Vänskap

Vänskapen är en själ som tagit bostad i två kroppar


Vännen jag inte trodde fanns
men hon finns 
det är du ett bevis på.
<3


En gång och aldrig mer

Man får leva med konsekvenserna som följer efter sina handlingar.
Ibland blir det inte alls som man vill.
Det är bara att minnas att man inte ska göra det igen.

Festen blev väl inte riktigt som jag förväntat mig. Tackar tjejorna som tog initiativet till en hejdundrades Halloweenfest, som kanske inte riktigt upplevde mina förväntningar. Jag och Beata var hur som haver bäst utklädda! Dagen idag var inte alls kul, inte alls men som sagt "som man bäddar får man ligga" och jag har bara mig själv att skylla. En gång och aldrig mer, gäller bara att minnas det också!

Shopping in Town

Blev en sväng in till stan från tio o tio till halv två, hade LITE ont i fötterna. Men mycket fint fick jag som kompenserade upp det hela! Ett par riktigt coola öronhängen bland annat som jag tänkte ha ikväll. Snart dyker min underbaring Beata upp. Utklädningsfix, mat och sedan vidare på Halloweenfest väntar, vilken kväll det kommer bli!


Samsung 9-serie 3D LED-TV

Detta är den hetaste TV på marknaden just nu, jag vill bara HA! Men den önskan stannar i mina drömmar och få räcka med att inreda mitt dröm-vardagsrum med den på väggen. Fjärrkontrollen och surround systemet är körsbäret på toppen av grädden!


Hur kan man inte bli förälskad?<3

Backstreet bo(Ja)ys

Vad jag tycker om Jay!!!! Allt han sjunger blir så bra och ikväll sjöng han dessutom en av mina favolåtar från barndomen<3

Vem vinner om inte Jay?

Life is a Dream

Varit lite dåligt på att uppdatera mig på sistone, men haft lite mycket annat för mig... Fokuserat lite mer på skolan denna vecka, kände jag behövde det. För att orka hålla skenet uppe har jag kompenserat med tränat och tid med mina älskade vänner.

Time is all we got,
to make that life.
The life we so deeply want,
so what are you waiting for?
Take your time and fly.
Fly up to the stars,
where all dreams belong.


Lev din dröm,
men fastna inte i ditt drömmande

Solen skiner, S K I N E R

Så underbart att sitta i mitt rum och kolla ut över min vy som ändrar sig varje årstid, varje dag, varje timme. Efter några mörka mornar och dystra dagar skiner nu solen in genom fönstret. Himlen är blå, löven lyser i en rödnyans av solen och det ligger lite frost på backen. Det blåser lite lätt och skapar vågor på havet. Öland ligger i en lätt dimma av frosten som möts av den något varmare luften. Jag låter mitt hår möta solens strålar och den kopparröda färgen glänser och lyser upp min tillvaro. Mina ögon drar åt sig ljuset och bevarar det för de kommande mörka tiderna. Ska snart ta de första, djupa, kalla andetagen och möta kylan mot min kind. Trampa på cykeln och känna hur jag flyger fram, fram mot en ny dag som ingen vet vad den har i sitt sköte.


Frustration

Tänk vad en liten sak kan göra. Det kan bygga upp en frustration som övergår i irritation och slutar med att jag kommer släcka ner datorn. Tydligen inte min dator-dag idag, Tack snälla lilla teknikvännen min!...

(detta kommer väl inte gå att lägga upp det heller... ÅHHHH)

Det går att lägga upp ett inlägg efter att ha publicerat något nytt, toppen!

Skrivandet i boken

Det hjälper en alltid fast man inte tror det.
Lika dum är man som glömmer bort lika fort man kom ihåg det!

Skrivandet i boken, min  bok och ingen annans.

Nyckeln är att Drömma

Tv stod på när jag gick upp och där satt min minsta syster och kollade på Barbie som Rapunzel. Eftersom jag inte hade något annat för mig satte jag mig där och käkade frukost. Filmen handlar om Rapunzel som är instängd i ett torn av en elak kvinna och Rapunzels enda vänner är en kanin och en lila drake. Om dagarna målar hon, om världen hon aldrig kommer få se. En dag upptäcker hon att penseln är magisk och kan ta henne till de platser hon målar upp, genom att gå igenom tavelduken. I slutet av filmen, som alltid slutar "lycklig i alla sina dar", visar det sig att det magiska med penseln var att hon målade sina drömmar.

Detta fick mig att tänka på en av Nanne Bergstrands krönikor Drömmarna är dina och ett citat som jag läs någonstans och aldrig har släppt i mina tankar.

Människor kan ta ifrån dig allt du äger och har,
men dina drömmar kommer du för alltid ha kvar.


