Gjort det igen

Vad har jag då gjort igen? Jo börjat försöka ta tag i min (dåliga) kondition och stack ut och joggade i spåret! Lite stolt, svettig och snorig kom jag innanför dörren. Efter att ha låtit mig eftersvettats klart, tänkte jag nu tända ett ljus och hoppas in i duschen. Varför duschar man inte oftare om kvällarna? Det är ju så mysigt och lugnande. Känna det varma vattnet mot kroppen, det fladdrade skenet från stearinljuset och lugnet av att höra det trygga ljudet från familjen utanför. Det ljudet kommer jag inte få höra på en vecka nu, däremot kommer det ersättas med en varm famn (nästan) varje kväll den här veckan! På ett litet villkor, jag ska LAGA MAT hela veckan!? Shit ja det blir en utmaning om något, men jag ska lyckas. Började med att göra kärleksmums idag, för det var någon som klagade på att det inte fanns något till 8-kaffet igår...


Inte en helt vanlig söndag

Vintertid. Haft en underbar söndag som avslutas som en lördag, känns det som. 70årsfirande (denna helg igen) och sedan kom familjen Strigén på besök på kvällen, ända från Göteborg. Hela dagen har spenderats med denna person, som därför får bli dagens bild. Mitt hjärta<3
Lunch i Kungsbacka på en mycket mysig restaurang, under vår tripp till Göteborg för ungefär 3 veckor sen.

Halloween- Klädsel & Smink

Var på Halloweenförfest och sedan utgång igår, som i Kalmar innebär Palace eftersom det inte finns så många fler alternativ... Det var även Halloweentema och utklädsel där. Jag har längtat efter att få använda min dräkt och sminka mig som jag lyckades så jäkla bra med förra året. När chansen kom att få använda det, hängde vampyrdränkten redo och klar. Så här blev resultatet!


Läskigt?

Passionsdrink

Testade på något nytt igår, passionsdrink med bubbel. Jag tror inte jag mätte riktigt rätt, gör man det blir det nog lite bättre än vad jag gjorde. Hur eller hur så var den god, testa själv och bedöm!

För 1 glas:
Häll i 1 msk Passoã (passionsfruktlikör) i ett champangglas och fyll upp med ett neutralt torrt, mousserande vitt vin, t ex Chapel Hill Sparkling. Vill man kan man garnera med grapefruktskal eller annan frukt. Vips så har du en drink!

Jag skulle nog ha haft lite mer likör... det får det bli nästa gång!

Receptet är hämtat från icakuriren.se och bilden visar hur det egentligen ska se ut, lite rödare än min.

Mobil & Datorn = falskt

Känns inte riktigt som mobilen och datorn synkar så bra med varandra när det gäller blogg.se... Inläggen hamnar inte riktigt i den ordningen som jag vill. Menmen allt hamnar på min blogg och är läsbart i alla fall! Tänkte visa en lite bättre bild på min frisyr och säga att dimman som ligger i luften ger mig en riktigt november-höst-känsla.


Dagens "Fikalunch"

Med gott samvete efter att ha bockat av det mesta på "att-göra-listan" är jag värd att sätta mig och njuta. En bra bok och en god fika vid lunchtid.


Kärleksmums

Jag kände att efter mitt misslyckande med TVÅ bakverk i tisdags ville jag göra ett nytt försök i onsdags. Jag tänke en extra gång att nu ska detta inte gå åt skogen så kollade att jag hade allt en extra gång, men det hade jag. Dags att börja!

3 dl socker, ups... socker på hela bänken. Tre ägg, neeeeeeeej!!! Äggskal i smeten. Smälta 150g smör i mikron, PANG! Smör i hela mikron, bara att torka... 4 dl mjöl, öppnar en ny förpakning och "kliiiich"... påsen går sönder och mjöl på mitt ny-dammsugna-golv. Vad är det här!? Vad är nästa? Tappar hela formen så kakan hamnar på golvet???

Men det gick bra. Jag hällde den 1 & 1/2 dl mjölken i smöret (av de som var kvar och inte satt på mikroväggarna). Vispade sockret (fick lägga till så mycket jag uppskattade hamnade på bänken) tillsammans med äggen (utan skal) poröst. Jag tillsatte sedan det siktade mjölet (och torkade upp det som hamnade på golvet), 1 msk vaniljsocker, 3/4 kakao och 2 tsk bakpulver. Så var det bara att blanda till en smet, lägga bakplåtspapper i en form 30X40 cm och in i mitten av ugnen på 175 grader i 20 min (satte timer på mobilen!!).

