Kräft - & broccolipaj

Tanken var att jag skulle göra kassler- och broccolipaj. MEN kasslern hade bestämt sig för att springa iväg och fick springa i mål i sopptunnan. Då kom mitt problem, vad gör jag nu? Pajdegen gräddads i ugnen och jag fick helt enkelt börja improvisera. Jag var ju tvungen och ändra bas från kassler till något annat, vilket landade på kräftorna jag hade kvar. Dill är väldigt gott ihop med kräftskjärtar, så det var taget! Gul lök är min stora favorit i botten på pajen och broccolin hade jag ju redan tinat upp. Men något saknades dock... efter några överväganden följde jag min syn.. gult.. gul paprika! Japp fina färger och goda smaker, på med äggstamning och ost sen var det bara in i ugnen. Resultatet: sååå gott, ett recept att spara!
 
Pajdeg:
* 125 g fast margarin
* 1,5 dl ekologiskt granhamnsmjöl
* 1,5 dl ekologiskt vetemjöl
* Lite vatten att trycka ut degen med
 
Fyllning:
* Tinade broccolistavar
* 1 gul lök
* 1 vitlök
* 1 gul paprika
* 1/2 till 1 burk kräftskjärtar i lag
* Fryst dill
* Riven ost (gärna västebottenost)
* Äggstamning (2-4 ägg, 0,5 - 1,5 dl mjölk)
 
Gör så här!
Arbeta ihop degen och tryck ut i en ugnfast form, blöt händerna för att lättare kunna trycka ut degen. Sätt in i ugnen i 10 min på 200 grader. Hacka lökarna, paprikan och skär ev. broccolin i mindre bitar. Sprid ut först gullöken, sen vitlök, broccolin, paprikan och sist kräftskjärtarna. Strö över dill efter smak. Vispa ihop äggstamningen, häll över stamningen och strö över osten. In i ugnen i 30-40 min. 
 
 
Innan ugnen och innan all ost - Fna färger!
 
Uttagen från ugnen, en kripig yta, mycket smak och med en klick cremé fraiche - Perfekt!
 

Ost- & vinkväll

Igår hade vi en mysig ost- och vinkväll. Massa gott, prat och framförallt skratt. Det bästa med att vara på ett litet ställe och där alla bor i närheten till varann, det skapar många spontana kvällar. Här behöver man aldrig känna sig ensam!
 
 

En av alla kvällar

En av mina fina kvällar med Lovisa. Min granne, "polare" (som hon hade sagt), handlarkompis, smakråd, fika-sällskap och medlem i två av mina två arbetsgrupper i skolan. Ja med andra ord hänger vi snart ihop! 
 
 
 
 

Lägenhet utan värme..

Ute är det 8 grader och i lägenheten... för j*vla kallt! Vi har nämligen ingen värme. Av nån anledningen så har värmepumpen gått sönder och legat på beställning i 1,5 vecka. Så nu väntar vi på beställningen av pumpen så att reparatören kan sätta in en ny och pumpa ut värmen i lägenheterna. Undra bara hur lång tid det kommer ta... Blir till att somna i duntofflor, extra tröja och mössa i kväll med.
 
Min lägenhet.
Gjort om lite. 
 
 

Ishockey med vinavslutning

Var på hockey igår. Det var Ljungbys lokala lag som mötte nått annat lag (...bra koll man har) på hemmaplan. Det var ganska spännande i första period, men början av andra perioden var sådär... Så vi gick till Harrys istället och tog ett glas rött. Bra avslutning av första dagen på veckan!
 
 
 
 

Nu start - i Ljungby

Jaha nu har jag inte skrivit på hela sommaren, men tror det är dags att ta upp skrivandet igen efter sommarens uppehåll. Jag har flyttat från Uppsala, som jag nu i efterhand bara har massa underbara, roliga och glada minnen ifrån. Det går inte riktigt släppa taget helt måste jag erkänna, även om jag nu fått det så mycket bättre.
 
Jag har flyttat till Ljungby, en liten håla mellan Växjö och Halmstad, som ändå har mer än vad man tror. För att sätta lite perspektiv så är det större än Borgholm och kanske mer likt Nybro? Jag vet inte riktigt men det finns gymnasium, högskola/univeristet, biograf, Harrys, butiker som Lindex, Kappahl, Veromoda, Jack & jones, Dressman, Önska m.fl., Maxi (inte stort men räcker gott och väl), sen det som gör Ljungby speciellt - många industier/företag. Elextrolux och Strålfors är de stora, men finns många fler. Det är tack vare dessa två företag samt IKEA och något till (tror jag) som gjort att mitt program finns. Det saknades nämligen utbildade informationslogistiker och därför startade CIL detta, men som är skrivet  som en kandidatutbildning på Linnéuniversitetet i Växjö.
 
Jag bor jättefint i en etta på 34 kvm (lite skillnad på mina tidiagre 16) i ett området där bara studenter bor. Det är nära till allt (som alltid i en liten stad) och skolan ligger bara ett stenkast bort. Jag har gått i skolan i 2 veckor nu och utbildningen passar mig perfekt! Vi jobbar mycket i projektgruppen och läser ämnen  som kommer vara användbara i den akademiska världen (som rapportskrivining, begrepp m.m), vi också börjat läsa om organisationer, gruppprocesser och har hela tiden ett partnerföretag som vi arbeter med. Det ska bli kul att se vart allt detta kommer leda, som det känns kommer det sluta riktigt bra. 
 
 
 
 
Är inte riktigt klart än, men mysigt har jag det!
Inredning är ju inte min starka sida så väntar på proffs-hjälp av syster..
 
 

RSS 2.0