Something

 


Something isn’t what it should be
Something has changed
I don’t know what
but I’m worry

 

 

 


Lov är härligt!

Simhallen igår och ishallen idag, fick vara isprinsessa i alla fall. Åkte dit med mina systrar, men väl där träffar jag både Emma och Elin N. Lika kul som vanligt, sen blev det hemmamys med film.  Det är så skönt med lov, att inte bry sig om skolan och bara göra det man känner för. Tänkte jag skulle baka något också i veckan, men det har inte riktigt blivit så. Kanske får göra ett besök hos en vän så att det blir av. Tänkte jag skulle dela med mig av något gott recept, men vet inte vilket… Minibiskvier som jag gjort två gånger den här hösten är super goda, men lite för krångligt recept kanske.  Ni får avgöra själva!

Minibiskvier

ca 15 stycken (beror på storleken)

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 1 1/4 dl Finkornigt Strösocker
  • 1 äggvita


Fyllning

  • 100 g Philadelphia cheese light naturell
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 1/4 dl Florsocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 msk kakao (eller 1 msk Nescafé + 2 tsk hett vatten)


Garnering

  • 100 g mörkchoklad 70%
  • 15 g kokosfett (kan uteslutas)


Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Spritsa/klicka ut runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med ett finger så att kakorna får en slät, jämn form (inte för tjocka). Låt stå på plåten en stund innan de gräddas mitt i ugnen i 175° i ca 12 minuter. Låt kallna på plåten.

Rör Philadelphian, smör och florsocker smidigt. Tillsätt vaniljsocker, äggula och kakao (eller kaffet). Rör tills allt är väl blandat. Bred eller spritsa fyllningen på de kalla kakorna (ganska mkt på varje kaka) ställ kakorna i frysen ca: 15 min.

 

Smält choklad och kokosfett över vattenbad (eller gör som jag skippa kokosfettet och smällt chokladen i mikron). Doppa kakorna, med fyllningen neråt, i chokladen. Förvaras i frysen (tycker jag är godast).

 

 

Perekt till kaffet på kvällen!


Sommarstugan

 

Eftersom jag inte fick vara isprinsessa i söndags så fick jag vara sjöjungfru idag. Det var riktigt skönt att sitta i en bubbelpool, se ut över havet och det tomma campingområdet, sedan basta och bli så där härligt trött i kroppen. Efter blev det ett besök i stugan som alltid är lika mysigt, fast att det nu är svinkallt där och de nakna träden får området att se så stelt och kallt ut.  

 

Stugan är det stället som alltid funnits, där har jag vuxit och förändrats varje sommar. Det finns så mycket minnen. Från den tiden då jag sprang i vattenspridaren till det att jag börjat jobba. Alla somrar där har varit speciella på sitt sätt. Varje sommar har jag lämnat mitt liv i Kalmar, alla kompisar, mitt rum, dator, aktiviteter, ja allt, för att istället leva ett annat liv. När det börja närma sig augusti flyttar jag hem och går tillbaka till det normala, men jag är aldrig den samma.  Något har förändrats hos mig, utvecklats. Jag har samlat på mig styrka och kraft . Andra kanske inte märket något, för det syns inte utanpå. Det finns inom mig, en livslåga som brinner mer och sprider sitt ljus. Det som en gång fanns är nerpackat för att kunna ge plats och något nytt att finnas. Vad som än händer kommer stugan alltid att finnas där för mig. Då jag behöver min egen tid och hitta mitt lugn och min styrka. Det är då dit jag åker, till mitt andra (eller ja kanske första) hem.  Min trygghet och utgångspunk i livet.

 

SarahsSommarStuga<3

 


Påverka Livet

Det finns personer som betyder väldigt mycket för mig. Det finns många personer som betytt väldigt mycket för mig. Vissa har påverkat mitt liv på ett sätt som de själv inte förstår. Jag har minnen, härliga och underbara, hemska och ledsna. Alla är viktiga på sitt sätt. För utan dessa vändningar skulle mitt liv inte se ut som det gör idag. Jag lever det liv jag vill och är nöjd med mig själv. När du har accepterat dig själv för den du är och lärt dig att inte lägga energi på fel saker och människor. Då kommer du kunna göra vad du vill och lite till. Älska livet men framförallt älska dig själv! 