Tog ut den och lät den svalna. Gjorde glasyr: smälte 75g smör i en kastrull, hällde i 3/4 dl starkt kaffe, siktade i 1/2 dl kakao, 1 & 1/2 msk vaniljsocker, 5 dl florsocker och blandade runt ordentligt innan jag hällde över kakan. Strödde på kokosflingor och lät den stå tills den svalnat. Skar den i bitar och smakade, HELT UNDERBARA!

Äntligen ett lyckat verk!

Kärlek brukar ju stå för att vara lycklig & helt underbart och problem & massa krångel. Men som i alla sagor så slutar det oftats lyckligt i alla sina dar. Även min Kärleksmums-story innehöll massa bra och jobbigt stunder, men även den slutar lyckligt. Trevlig fikastund!<3

Dagen i Bilder

Igår hade jag en hel del för mig och i slutet av kvällen kände jag att det blev ändå en rikitgt bra dag, fast att det kanske inte började så bra...

Lite suddig bild, menmen. Kärleksmums! Och det roligaste är hur denna bakning gick till... Men som sagt fortsättning på det följer i morgon.

En rikitgt fin kokbok med allt från mat till godis till bakverk och drinkar!

En mysig kväll med Linda MalmMake up Stores klubbkväll och en fika.
Kom hem lite fattigare i plånboken men rikare i sminkväskan.

Dual Foundation Stockholm 259:-
Microshadow Backstage 140:-
Glitter eyeliner Gold Digger 155:-



Före...


...Efter.

ÄNTLIGEN FÄRG!! Som jag längtat efter lite färg att lysa upp vardagen med, kopparrött<3

Bakning

Ja bakning... Har ju inte varit så många bakningsinlägg senaste tiden. Jag som alltid brukar baka allt möjligt så fort skolan drar igång på hösten, har i år knappt gjort någonting. Vad har hänt!? Jag som ändå är hemma mesta delen av min tid borde ju verkligen ha tid till att göra en av de saker jag helst gör på min fritid, bakar. Men nej. Jag funderade över detta och kom fram till att det nog beror på att bakning är ett sätt för mig att skapa harmoni och lugn i min vardag. När jag förr kom hem från skolan efter en lång dag med massa nya intryck, var det så skönt att ställa sig i köket och baka. Tänka på något annat och bara vara jag och ingredienserna. Nu går jag inte i skolan och har ett lugn i mig (nästan) hela tiden, så bakningen är inte lite nödvändig för mig. Lite tråkigt men sant. Sen kom min favorit mattidning hem till Familjen E/A med posten och min lust väcktes till liv. Dagen efter var det dags att baka!

Dagen efter blev det inte riktigt som tänkt... Jag gjorde först en kladdkaka och under tiden den stod i ugnen gjorde jag ett recept på brownies jag inte tidigare gjort. Det är bara det att i mitt upptagna tillstånd med det nya receptet glömmer jag kladdkakan och den blir TORR. Jaha inte mycket att göra, sätter in browniesarna och går upp på mitt rum i väntan... HELVETE BROWNIESARNA!!! Jaha så var de också förstörda, TORRA.

Detta var i tisdags och igår gjorde jag ett nytt försök. Fortsättning följer i nästa inlägg...

Morotskakan

Hälsolimpan

Chokladmuffins med Risen/mintchoklad

Några av de recept jag lagt upp, klicka på länken för att komma till recepten.

Ovetande

Nu är sista rycket och alla de som inte försvann i augusti- september försvinner nu. Här står jag, fortfarande ovetande om vad jag är om en månad. Det är en läskig känsla. Men inte på sättet att vara någon annanstans, nej utan att tänk om jag är kvar? Tänk om det inte blir jobb hos Langley? Tänk om plan B i Österrike inte heller blir som tänkt? Visst jag har Holmgrens, men jag klarar mig ju inte bara på det. A har ju ett jobb och han klarar sig ju alltid, för jobben tycks "ramla" över honom. Jag har inte riktigt haft samma tur. Jo kanske med Holmgrens, som från att ta en fika på måndagen till testjobba på torsdagen. Det kan man kalla snabba ryck!

På tal om fika så ska jag nu bege mig in till stan och fika med Beata, samtidigt som jag tänkte hjälpa henne med matte C. Jag kan inte hjälpa det, men tycker faktiskt det är lite kul att få se dom där funktionerna och ekvationerna igen. DET trodde jag aldrig att jag skulle säga för två år sedan. Plugg i Jönköping nästa år lockar mer och mer...

Chamonix- jan 2011

Hangover- Cruz

Lite upptempolåt som kanske får er på lite dans humör. Enjoy!

