Ser du klart nu?


Kan inte förklara.
Kommer aldrig förstå.
Kommer det tvingas att gå?
Som våren, blommar knopparna igen.
Hur hård vintern en gång var.
Lever vidare med och utan besvär.
Livet består medan tiden går.
Vill det kämpa, vill det förstå?
Öppna eller låta det vara?
Tiden läker sår, säger man.
Även tiden utvisar framtiden.


Så jag låter min tid gå,
jag kommer kunna förklara,
jag kommer förstå,
kanske kommer jag tvingas gå.
För hur hård vintern än blir,
blommar knopparna igen om våren.
Jag lever livet med och utan besvär,
Tiden får gå, medan mitt liv består.
Om jag vill kämpa, om jag vill förstå
även om tiden då måste läka mina sår.
Så jag låter tiden gå,
och låter framtiden bli nutid.


Allt hänger på om du ser klart nu?


Video Love Letter

Tycker detta var väldigt sött och vackertsorgligt. Vill därför tipsa om denna video till er: http://www.oprah.com/oprahshow/Kristian-Andersons-Video-Love-Letter-Video

Handy Woman

Jag är jättekissenödigt, jag är jättekissenödigt, jag är jättekissenödigt, jag orkar inte tända lampan, kliver in i badrummet. "Vad faaaan!?" Iskallt om tårna?, vatten?, tänder lampan...badrumsgolvet är vattenfyllt upp till tröskeln!

Mamma och jag har precis stått i badrummet med gummistövlar på, skiftnyckeln i handen och vatten rätt upp i ansiktet. Efter ett telefonsamtal med morfar ska det tydligen finnas en skruv bakom toan, men den går inte att rubba. Jag öser vatten medans mamma gör några tappra försök, men den sitter berget. Jag tar över, mamma öser. Min tekniska hjärna säger mig att det borde vara enklare. Jag lossar en mutter och vipps går det att skruva åt skruven och vattnet slutar spruta. Tack o lov! I bara underkläder och gummistövlar, iskall och blöt av allt vatten, står jag där och tittar på mamma. Vi klarade det!

Är glad att jag lärt mig att klara mig på egen hand. Med en mamma som förebild och girlpower som genomsyrar i huset, känner jag att jag kan klara allt. Jag vill klara allt. Jag ska inte bli beroende av en man. Nu vet jag hur man gör för att stoppa vattenflödet in till toan och jag tackar Sverige för att det är rent vatten. Tänk vad mycket livet har att erbjuda om man bara väljer att ta chansen. Och tänk vad en trasig toastol får en att se saker ur andra perspektiv.

Kati Wolf - What About My Dreams

Ett av de som kommer hamna topp tio i Eurovision 2011, kanske vinner?

My Angel

Du var min ängel
min trygghet om natten
Du fick mig att le
mitt liv kändes så enkelt
Jag fick en ny syn på livet
och levde de på annat vis
Det förändrade mig, utvecklade mig
till en människa jag börjat leva med
Du tog en plats i mitt hjärta jag inte trodde fanns
Sen kom de frågetecken som fick mig att tveka
Det var början på ett slut
ett slut som fick en ny början
de var så svårt, men så enkelt
de var de rätta, det bättre
Mitt hjärta fick ett tomrum
du inte längre fyllde
Jag kände mig fri, lättat
men ändå tyngd av saknad
Det behövdes tid och ensamma stunder
och kära vänner med deras under
Tomrummet stängdes med en dörr
för att vid senare tillfälle kunna öppnas igen
Du fick en ny plats i mitt hjärta
och en annan innebörd
Du var viktig
Du är viktig
Du har för alltid en bit av mitt hjärta
En fin text i repris och ett foto som påminner mig om en annan tid,
men ändå hör ihop med tankar idag.

Sometimes in Life

Sometimes life is good, really good.
Sometimes life is bad, really bad.
Sometimes life just keep going.

The Ugly Truth

Detta är nog den bästa filmen som gjorts, efter Star Wars filmerna. Jag vet inte hur många gånger jag sett den, men jag får aldrig nog. Börjar till och med lära mig replikerna utantill... Ni som inte sett The Ugly Truth, se den! Massa skratt och kanske lite tips t.o.m... Trailen säger en del, men inte allt.



SKOR = KÄRLEK

"Ett par nya skor kan förändra hela livet"

Och det kan dom verkligen, i alla fall mitt liv. Mina nya älsklingar<3

Jag är kär!