 

Glädjs åt livet min vän,
den dagen som gått kommer aldrig igen!

 

 


Sisterday

Idag blev det en Sisterday! Varken mamma eller pappa var hemma så de bjöd oss alla fyra på bio. Vi gick på high School musical 3, som jag tycker har fått oförtjänt dålig kritik. Enligt mig och Sofia var det nog den bästa.  Det är alltid lika mysigt att umgås vi alla fyra för en gång skull, det händer inte för ofta. När vi kom hem tog jag vara på det underbara vädret och tog en sväng i skogen. Blå himmel, strålande solsken och första dagen på lovet. Kan man må bättre?

 

Love you my sisters<3



Livet rullar på

Fredag morgon vaknar jag att Sofia frågar ”Sarah har du sovmorgon idag?” Shiit, helvetes jävla skit.  På något vis har jag lyckats gå upp och stänga av väckarklockan (som står på mitt skrivbord 2 meter från sängen för att jag inte ska somna om) och sedan gått och lagt mig igen utan att jag minns någonting ut av det. På en halvtimme hann jag göra mig i ordning, äta frukost (tack vara min underbara syster som gjorde frukost åt mig, älskar dig mest Sofia!) och cykla till skolan. Jag kom inte ens försent.  Vill man så går det. Efter samhällslektionen var det matteprov. Efter fem timmars sömn, stressig morgon och en och en halv timmers lyssnande om Sveriges politiska system så kan det får tala för hur det gick på provet… men än har jag inte sett resultatet.

 

Dagen fortsatte med Maxi vilket som alltid blir höjdpunkten på skolveckan och gott är det också. Fick sluta en timme tidigare eftersom vi skulle läsa vår engelska bok, vilket jag såklart gjorde hemma (eller inte).  Sen bar det av till Torsås för att se Halloween showen. Träffade båda gammalt och nytt folk, mycket trevligt. Det viktigaste var såklart att få träffa Elin Palm. Kollade på bilder från en förstängd tid, tänk så mkt vi gjort och vad vi har förändrats.

 

Te08c stormar Maxi

 

Vi är bara för bäst!

 

The Halloween Show 2008 -City of horror

 

 

 


Oförglömlig tid

 

Jag kände nått,
Jag trodde nått;
Jag sökte svar.
Nu har jag hört,
Jag har sett,
och har känt.
Jag borde inse,
känna mig fri.
Inget mer att undra,
inget mer att tro.
Varför känns det då så fel?

 

Jag vet att det fanns något och inget gjorde mig mer lycklig. Nu vet jag var jag står. Jag vet hur jag ska göra. Jag är glad för din skull, önskar bara att jag visste. Livet är livet och saker förändras. Men minnena jag har kommer alltid att finnas bevarade och sent bli glömda. Nu kan jag bara va, sluta undra, för du är och kommer alltid vara en underbar person.



Love sunset






Skattjakten-Bistro

 I torsdag var de skattjakten och som medlem i juryn satt jag med resten av gänget från nöjessektionen i cellgraven. Många var riktigt bra utklädda, speciellt Spice Girls som faktiskt vann. Efter det var de hem och vända för att åka till Moa på förfest. Bara underbara människor var där och skoj hade vi som vanligt, Sing Star, musik och full rulle. Vi tog sedan bussen in till Bistro. Tråkigt nog kom inte alla in, men fanns inte så mycket vi kunde göra. Dans hela kvällen lång blev det, men när klockan började närma sig ett rundade jag av kvällen med trevligt sällskap och talk. Kom i säng nån gång vid tre, lagom trött och med ett leende på läpparna.

