizza blev det att fräscha till sig och göra sig redo för nästa festlighet. För er som tror att champagnegaloppen bara är blöt, äcklig och kladdig kan jag säga att man tänker inte på det. Det är faktiskt sååå roligt! 

Kvällen fortsatte till flera fester och avslutades på en efterfest innan det var dags att sova när klockan slog tre. Det var inte svårt att somna kan jag säga! Vilken Valborg. En Valborg jag aldrig glömmer!





RSS 2.0