Ny Musik

Börjat kolla lite inför Eurovision song contest och dessa är några av mina favoriter.


En skön låt som kanske inte passar i detta forum, men en låt att sätta på och mysa runt till.


Minns ni gruppen Blue som var ett väldigt känt pojkband när vi var små? Jag har bara min systers CD-skiva med dessa herrar, då pojkar på, framför mig. Storbritanniens bidrag.


Detta är Norges bidrag och jag tycker den är så härlig! Man blir så glad när man ser detta!!! Lyssna och LE!


Denna låt känns som en typisk låt som skulle spelas på radion. Kuriosa är att han var så irriterad på att det var så dålig musik i Eurovision så istället för att klaga gjorde han en egen låt, ställde upp och ja gick och vann. Detta är Finlands bidrag.


Turkiets låt är lite annorlunda därför tycker jag om den. Det är något speciellt i refrängen som jag fastnar för. Däremot känns videon lite fel till låten på något konstigt sätt, menmen det ska ju ändå spelas live sen.


och är här det vinnande bidrag som bara måste vinna! Om hon inte gör bort sig helt kommer detta vinna, hon ser bra ut, kan sjunga, bra låt och upptempo LIKE LIKE LIKE LIKE! Kati Wolf - What about my dreams.

SOMMAR

Sommar sommar sommar! Jag har inte tid med att sitta inne vid datorn, därför blir det lite dålig uppdatering........


Livets styrka

Jag orkar mycket,
jag orkar mer.
För mycket,
mer än någon kommer förstå.
Livet är en gåva,
döden är ett svar.
En styrka,
starkare än något.
Det inre kommer alltid betyda mer,
än det yttre någonsin kommer nå.
Att döma,
att vara människa.
Att se ur olika perspektiv,
att ha makt och viset.
Att våga chansa,
att våga leva.

Livet är starkt, en gåva, som exsisterar genom människan.
Värdet i livet bestämmer du, genom dig, finns ditt liv.

En snabb torsdag

Jag brukar inte skriva mycket om vad jag gör, men just idag kände jag för att dela med mig och berätta att idag var den snabbast torsdagen på hela terminen. Kan bero på att första lektionen, filosofi, gjordes hemifrån där jag tillsammans med mina kurskamrater var inloggade på ett forum och skrev inlägg och diskuterade våra åsikter på ett lite mer modernt, digitalt sätt. Om jag inte nämnt det tidigare så är politiskt filosofi väldigt kul och mycket intressant. Jag blir lätt uppslukad i att läsa alla andras tankar och funderingar att jag glömmer bort mina egna.

Det som också bidragit till att dagen känts kortare är att jag gjort allt så effektivt idag, riktigt stolt känner man sig! Jag bockar av det ena efter det andra, jag ser ett slut nu och jag vill komma dit fortare. Därför ska jag fortsätta vara effektiv, fast att det tar emot, fast att jag inte ha någon ork och fast att jag inte har någon motivation att överhuvudtaget ta mig till skolan, har jag bestämt mig. Ju snabbare jag får allt gjort, ju snabbare går tiden och desto närmre kommer mitt slut. Slut på plugg, slut på skolan, slut på min fasta punkt i livet som jag alltid brukar gå tillbaka till. Jag vill blicka framåt nu, jag springer på språngbrädan och snart lyfter jag!


Någon som du

Någon får mig att må bra,
mer än bra.
Någon gör mig lycklig<3


Falling In Love again


Natt eller Dag?

Vissa försvinner,
andra kommer tillbaks.
Alltid nya vägar,
i morgon är ett nytt val.
Drömmen om natten,
verkligheten om dagen.
Är det natt eller dag?


Lost - Live & Acoustic


Läraren är kursen

Jag är väldigt engagerad i skolfrågor och att försöka förbättra skolan. Senaste tiden har jag varit med och försökt skapa en utvärdering som ska användas i alla kurs för alla. Jag tycker att det finns för lite utvärdering i skolan och när vi väl har dom är det försent för att vara intressant att bry sig om. Själva utvärderingen har jag också velat göra om. Det ska vara enkelt och få frågor. MEN jag har upptäckt via det lilla rådet jag sitter med i, att det är väldigt svårt och framför allt känsligt...

För enligt mig blir kursen bra/dåligt, rolig/tråkig och givande helt beroende på hur läraren gör den. Jag har läst filosofi A och B (det är inte jättestor skillnad på själva kursinnehållet, därför tycker jag att jag kan jämföra dessa) och för mig var det stor skillnad. Filosofi A var hemsk, läraren var hemskt och jag mådde extremt dåligt över att behöva gå dit. I filosofi B däremot har jag hur kul som helst, jag vill gå dit och läraren är super bra!

Jag tog idag upp på mitt lilla rådsmöte, där det var med en lärare, precis vad jag tycker om just hur mycket läraren påverkar kursen och att jag tror att de flesta lärare inte vet om detta. Det visade sig att jag hade ganska mycket rätt. En lång diskussion blev det, jag stod på mig ganska länge tills jag kände att det inte var någon idé.

Vill ni jävlar inte ta hjälp av mig och få skolan, undervisningen och elever att bli bättre, så skit i det då! Jag går ändå ut om några månader och ärligt talat struntar jag fullständigt hur det blir när jag försvinner. Men en sak är säker, jag har rätt och den dagen ni inser det är det försent.

RSS 2.0