 

Spice Girls

 

Björnligan (Klassen's representanter) 

 

Underbara människor<3

 

 


Livet förändras

Livet förändras hela tiden, ibland till det positiva ibland till det negativa. Det är just det som är så härligt med att leva. Man vet aldrig var man är på väg eller vad som ska hända. Vi lever i en film utan ett manus och utan slut. Det enda som finns är en huvudperson, nämligen du! Vi formar vårt eget liv, men som andra kan påverka. Vad du vill göra med ditt liv är upp till dig själv. Om du väljer att ligga hemma hela dagarna och kolla på tv eller gå till skolan och skaffar dig en utbildning är upp till dig. Alla har vi olika värderingar och olika mål i livet. Bra är väl de. Det jobbiga är kanske att ha roligt samtidigt som man vill nå sina mål. Det är val vi måste välja, vägar vi måste gå och att hitta den balansen är kanske inte det enklaste.

 

Livet är fullt av måsten idag. Hela tiden är det alltid något vi MÅSTE göra. Det tar på både orken och kraften. Inte nog med det så är kraven höga och tiden så knapp. Det finns de människor som har förmågan att leva i nuet och dom beundrar jag. Ibland kan det vara bra att planera och fundera på vad som komma skall, men att släppa allt helt … ja för mig är det i alla fall svårt.

 

Det fanns en tid då jag nästan kunde göra det och stunder då jag faktiskt gjorde det. Den känslan är både skrämmande och helt underbar. Jag mådde så bra, men det ställde också till en hel del problem. Problem som fick mig att glida ifrån mittpunkten och tryggheten i mitt liv. Jag gjorde ett val, jag gick en väg och det ångrar jag inte. Jag var lycklig på ett sätt jag aldrig varit förut, men hade också andra värderingar. Vissa människor kom jag närmre och vissa människor gled jag ifrån, vilket gör mig ont i hjärtat nu i efterhand. Fasen i mitt liv gjorde att jag kunde sluta bry mig (då tänker jag främst på skolan). Nu är det svårare för det är faktiskt under detta läsår som jag påverkar mitt framtida liv. Imorgon gör jag ett val, om det blir till det positiva eller negativa det kan jag inte veta, för mitt manus är inte skrivet.  Ingen vet vad morgondagen bär med sig! Men ta vara på varje underbar minut livet går inte i repris.

 



Enjoy life!


 


Min älskade Äppelpaj

Mums! Älskar den här äppelpajen, har tagit mig några gånger att få den perfekt, men nu är den det. Sötmandeln ger den en speciell smak, så prova gärna det. Nu ska jag snart gå ner i köket o ta fram ingredienserna, så att jag kan äta Min älskade äppelpaj till tv:n.

 

Ingredisenser:

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl granhamnsmjöl
  • 1/2 dl + lite extra strösocker
  • 1 dl kallt smör/margarin
  • 4-5 äpplen
  • Kanel
  • Ev. sötmandel/hasselnötter

 

Skala äpplena och skär dom i klyftor. Lägg dom sedan i vatten undertiden man gör smuldegen.  Smält smöret/margarinet eller ta flytande margarin. Blanda havregryn, mjöl och socker.  Häll i smöret i blandningen och rör ihop. Smöra botten på en form, lite smuldeg, sedan äpplena som fördelas jämt.  Strö över kanel och lite socker, sedan lite till av smuldegen. Hacka sötmandeln (el. hasselnötterna) och strö ut. Det sista ut av smuldegen, ev. lite extra havregryn och lite mer kanel. 
In i mitten av ugnen i ca: 30 min. Servera med vaniljsås, glass eller ät den som den är.

 

Hoppas det smakar!


Övertalad

-Allt blir inte riktigt som man tänkt sig

Slutade tidigare på fredagen och tänkte att de skulle bli skönt med en slappa-mys-fredagskväll. Först drog Emma med mig till stan och vi köpte ögongodis (efter mycket om o men bestämde vi oss för samma:P). Väl hemma satte jag på mig myskläderna och såg fram emot en skön kväll hemma framför tv:n men det blev inte riktigt så...Moa, Oliver, Wille och jag åkte istället hem till Jenny, där var Victor med massor med annat folk jag inte kände. Rolig kväll med MUSIK<3 och annat smått o gått. The people åkte sedan hem o kvar var vi. Kollade på film och snackade tills jag somnade som en stock. Tidigt på morgonen var jag, Moa och Oliver sedan tvungna att ta bussen hem. Det blev inte mkt sömn den här natten, men de var de värt. Tack för ni övertalade mig!