Melodifestivalen FINAL

Igår var det en riktigt melodifestivalskväll här hemma hos mig. Trevliga gäster, 3rättersmiddag och surroundljudet på (nästan) max i tv-rummet (om pappa fått bestämma hade de varit sprängda idag...). Jag hoppades och röstade på Danny, men tyvärr räckte det bara till en andra plats. Eric Saade vann med låter Popular och jag kan inte säga att han inte var värd att vinna. Han är duktigt, professionell på att både prata i intervjuver och lägga massa tid och är perfektionist i sitt framträdande på scen. Han sjunger bra och han ser ju inte dålig ut (inte för att det är min smak, men många andras). Jag tycker dessutom att hans tacktal till svenskafolket var i särklass det bästa jag hört "/.../utan er skulle jag inte vara någonting". Hur många artister har den insikten i ett tacktal precis när man vunnit? Inte många... han svarar också bra på hur han ska fira: "Jag skulle vilja fira med hela svenskafolket". Bra Saade, riktigt bra svarat, där vann du ännu mer förtroende i folkets hjärtat! Här kommer vinnarnummret:




Jag vill också uppmärksamma alla "gästartisters" uppträdande som jag tycker var riktigt bra! Lena PH och Ola Salo som bara kör sitt race och är grymma! Lilla chiuauan Nanne Grönwall, som kanske skulle inse att hon är äldre än vad hon försöker vara. Och Christer Sjögren som kommer flygande in på scen och sjunger den mörka rösten som låter så kul att vi i soffan veck oss dubbla varje gång.


Allt Om män

Bara för att jag tycker den här boken är så kul måste jag tipsa om den till alla andra som kan vara intressarade av lite rolig läsning och framför allt förstå sig på män kanske lite mer?

Visste ni?

Män föredrar kvinnor som ser
bra ut framför intelligenta kvinnor,
eftersom de flesta män ser bättre
än de tänker.

Frihet

Mer frihet ger mindre rättvisa, mer rättvisa ger mer frihet.

Under gårdagens filosofilektion diskuterade vi frihet och rättvisa, en av de roligaste filosofilektioner jag haft tror jag. Det fick en verkligen att tänka till och som i många sammanhang där man diskuterar saker och ting kan jag nästan alltid blanda in skolan.

Fick lära mig att det finns två sorters frihet: Frihet till och frihet från, oftast är de mest kända som positiv- och negativ frihet. För de flesta skulle det nog vara självklart, efter att bara hört dessa ord, vilja sträva efter positiv frihet och inte negativ men det är inte riktigt så enkelt...

Den positiva friheten(till) är att ge människor möjlighet att bli lyckliga, kunna göra som de vill och hjälpa dom på traven dit. Som exempel använder jag då skolan: Det är obligatoriskt för alla barn att gå i grundskolan för att man ska kunna få en grundutbildning, så att man sedan kan bli det man vill och tjäna penga för att kunna göra det man vill. Och det låter ju bra eller hur?

Den negativa friheten(från) då? Jo det handlar mer om att ta bort begränsningar och hinder för dig att välja det du vill. Då är det upp till var och en att välja väg, skapa sig egen lycka och för de som inte gör det, kan bara skylla på sig själva. Alla har möjligheten att göra som de vill, men väljer ta den eller inte. Detta kan jämföras med att skolan inte skulle vara obligatorisk, utan upp till var och en om de vill gå i skolan, skaffa sig en bra utbildning och en stabil framtid.

Jag tror aldrig man kan välja det ena eller det andra, det behövs en mix av de båda, för de passar i olika sammanhang. Ser man till individen skulle friheten från vara det bästa, men i ett samhälle måste vi hjälpas åt och då behövs frihet till. Skulle vi inte ha obligatorisk skolgång skulle nog inte så många välja att gå till skolan och någon måste ju betala för samhället. MEN då kanske man ska vända på det och säga att skolan ska vara så kul att alla VILL gå i skolan? Jag tror den negativa friheten är bättre för utvecklingen och för individen, men vi behöver lagar poch begränsningar och då är den positiva friheten nödvändig.


Vissa Väldigt Bra

Vissa människor är väldigt bra. En ljusstråle i ens vardag. Jag har en sådan vän, som jag är evigt tacksam över att jag har. Jag hoppas den vänskapen ska bestå, men som alla vet kommer vänner och går. Jag vet inte om jag har hört detta av någon eller jag själv har kommit på, av någon som pratar högre än jag:

Vänner är som passagerare på ett tåg,
alla går av vid olika paronger.
En del följer med längre,
andra kortare sträckor.
En del kommer tillbaka,
en del ser man aldrig igen.
Vissa följer med till slutstation.


