Träningen gör en..

..pigg och full med energi eller jättetrött och helt utpumpad.


Idag inträffade det sista och jag känner mig helt död! Jag har ätit, direkt efteråt en frukt, sen mat när jag kom hem och efter maten en bit choklad o frukt för att få i mig lite socker, men hjälper det? Nej.

Då sätter suget och latheten in och ja träningen är som bortglömd eller tänker man som jag, ikväll kan jag äta desto mer för idag har jag tränat! Hahaha. Får nog bli en sockerkaka till fikat ikväll, fast egentligen hade jag varit sugen på den där jättegoda kladdkakan som jag gjorde en gång med fudge-kola-grejs uppepå, men det tar för lång tid och är godast dagen efter.

Får se vad det blir!



Uuuuuderbara väder!


Att det kunde slå om till vår-sommar så fort!? 20 grader visade det på min termometer i eftermiddagssolen. Kände inte alls för att lämna mina flickor i stan på ute serveringen med fika framför sig, för att åka till körskolan och sätta sig i en bil.. Men det gick bra idag! Sedan var jag ännu duktigare och satte mig med teori vid datorn. Efter det kunde jag äntligen cykla hem.

Hemma väntade min bästaste syster och älskade mamma med middagen klar. Vi satte oss ute, fatta att äntligen kan sitta ute och äta!? Tjuvkikare på vädret de kommande dagarna och det ser mycket ljust och behagligt ut, kanske kanske blir det en solig valborg?;)

Vår och Sommar<3

Hårda vägen till kunskap


Ibland måste man lära sig saker den hårda vägen. Även om det smärtar och gör ont så kan det ibland vara värt det. Vissa tecken, händelser och handlingar har ett syfte och jag tror på att allt händer av en anledning. Jag har haft motgångar, svåra tiden och jobbiga situationer och val. Men jag har också lärt mig så mycket och vore det inte för dessa saker skulle jag kanske aldrig lära mig.

Det finns vissa saker man ska hålla hårt om hjärtat; värdesaker, ställen, minnen, vänner och familj. Den skolan har jag fått smaka på och jag tror jag börjar förstå. Det handlar om att lära sig, inte om att veta allting fast att man tror att man gör det. Saker och ting blir inte riktigt likadant i praktiken som i teorin.

När något händer mår man hemskt och önskar man kunde göra det ogjort, men du får lära dig att leva med det och troligtvis har du användning av det längre fram. Vissa saker hittar man inte och kommer fram när man inte längre behöver det. Känner ni igen det? Händer mig väldigt ofta. Jag har lärt mig att använda mitt minne och gå tillbaka, spela om varenda handling och steg som sedan oftast leder mig till det jag tappat.

Vänner och familj lär man sig av och lär man sig om. Hitta de riktiga vännerna är svårt, men jag har lyckats hitta dom bästa. Vad skulle livet vara utan dom i skolan? Det var en slump att vi hamnade i samma klass. Idag när vi ser på vad vi hade valt för linje, hade vi nog gått fyra olika linjer. Men jag är oerhört glad att det blev som det blev.

Vad har du lärt dig av livets svåra väg?

2kvällar


Två kvällar har man umgåtts med trevligt folk och haft mycket kul. I fredags var det tjejförfest och sedan Palace där vi också mötte upp killarna.  Det var riktigt kul, måste göras om! Igår var jag med med blandat folk och grillade, trevligt trevligt!
Det är tur man har massa roliga saker för sig på helgerna när veckodagarna i skolan nuförtiden känns som en tid man bara sitter av och sedan har en miljon saker att göra på resurs eller hemma. Plus att jag har körteori och körnig som jag försöker komma någonstans med.. jaja, nu ser man fram emot nästa helg då det är återträff med rugbyn och en 18åring som ska firas!


-Fredags-


Livet är en fest!





Top Assistant


Kollade på "Anna Anka söker assistent" precis och som jag säger till mamma fattar jag inte hur det kan vara så underhållande, men det är det! Det är kul att kolla på människor som är så konstiga, varför ställer man upp? Å andra sidan får man lära sig en del om hur en bra assistent är och det är ganska intressant.

Det jag kommit fram till är att jag skulle bli en jäkligt bra assistent! Haha. Då menar jag kanske inte just till Anna Anka(skulle nog fixa det ganska bra det med), men till businessmen. Jag hade klarat det jobbet galant! "Vandrade almanackan", "Hon som har koll", "Planeraren", "Möte..möte..möte", man frågar mig: "Kan jag få kolla i din kalender så jag kan skriva av?" haha och ja det finns nog en hel del annat. Jag har aldrig lidit av det(kanske någon gång:P). Det är andra saker också; driven, vill kolla upp det mesta(vill man ha redan på något får man ju ta tag i det!), går med överallt (tycker det är kul att få tycka till, förändra och engagera sig), älskar att träffa och lära känna nya människor. Fixa och dona är en annan sak som är kul och jag är bra på. Sedan finns det några små saker till, men summa av allt: Jag skulle kunna göra ett skitbra jobb som top assistant!



Så någon som känner sig intresserad? Hör av dig!;)



Smile


Tänk vad mycket gladare man blir av positiv energi. Fast att allt inte riktigt flyter och går som det ska funkar allt bara leendet är på och man ser framåt. Ett mindre bra resultat och värdelösa lärare, men jag struntar i det och skrattar åt det!

Varför älta något som redan har hänt? Det som hänt har hänt och kan inte bli ogjort. Däremot är det desto viktigare att blicka framåt och sträva efter att nästa som kommer i ens väg blir bra.

Livet handlar om prioritering. Du kan om du vill. Du väljer vilken väg, vilka val och har förmågan att göra något åt det du vill.