Tack Jenny!<3


Jenny & Moa

Vår tid

Nio år tillsammans med dig! Första dagen i skolan då vi fick vår Trullebok, till sista dagen då vi gick ut med våra slutbetyg i handen.  Tiden har gått och vi har valt olika vägar.

 Två små liv
du och jag
Gått hand i hand
tills vägen skiljdes åt
Du på ditt
 jag på mitt
En annan vardag
ett annat liv
Jag kanske inte ser dig
jag kanske inte hör dig
men i hjärtat mitt där finns du

Inget kan ersätta våra stunder, genom högstadiet har vi stöttat varandra och haft jävligt kul. Jag vet att du har det bra nu och inget gör mig mer glad. Den vägen du valt, det liv du lever kunde inte varit bättre. Jag är lycklig, när du är lycklig och av denna kväll att döma behöver jag inte vara orolig. Våra pratstunder saknar jag, men det är också de jag har kvar. För ett år sedan hade vi en underbar kväll tillsammans. Den 24/10 kommer inte bli den samma men minst lika bra.

 

 


Elin Palm


Vissa jobbar med grupparbetet och vissa...ja, gör annat


Gull<3


Dagen i elevcaféet tsm


Denna dag!! Scones frukosten, sminkningen o ja allt skoj<3


Vår tid tsm Elin=oförglömlig<3

 


Live with love


Live today,
Stop the time and stay.
Look around,
and listen to your heart's sound.
What do you need?
What do you see?
The only thing you have to do,
make your dreams come true.
In the end of your life
you will blame yourself
for the thing you didn’t do



Vissa människor är underbara
Vissa gosaker är underbara
Tack för att ni finns!

En höstdag

En seg och lång dag i skolan, då vi slutade tjugo i fem med teoretiskt på Idrotten.
Kunde man vara mer slut i huvudet?

 

Tog en promenad hem i det vackra vädret tillsammans med Moa, mycket trevligt sällskap. När jag kom innanför dörren stod maten på bordet; lax med koktpotatis och sås, självklart hade mamma också gjort en god grönsaksmix till. Lite franskaläxor blev gjorda och när mörkret fallit tog jag en runda i skogen.  Av kyla blir man pigg och av motion mår man bra, vad passar inte bättre än en skön dusch med tända ljus som avkoppling och som pricken över i:et gjorde jag en äppelpaj.  House har säsongsstart, jag, äppelpaj och en kopp kaffe sitter bänkad framför TV:n. Kunde jag få en mer perfekt avslutning på denna dag? Den sega känslan är borta och tröttheten försvinner med en god nattsömn, så att jag imorgon är redo för nya tag!

 

 



Må bra, de gör jag;)

 


Citat


Se livet från den ljusa sidan,
då är den inte längre mörk!

Vad gör dig lycklig?

Lycka är inte att ha alla de där sakerna du suktar efter. Det är inte att göra sig själv perfekt. Lycka kommer när du känner dig nöjd med sig själv. När du mår bra och gör precis det du vill. Kanske måste du göra vissa saker som känns jobbiga. Du kanske vill sträva efter att vara perfekt och köpa dig alla de där sakerna, men det är inte sakerna i sig som gör dig lycklig och inte heller bilden alla andra ser på dig som gör dig lycklig som perfekt.  Har du bara utstrålningen att du är nöjd med dig själv, kan du se ut nästan hur som helst (vissa undantag finns väl) och då accepterar alla andra dig precis som du är. Sluta klaga över hur du ser ut, det ger bara dålig effekt på dig själv och alla andra runt omkring dig. Visst kan man ha dagar som man behöver klaga, då man känner sig låg men inte alla dagar! Testa att vara glad och positiv en hel dag. Oftast är det din egen inställning som påverkar om du är pigg, trött, låg eller glad. Bestämmer du dig för att vara glad och positiv, fast att du bara sovit fem timmar, blir du det. Blir du lyckligare av att vara glad? Mår du bättre av att motionera? Alla har sitt sätt att må bra och mår man bra är man oftast lycklig. Vissa saker kan göra en lycklig men det är först när man inser hur bra man har det som man blir det. Många strävar efter att göra alla andra lyckliga, men om man inte själv är det hur ska man då hjälpa någon annan? Köpa saker? Åter igen, det är du själv som kan göra dig lycklig. Det finns ingen annan som kan göra det åt dig, men andra kan påverka och hjälpa till. Lycka kommer inifrån.