You<3

SomeMakeUp






MuS Klubbkväll

Lånar förkortningen av en vän som är lika galen (om inte mer) i Make up Store som jag. I tisdags var jag på klubbkväll på MuS, vilket var riktigt trevligt! Jag och Elin åt på restaurang och sedan gick vi vidare till MuS för att mingla, få tips och såklart KÖPA. Det blev några saker (men inte mer än vad jag hade tänkt innan jag gick dit). Under klubbkvällarna är det 20% och då är det lätt att man blir lite blind och kan sluta med att man köper halva affären (tro mig jag skulle kunna köpa hela!). Hem i kassen hade jag två ögonskuggor, en concealer mix och pensel. Det blev en toppen kväll med vardagslyx till max. Här kommer lite pics av det jag köpte:

Kassen som endast vi VIP-kunder fick och produkterna jag köpte

DEADLY, COVER ALL MIX, TUCH och ovanför är penseln

DEADLY 140:-

COVER ALL MIX 265:-

TUCH 140:-

Mycket nöjd med mina köp! Först efter att jag betalat detta vågade jag fråga och kolla på massa annat (hade jag frågat innan hade jag köpt det med), men eftersom jag redan betalat så köpte jag inte allt jag hittade. De produkter ligger nu på min lista över saker att köpa nästa gång.

FilmTips

Har sett en hel del film under lovet (för er som kollar varje dag kanske jag ligger i lä, men utgå ifrån att jag nästan aldrig kollar film). Jag tänkte att jag skulle tipsa om lite filmer att se och filmer ni inte ska se...



Gamer var en väldigt speciell film. Den var ganska invecklad och lite för nedvärderande tjejsyn för min smak. Okej film, mycket pangpang och lite tänkvärd. Man får en förståelse för spelmissbrukare som var ganska intressant och hur vårt tekniska samhälle kan göra om vi inte tänker oss för.


Familjen Jones tycker jag man bör se, även detta en tänkvärdfilm som får en att fundera över vårat konsumet-samhälle. Kärlek, drama och lite budskap, me like! Det handlar om en familj som heter Jones som flyttar in i ett rikemans-kvater, de bär allt det senaste och får alla att bli köpgalna. Det kvateret inte vet är att de är en arangerad familj som jobbar som säljare. De säljer inte bara saker, utan också en image. Se denna!


Om ni har några mindre som ska se en film, som även du kan tycka är kul, är detta en film jag rekommenderar. Jag hann tyvärr inte se hela, men av det jag såg var den ganska kul. Cats & Dogs the revenge of Kitty Galore är en fortsättning på "Som katt och hund". Denna gången är det inte hundar och katter emot varandra, utan katt- och hundagenterna går ihop för att bekämpa den elaka katten Kitty som vill förinta alla hundar och människor. Skoj film, men inte ett måste.


Body of Lies ska vara en actionfilm, men vart finns den action undrar jag? Det är mer drama och annat... Inte sevärd, inte om man letar actionfilm i alla fall. Leonardo gör hela filmen, utan honom hade den inte varit mycket, men det finns vissa bra bitar. Handlar om Ferris (Leonardo) som är agent i ett krigsland där han ska samla information om terrosism, sen är det lite saker som händer på vägen och lite lite kärlek.


Salt var däremot mycket sevärd och fattar inte varför den filmen inte kom på bio i Kalmar!? Jag älskar kvinnlig power och actionfilmer där man inte riktigt vet, vem? Vilken sida? Hur ligger det egentligen till? Hur kommer detta sluta? Det handlar om Evelyn Salt (Angelina Jolie) som är CIA-agent, när det kommer in en man och säger att ett mordförsök ska ske av en ryskspion. Han säger att denna ryskaspionen heter Evelyn Salt. Det blir en jakt efter mördaren, flera vändningar i filmen och som slutar precis som jag vill, med kvinnlig list. Se denna!



Eagle Eye var också en väldigt bra film. Detta kallar jag action och spänning! Vi satt allihop som på nålar filmen igenom, har även lite tänkvärda budskap och bra skådespelare. Handlar om XXX(Shia LaBeouf) vars bror dör i militärtjänst. Efter begravningen börjar det hända massa konstiga saker, han får meddelande av en kvinnlig röst om att göra massa saker och denna person verkar ha kontroll på allt och otrolig makt. I samma stund får en ensamstående kvinna (Michelle Monaghan)meddelande av samma kvinnliga röst order om att göra massa saker. Dessa två personer möts och sen kan man inte lämna tv för en sekund. Se denna!



Jag har sett några till filmer, men det lägger jag till senare.


Spring för Livet

Tyckte det var helt fel att denna låt skulle gå vidare till Andra Chansen från deltävling 3. Jag hade mina fördomar (varför finns det fördomar? Det fick jag förklarat i morse av min kära vän Elin, ska ha något med att vår hjärna jobbar snabbare och lite annat, iaf..) så jag tyckte hon verkade va en mesig och korkad brud som var alldeles för mager och ger dåliga ideal till andra tjejer. Men när jag läste om henne i en tidning fick låten för mig en helt annan innebörd. Det är en riktigt tänkvärd text som riktar sig till de som blir slagna, uppmaning att det är fel och att det enda man kan göra är att gå. Så för er som inte fattat detta, som jag inte gjorde, så får ni här låten för att lyssna lite extra på texten och inse att den är riktigt bra.


RSS 2.0