Jag väljer ett roligt, positivt liv som jag lever som jag vill! Jag går i skolan, lär mig, träffar vänner och är med i så mycket jag kan. Just nu är det körkort som gäller och träningen ligger lite på is, men snart vänder det och det är något annat som ligger högst upp på listan.

ta tag i det du vill, måsten är måsten men ibland kanske man kan jämka från båda håll. Lev ditt liv som du vill, det är ditt och ingen annans!


Sälen- Lindvallen

 

Eftersom jag inte har någon dagbok att skriva i (jag lämnade nyckeln hemma och sen gick låset igen..) och jag kan inte skriva i ett vanligt block, känns datorn som är det enda naturliga sätt att skriva om min senaste tid.

De två första dagarna var toppen! Anlände runt tretiden på eftermiddagen och solen sken. Det kändes som vanligt som att komma till sin vinterstuga med sina egna rutiner. En tacosmiddag (som vanligt) och sedan slapp framför tv:n.

Söndag
. Himlen är blå och solen strålar vackert på snötopparna. Det är vad man möter på morgonen, underbart! Strax efter nio satt man i sittliften på väg upp och tog sedan Märtabacken ner.

Känslan att åka skidor är så härlig. Känna farten, snön som man glider igenom med skidorna, musklerna i benen som får jobba och de mjuka svängarna som hela kroppen följer med i. Det finns inget annat som kan jämföra eller påminna om utförsåkning. Det är sin egen kategori.

Familjen tog sedan ett stopp på toppen av Gustav. Satt ute vid uteserveringen och jag drack en Choko-Rom, jami! Sofia och jag stannade kvar lite längre medans de andra gav sig iväg. Vi byte sedan sittplats till snögubben, där vi kunde lägga oss ner en stund. En lång dag blev det och jag somnade som en stock i sängen, snabbare än att jag ens hann tänka på att sova.

Måndag
. Inte riktigt lika fint väder, men det var bara upp och iväg till backen. Blev en hel del åk innan lunchtime och tripp bort mot stöten där umgänge och middag väntade. Vi satte oss vid deras uteafterski och det var en känsla som inte går att beskriva. Jag kände mig så lycklig och hade en sådan positiv energi i kroppen. Just då tänkte jag; det finns ingen annanstans jag hellre skulle vilja vara i detta ögonblick än här tillsammans med min familj på denna plats med denna känsla. Helt obeskrivligt! Tänkte på allt bra jag har och vilken tur jag har som föddes till detta liv. Så nöjd kan ingen annan människa vara. Folk vill uppnå extrem lycka och jag lovar att då hade jag det, men inte pågrund av att jag sökte och hittade den utan att jag uppmärksammade den. Lyckan kommer inte till dig, det är endast du som kan se till att du känner toppen av lycka.

Tisdag, onsdag
och torsdag. Var försvann alla dagarna? De dagarna flög snabbt förbi och på torsdagskvällen får jag ett sms från min älskade vän:

Kan du inte komma hem nu?
Jag kommer snart!
När? Varför har vi inte hörts på hela veckan?


Jag varför har vi inte det? Tiden gick så fort från måndag till torsdag . I en vanlig veckodag i skolan är det rätt många dagar och hinner med en hel del. Här i Sälen, på skidsemester finns inte schemat och pressade tiden. Inga måsten som hemma i huset som ligger och väntar på en.  Jag kan ägna en hel eftermiddag till att läsa veckotidningar, aftonbladet med bilaga, kolla alla serier som är helt meningslösa, repriser på det jag redan sett och ja bara ligga och blunda i soffan. Det! Är semester.

Fredag
. Men sen kommer dagen, dagen innan hemresan. De sista åken för detta året. Njuta på toppen i solen för sista gången, denna vecka, året, ja kanske för alltid? Vem vet kommer jag återvända? Jag känner efter, satsar lite extra i åken utför backarna som jag lärt känna som min egen ficka. Jag tar ut det sista som finns kvar i allt, men som alltid känner jag mig redo att lämna Sälen- Lindvallen. Det är dags att ställa ner pjäxorna, plocka undan skidorna, vika ihop skidkläderna och lägga upp hjälmen på hyllan. Jag är klar med min vinter. Den avslutades på det bästa tänkbara vis. Nu åker jag hem för att möta våren.  Våren som är lite varmt välkommen efter en lång men härlig vinter.

utsikten från stugan


Sofia vid Märta-backen


Sofia & Celine


En underbar stund i Stöten!


Backarna i Stöten


Törstsläckare;)


Njuuuuuuuuuuuter!!


Josefine också:)


Fruktsalladkväll!:D


GottGott!


Och kul kan det vara också!;)


Någon är trött efter att stakat i sorbeglass-snö


Ännu en fin dag:)


Paus uppe på toppen:)


Avslutande bild på Josefine och sin cola:)


Livet är till för att levas!(L)



Lånar Några Ord


Behöver det knappast.

Brudar säger dance.

Språkarn är fan av one-night stands.

Känner mig bekväm när jag släppar hem nån.

Tar nummren när vi vaknar, vi möts symboliskt,

kalla mig svin och kalla mig mansgris,

har inte råd att ringa.

Hallå, det är finanskris.

På G ut igen, ring på mitt finger,

ni vet att det är kaos när jag e singel.

 

 

Frispråkaren- Singel



 

 

 


Påskfirande


Med arbetskläder, stövlar och spade i hand. Det var jag fredagsförmiddag. Efter en mycket trevlig och god påskmiddag på torsdagen, grillning med fika idag återvände jag nöjd till Kalmar för att packa. I morgon bär det vidare norrut!

Sälen-Lindvallen
see you soon!



RSS 2.0