Motto-smart

När jag kom hem efter att ha hämtat Josefine, tog vi in posten och där låg en tidning. Inte vilken tidning som helst, utan min favolyxtidning Connoisseur. Kröp ner i soffan och började läsa. När jag kommer fram till en artikel om en riktigt stark tjej, fastnar jag vid hennes favorit motto:

"Bara döda laxar följer strömmen.
Endast motvind drar draken uppåt"

Tyckte det var lite tänkvärt och något jag kommer minnas.

Sminktips

Nu när man har lite mer tid hemma har man tid för sånt man så gärna ville göra under skoltiden, men som man inte hann. Satt en dag och bara kollade bloggar under säkert 1-2 timmar! Läsandet gav resultat och genom en bloggtjej hittade jag en annan tjej som är grym på sminkning! Därför tänkte jag att ni som inte har tid för läs-leta efter bra bloggar skulle få detta tips av mig, men främst tips av Helen Torsgården.

Får massa inspiration av henne och vill bara ställa mig och sminka mig själv hela dagen när jag kollat på allt snygg och bra tips hon ger! Hon har tidigare haft en blogg på blogg.se, men nu på VeckoRevyn blogg. Klicka på länkarna och kolla vad du tycker.

En sminkning från förra hösten jag gjorde.


SAKNAR MITT RÖDA HÅR!!!

Beatas 18års kväll

Igår var jag på middag hos min älskade vän som äntligen fick fylla 18! Mycket god mat och trevligt på alla sätt. Själv fick jag snabbt fixa ihop en musiktävling, vilket gick ganska bra och blev lyckat tror jag. Annars bidrog alla tjejer på ett glatt humör och MASSA snack. Åhh vad jag saknar tjejmiddagar och snack om skolan. Varför försvann allt det efter gymnasiet? Visst de flesta är iväg och förhoppningsvis jag med snart (efter en anställningsintervju som gick ganska bra, längtar och hoppas jag innerligt att få besked inom kort!!!), men det vore trevligt med något middag.

Middag

Presentöppning

Födelsedagsbarnet<3

Tripp J&G

Vid 08:05 (var bara tvungen att... Så blev 5 min sen) så lämnade vi Kalmar. Vår resas första stopp var Nybro för att byta bil, sedan Växjö där vi bytte igen och sen Jönköping. I denna mysiga stad ska jag ev plugga och bo i till hösten. Efter en upptäckstripp och lunch åkte vi vidare med broschyrer, information och leende på läpparna. Nästa och sista stopp var Hindås, strax innan Göteborg.

Här sitter jag nu med morbror, kusiner och älsklingen framför TV:n. Det är nämligen en viktig fotbollsmatch (konstigt nog som alla matcher verkar vara), Sverige-Holland.


Apple & Steve Jobs

Det är väl redan känt för alla att Apples grundare och länge företagets VD dog i natt efter en lång kamp mot cancer. Tänk vad mycket han har gjort ändå? Han har fört teknologin framåt fortare än vad det kanske borde ha utvecklats. Han är som Da Vinci, före sin tid. Jag är imponerad av den kreativitet och fantasi, men också den starka viljan att göra sina ideér till verklighet. Vill ni läsa mer om honom och hans liv så har Aftonbladet en väldigt bra artikel. Även med bildspel och överblick över hans händelserika år. Själv är jag väldigt sugen på att se den dokumentär-spelfilmen jag såg på gymnasiet om honom och Microsoft grundare Bill Gates. Den visar hur dessa stora företag skapades och lite om deras liv, men såklart är inte allt helt säkert sant. Men ändå mycket sevärd och ett sätt att få se deras liv och minnas dessa män. Steve fick vara med om Iphone 4s lansering, sedan kunde han släppa taget och somna in i evig sömn.

Apples hemsida

Livets mening är mening

Kikade in på Nanne Bergstrands sida och hittade något tänkvärt som jag ville dela med mig av. Under en filosofilektion har vi just diskuterat detta med livets mening och på en föreläsning fick jag höra om detta med mål i livet. Bra text! som alltid när Nanne skrivit.

"Du sätter mål för att det ska ge dig riktning i livet. Annars blir du som en båt som försöker segla utan kompass.

Det brukar sluta med att du hamnar någon annanstans än du vill. Lever du inte efter dina egna mål så lever du någon annans . Och det känns ju lite bortkastat.  Målet ska också ge motivation och energi  till att ta de beslut till förändringar som behövs längs vägen. Om du gör målet konkret för din hjärna, så börjar den leta efter informationsbitar som hjälper dig  på vägen dit du ska. För vår hjärna uppfattar inte alla informationsbitar, inte ens med hjälp av våra sinnen. Så den försöker hjälpa till att uppfatta det som du programmerar den med. Och det går inte att låta bli att programmera den. För gör inte du det, så gör din omgivning det. Tänk på hur många som lever efter sina föräldrars önskemål. Inte så lyckligt. Nej, se till att dina mål om framtiden ger dig motivation och energi, då ger de också den mest positiva kraften du kan bära med dig. Och den kraften är framtidstro. De dagarna du har framtidstro, så är du fylld av goda och kreativa tankar, samtidigt som du känner att du har mer motståndskraft mot det negativa som uppstår."