Följ dina drömmar!
(Måste bara tillägga att denna bild är tagen med min gamla mobil)

Film -Prince of Persian

Såg på en film i söndags som jag tänkte dela med mig av. Prince of Persia The Sands of Time, väldigt bra och innehåller väldigt mycket. Action, kärlek, lite humor, häftiga effekter och budskap. Allt jag gillar och ångrar till och med att jag inte såg den på bio. Tror jag måste köpa den! Som sagt bra film, lite Aladin otecknat om jag ska jämföra den med något.
Att det är en snygg man-skådis och en favo kvinnlig-skådis
ger den plus i kanten

Sadness

Någon är ledsen, riktigt ledsen
och ingen kan vara mer ledsen än jag.



Huvudet ur funktion

Migrän är verkligen en klass för sig själv. Symtomen är olika varje gång och därför så svårt att förstå att man har det förrän det är försent... Idag borde jag väl förstått, men som vanligt tänker jag att "nä, det är det nog inte".

Efter att ha kollat på film kände jag att min syn var väldigt tunnelseende och när jag skulle fokusera eller skriva var det prickar över vissa ord. Tänkte att det nog har att göra med att jag suttit i ett mörklagt rum och nu gick in i ljuset. Just för att det var så fint väder, kände jag för att utnyttja det och ta en promenad. (Kunde jag varit mer korkad!?) Så jag gick 3,5 och det gick väl bra. Tills jag vänt och var påväg tillbaka, då insåg jag att "fan det är nog migrän och här går jag 1,5 km hemifrån!!". Har nog aldrig gått så snabbt, väl hemma la jag mig på soffan och började kallsvettas, tog mig till köket och svalde en migräntablett och ett annat superpiller. Hann komma upp till sängen och sen kom huvudvärken... 

Måste vara bland det värsta. Ljus, ljud och tänkarkänslig. Med en tröja och kudde över huvudet, ihopkurad till en boll både svettas och frysa. Det enda som hjälper är att somna men det går inte med den sprängande huvudvärken och hela tiden tänker man "bli inte illamående, bli inte illamående, vill vill inte spy upp tabletterna!!" 

Sov i 2-3timmar och kände mig helt uttömd när jag gick upp för att äta middag. Alla tankar är borta, känns som en bägare fylld med vatten som precis blivit tömd. Är skör som porslin så att mista häftiga rörelse eller ansträngning tror man att ska man gå sönder. Det gjorde jag inte. Tack o lov gick det över fort och lyckades till o med baka Kärleksmums till kvällsfikat. Blev inget matteplugg men jag är bara glad att jag kan använda hjärnan igen och att kärlen i huvudet är avslappnade.

När hjärnan strejkar funkar inget annat

Lycka inifrån

Ibland är lycka så enkel som att kolla sig själv i spegeln
och inse att ingen kunde vara bättre på att vara mig,
än mig själv.



Heart shaped box

Vad han är bra! Jay Smiths röst och denna låtens känsla i refrängen..
Lyssnade på den fyra gånger innan jag gick o la mig igår
och idag om o om igen, haha.

Det finns inga hinder

 

"Så länge du är övertygad om att det du gör har en mening, 
kan du ta dig igenom både rädsla och utmattning och ta nästa steg."


 


Äntligen Träning!

Så bra man mår av att träna. Varje gång tänker jag likadant, varför slutade jag? Svaret kommer väl om några veckor... Tog Elin till hjälp som träningscoach som fungerade ypperligt! Nästa vecka kör vi igen. Känner att det blir mer o mer nu i skolan, den slappa tiden är över. Därför blir det troligtvis glesare med inlägg nu, tyvärr...  Matte D prov och filosofi-prov står högst upp på listan och sedan rullar det på med läxor. Mitt andra hem och hjälp i skollivet, Resurs here I come!
Den kalla hösten med blå himmel har anlänt.

Mobil i sikte

Har inte kollat elektronikprylar på väldigt länge, men fick upp ögonen för en för någon vecka sen(kan ha funnits ganska länge men som sagt jag har inte vara särskilt uppdaterad på sistone). Nokia N8 med 12 megapixelkamera med Carl Zeiss lins(vilket jag tycker ger bra bilder för att vara en mobilkamera). Den påminner om min Nokia N95 8GB som har varit min absoluta favo och är det fortfarande. Men ut ifrån min gamla mobil har denna förbättrats på de punkter jag tyckte var negativt. Den är mycket tunnare dvs även lättare, högre bildupplösning på kameran, mer minne och touch-skärm. Tyvärr så har denna inte operativsystemet Android som är det bästa med den mobil jag har nu. Tänk om Nokia N8 hade haft det också, vilken drömmobil den hade varit då. Men jag är nöjd med min HTC Magic och klarar mig utmärkt med den ett år till. Fast man kan ju få drömma...

