Sista rycket
Ja nu är det sista rycket! Allt ska bli klart på de två kommande veckorna och det är verkligen fullbokat med en miljon saker att göra. Men har man lite nöjen och roligheter här och var brukar det lösa sig ganska fint och... det räcker med ett vg/g ibland..
Vinnarlåten ESC-10
Spontant & VIP
Haft två trevliga spontana kvällar den här veckan som jag tackar de människor som var med att göra! I onsdags blev det en sväng till KM. Väldigt länge sen jag var där och var en hel del folk. Hann inte gå många meter förrän jag stannade och pratade med någon. Att ta sig igenom hela lokalen tog ett tag...
I går(fredag) hade jag inte heller tänkt att gå ut, men efter att ha fått en inbjudan till VIP-kväll på Vallen så ändrade ja planerna. Middag ute, lite snack med trevligt folk och mötte upp de tre andra som skulle till Vallen. De hade gjort det fint där inne men vädret var väl inte de bästa förutsättningarna för en lyckad kväll. Fick VIP-kort för alla fredagar hela sommaren, gratis drink och blev bjuden på champagne. En bra kväll trots allt!
Polly Dark Sensation
Äntligen kommer den jag väntat på! Den blå pollypåsen har ju både mjökchoklad och mörk choklad och det är alltid ett sånt jobb att peta ut alla mörka. Under påsklovet(då ajg åt det en hel del) sa jag till Sofia att ajg inte förstår varför de inte gjort en påse med mörka polly bara?
Nu! Nu har den kommit! Polly Dark Sensation! Får nog bli till att svänga förbi en affär i morgon och köpa en.
Moderator
Har varit på en fantastiskt utbildning i Stockholm under denna helg! Vi åkte ett gäng från MUF Kalmar med minibuss upp till Stockholm. Föreläsningarna började direkt och med en gång började vi en intensiv, lärorik och otroligt rolig utbildning tillsammans med andra mufare. Vi har lyssnat på många intressanta föredrag framfört av många duktiga talare. Vi har gjort övningar och fått använda den teoretiska kunskapen i praktiken. Det har varit kämpigt, krävande men SÅ givande. Det har varit kul att se den utveckling man själv och så många andra gjort. Jag har aldrig sett så många engagerade och kämpande människor som verkligen försöker och faktiskt når ett sådan bra resultat.
Det har blivit lite sömn och mycket att ta in. Man har varit trött, men man har fortsatt göra sitt yttersta. Man har pressat sig själv till en gräns man inte trodde man kunde. Man har fått en 6 månaders utbildning på bara 2 dygn. Jag har aldrig tidigare lärt mig så mycket på så kort tid och haft så otroligt roligt på samma gång. Detta har gett mig en sådan kunskap. Jag har fått träffa så många trevliga människor. Det är en helg jag aldrig kommer glömma!
Cypern
En underbar vecka på Cypern med the girls in the family. En resa att bara njuta av och inte göra någonting. Runt 30 grader varmt varje dag och 27 grader i skuggan. Denna vecka kunde inte komma mer passande! Bilder från veckan:
-Fler Bilder kommer-
Safura -Drip Drop
Jag är (som många redan vet om) ett melodifestivalfan och så klart kollar jag då på Eurovision också. Jag följer just nu "Inför Eurovision song contest" och ett bidrag som jag tror kommer ha goda chanser, och kanske till och med vinna är detta bidraget. Från Azerbaijan sjunger Safura "Drip Drop":
Chokladtårta m.fudgekolaöverdrag
Denna supergoda något mäktiga chokladtårta är en av mina favoriter. Ska varna för att ta en form med för låg kant och bli inte rädd om degen inne i ugnen sväller och får en ganska konstig konsistens(den ska vara så, blir hård när den svalnar). När man gör själva fudgekolan, att man tar i smöret sist och att det är rumstempererat är mycket viktigt! Att röra hela tiden under uppkokning/kokning är också något att rekommendera. Lycka till!
Ingredienser
150 gram smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe, kallt
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudge
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk choklad, (gärna 70 proc kakaohalt
75 gram smör, rumstempererat
Garnering
1 msk kakao
Görs
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
5. Pudra över kakao.
Bak-kväll
Ikväll blev det till att baka. Efter att suttit och lyssnat på riskettan i 3 1/2 timme och sedan skolan till halv fem, tog jag och Moa en sväng till Maxi. En snabbis men SÅ uppskattad! För att min mamma är den bästa och dessutom strök alla mina fem skjortor/blusar i morse gjorde jag en sockerkaka som hon längtat efter en vecka(och vi andra tjejer i familjen med). Supergod, såsklart hehe, och det tog inte lång tid innan fatet var tomt. Förberedde inför imorgon också men en kladdkaka med fudgekola uppepå. Mums!
Du är bra!
Nya Kamera!
Igår köpte vi en ny kamera och den är helt underbar!! Sony DSC-W380 med Cyber-shot och Sony Lens G. bilderna blir super fina och panorama-funktionen är så häftig. Den ställer in sig själv och man kan ta bilder fort och behöver inte stabiliseras i en evighet, som jag hatar! Jag rekommenderar verkligen denna kameran. Kom för en vecka sen och gått som smör i solsken redan. Så vill du ha denna skönhet så är det nog bäst att titta förbi en butik snart;)