 Lucky


Lärare är lärare

Vissa människor gör mig förbannad så jag tror jag ska gå i taket! Fattar hon inte att hon inte borde vara lärare? Tydligen gör hon inte det, för ändå fortsätter hon . Lärare överhuvudtaget har inte all den kompetens som de behöver. Det är inte bara kunskapen som spelar roll, de måste ju kunna utbilda. En faktabok som står där framme och maler ger ingenting. Då kan jag lika gärna få en bok och lära mig själv.  En lärare ska kunna utbilda, förklara det som man inte fattar och göra det roligare att lära sig. För det är faktiskt lärare som gör ämnen roliga och tråkiga, jobbiga och lätta. Vad har lärare för krav i sin utbildning egentligen? Den borde ändras bums! De som blir lärare är människor som inte vet vad de vill bli, men ändå har bra kunskap om ett visst ämne eller två. Läraryrket borde få bättre standard. Det är ändå de som påverkar samhällets framtida människor. För hur många bra lärare har man haft genom åren, två kanske tre? Lika väl som vi elever måste gå på utvecklingssamtal så borde väl lärare göra det? Lärare skulle utvärdera sig själva, så att de lär sig vad de gör för fel och kunna ändra på det. Men de är för rädda, de vågar inte. Tänk att få höra att man inte är bra som lärare? Det lägger ju dem själva i underläge mot eleverna. Lärare är lärare och kommer alltid att vara det, om det inte sker en förändring. Skolorna står still och världen utvecklas. Det gäller att vi hoppar på tåget snart, annars kommer vi hamna långt efter. Kanske att EU:s nya förslag på samarbete mellan ländernas utbildningar och elever kan skapa en förändring, men hur långt efter ligger vi? Har vi fortfarande någon chans att komma ikapp och konkurera med resten av världen? Det får tiden utvisa, men så länge kan vi ju börja med lärarutbildningen i Sverige!

 

Texten tillhör fredagens händelse, tur jag har er Moa, Emma & Elin<3

Maxi-fredag!

 


En hela vecka har gått...

En hel vecka har hunnit gå och jag har inte skrivit något inlägg alls!! Dåligt dåligt av mig. Jag har inte hunnit med riktigt, för mycket annat att göra. Men det handlar väl också om att prioritera och då har annat gått före. Skärpning på den fronten nu. Imorn ska en text åtminstone finnas att läsa, kanske två. Ha de bra så länge!
 

Bambi på hal is

 

I dag drog Elin Iwarson med mig till ishallen. Det blev pratpratprat o massor med åkning i 1½ timme. Så kul! Jag började som Bambi och slutade som den konståkerska jag en gång var, fast piruetterna har jag nog lagt på hyllan. Sen körade hon hem oss till mig och de blev ytligare några timmars prat. Tack för idag Darling!

 

 

Mins den tid jag skulle bli isprinsessa,
då ingenting var omöjligt.
Allt var lek och tiden fick gå,
inga måsten, inga krav.
Jag gjorde det jag ville,
det jag kände för just då.
Det fanns inget imorgon,
det fanns inget igår.
Det var nu ,
det var då.

<3

 

 

 


Mina kära ostbågsvänner

 

Ni är helt UNDERBARA! Tre år med er och jag kommer aldrig ha tråkigt. Jag vet att ni finns där och jag finns alltid där för er! Att fyra så olika men ändå så lika kan hamna i samma klass och ha det så kul. Det måste vara någon mening med det. Jag är så glad att jag har er vid min sida. Det är bara början och mycket kan hända, men jag hoppas att vår tid tillsammans för alltid kommer finnas i våra hjärtan och att vi sedan kommer titta tillbaka på den underbara tid vi hade.  Mina kära ostbågsvänner ni har för alltid en viktig plats i mitt hjärta.

 



Emma Elin Jag Moa




Tack för igår!



Moa




Elin




Emma



 


RSS 2.0