Kladdkakans Dag

Det är kanelbullens dag och ändå väljer jag en chokladboll till kaffet... jaja! En härlig och lång fikastund med Linda blev det i alla fall och en mycket efterlängtat sådan! Gick till Holmgrens och jag säger bara det, jobbar jag inte där så fikar jag där. Men påtal om kanelbullens dag så upplyste Linda mig om kladdkakans dag, hur har vi kunnat missa den!? Varken jag eller Linda vet vilket datum, men det ska vi nog allt ta reda på! Vi började med en gång planera kladdkakans dag. Visst vore det kul med kladdkaks-knyt-kalas? Då alla måste göra en speciell kladdkaka och sedan smakar man alla olika sorters kladdkakssorter? En rolig idé tycker jag. För övrigt idag har det blivit fix och trix hemma och sedan fick jag erbjudande om att jobba i morgon. Två dagars jobb denna vecka med andra ord, det gillar vi! Nu ska jag klippa och klistra med mitt bal- och studentalbum, legat och väntat alldeles för länge!
Tyckte detta fotot var så fint så bestämde mig för att ha det på skrivbordet.
Älsklingen kommer hem ikväll<3

3:e Oktober

Vaknade idag till en riktig höstdag, mulet och regnet som spattrar mot takfönstret. Låg kvar en stund i sängen och började tänkta på denna dag och insåg att den är lite speciell. Det var denna dagen som jag blev gudmor till  min lilla gullis Vera, tillsammans med min syster Sofia. Skickade henne ett kort för att påminna henne om denna dag och fick höra att hon hade blivit mycket glad. Hon bar på det hela eftermiddagen, även till mataffären och hennes syster hade blivit mycket avis för hon inte fick något kort.

Det jag sedan kom på också är speciellt med denna dag är att jag nu haft ett förhållande i 6 månader, ett halvår!? Har tiden gått så fort?? Ändå känns det som jag varit tillsammans med min puff mycket längre just på det sättet att jag känner honom för väl för att bara var ett halvår, snarare 3 år. Sen har vi ju i och för sig känt varandra i snart fyra år så inte så konstigt kanske...

När jag slog upp tidningen idag läste jag att Zlatan fyller 30 och på andra delens första sida stor det om Baif's seger och uppflyttning till division 3, kul! Många händelser idag denna 3:e oktober.

På semester i Italien-10

Hon är sin mamma upp i dagen!

Mitt gull<3

Niceville / The Help

Vilken film! Ni bara MÅSTE se den!!!! Jag grät och skrattade, grät och skrattade och grät lite till och grät lite till. När jag kom hem var jag tvungen att fälla ännu en tår. En film för alla, mysig, sorglig och vacker med väldigt bra budskap. Har ni en ledig kväll denna veckan och 100 kr över, gå på bio och se den.


Jag vill se den igen!!!

JobbJobb & lite nöje

Jag har börjat jobba lite extra på Holmgrens och i fredags fick jag hoppa in lite på König. Kul att ha något att gå till några dagar i veckan, man uppskattar verkligen att vara ledig mycket mer! Det tar på krafterna, mest psykiskt, att lära sig massa nya saker, nya rutiner och ställen. Min hjärna går på högvarv och ändå kan jag inte somna när jag kryper ner i sängen. Samtidigt är jag jätteglad att jag fått chansen att jobba där, så när de väl ringer kan jag ju bara inte tacka nej (fast att jag planerat upp hela dagen...). Så jobb i både torsdags och fredags, jippi!

På fredagskvällen kom min kära vän från Växjö hem till Kalmar och åt middag med familjen hemma hos oss. Det är så härligt att bara få tid att prata! Lördagen sedan blev det lite brunch på Hamngatan och efter det till Hagaborg för Baif's avgörande match, för vann dom skulle de gå upp i division 3. Det var härligt att se, så många som var och kollade och killarna som gjorde ett jättebra jobb. Bäst på plan var ju självklart min älskling(stolt flickvän haha).Efteråt blev det firande av segern med 3-0. Åter igen, är härligt att se allas engagemang och stolthet över denna klubb och killarna. Glad att jag fick vara med och uppleva denna speciella dag för alla tappra själar!

Mycket som händer, mycket att ta in. Men jag mår bra, mycket bra.


RSS 2.0