Bilder hämtade från 3's hemsida

Partygirls


Frida, Amanda, Elin, Linda & Emma


Amanda, jag & Elin

jag & Emma


Linda, Anna, Frida, Amanda & Johanna

Glada tjejor. (Bild från Linda)

Mot Palace! Emma, Frida, Elin & Amanda

Mojito<3

Fyra glada flickor med ett stort smile och skratt, Ni är bäst:*

Finns mer än ögat ser

"men så mycket mer
än vad ögat ser
ser dom hos varann"



Mini Cooper

Åh vad jag vill ha en Mini Cooper! Min morbror ringde för några dagar sedan och sa att han satt o körde en och kom och tänka på mig. Faktiskt riktigt härlig att köra, men inte lika tyst på motorvägen som hans BMW (vilket är så tyst att man inte hör genom telefonen att han kör). Mini Cooper ÄR JAG, kanske för att jag älskar filmen Italien job och där kör de just flera sådan bilar. Men den ser så..så.. härlig ut! Såg precis en reklam med flera röda, glänsande och helt underbara! Någon gång, innan jag dör ska jag i alla fall köra en. 

För övrigt idag har jag haft en toppen-eftermiddag med Beata. Mycket snack och inte en enda sekund tyst, precis som det ska va! + fika (Sarah Bernhards biskvi och kaffe<3). Kört och handlat på Coop med alla 45+ inför i morgon, betalat in rest för Charmonix-resan och nu dags att ta tag i min budget. Svider alltid att se hur mycket man gjort av med, men samtidigt får man se vart alla pengar försvunnit. Koll på pengar det har jag och använder de på sånt jag tycker om, kanske i framtiden en Mini Cooper?



Fin!

Verklighet eller dröm?

Tror du på vissa konstiga saker bara för att du vet att det är en dröm? Men hur kan du helt säkert veta att det du tror är en dröm med konstiga händelser inte är verklighet? Det är frågor som får oss att leta efter mer kunskap och försöka lista ut, vad är vår värld? I Grottliknelsen som Platon skrev ställer han frågan om världen och våran kunskap och ger sitt svar. Det svaret och tolkningen var dagens samtal på lektionen. 

Vi människor som lever på denna planet är bara fastkedjade människor som inte kan röra sig eller se något annat från födelsen än grottväggen med skuggor på. Detta är vår verklighet. Bakom dessa fastkedjade människor finns en eld och andra människor som lever i den grotta. De bildar dessa skuggor som blir "vår verkliga värld". Men utanför denna grotta finns den värld som vi idag ser som vår verkliga värld. Om man vågar bryta sig loss från sina kedjor, möta dessa människor som lever i grottan runt elden och sedan vidare tar sig upp till den värld som finns utanför grottan. Blir denna männsika mer vis än de som sitter där nere och tror att grottväggen är den verkliga världen?

När man läser och tänker på detta kan man ju ställa sig frågan varför vi väljer att leva som de fastkedjade människorna? För det är ju faktiskt det vi gör, en del mer eller mindre. Inte vill vi tänka att vi är de där osmarta fastkedjade människorna, vi vet ju att detta är vår värld. Eller? Vad hindrar oss från att bryta oss loss då? Bekvämlighet. Énkelhet. Vi har det ju redan så bra, så varför göra livet så jobbigt. "Man blir ju knäpp av att tänka sådana tankar som, vad är meningen med livet?". Har jag hört många gånger.

Fortsätt leva livet som de fastkedjade människorna, men ängna ändå någon tanke någon gång åt detta tänkande. För jag tror att man blir smartare av att tänka lite mer, lite djupare och föra samtal som handlar om mer än bara ytlig vardag. Däremot finns det en gräns, tänker man för mycket kanske du når upp till världen utanför grottan och ett liv i ensamhet i en sådan värld där du vet så mycket kan göra dig galen. Balansen är hårfin och det gäller att ha kontroll över sina egna tankar, men låt inte andra ta över din kontroll och blir den styrade.

Bilden som någon ritat som ska föreställa denna liknelse

För Stunden

Som att andas går tankarna,
där den första leder till den andra
och sedan är det den tredje man tänker.
När det inte finns några måsten,
finns inga krav.
En vilostund i solen om dagen,
sover om natten.
Fri från drömmar som smyger sig på,
och ändå kommer de tillbaks.
Den fasen som alltid väntar,
väntar på ett slut, en annan början.
Inga förväntningar,
inga besvikna resultat.
Det gäller att flyta med,
men ändå gå mot strömmen.
Klara de prövningar i livet,
men behålla sitt jag.
Vi föds unika,
men dör
som kopior
av varandra.



Förändring

Det är kul när folk ser förändring men ännu roligare att se allas reaktioner. 


Något för hjärnan idag också kanske...
"Lev livet varje minut
Lev livet till det tar slut
Jag ska samla stunder, nya under
Älska och andas, alla sekunder
Lev livet nätter och da'r
Lev livet, livet jag har
Låt det hända, åh, låt det komma
Aah, jag vill, jag vill, jag vill"


En text som gör mig extra glad och lycklig med mitt liv påväg till skolan

Ersätter solens glöd

Just nu är jag en mycket mycket nöjd Sarah. Frisyren är förändrad igen! Från det guldblonda till nu koppar-röd med glöd som lyser upp min tillvaro. Passar perfekt nu är solen tid på dygnet blir mindre och mindre..

Guldblond till...

..koppar röd.



Regina Spektor

Jag har några bloggar som jag troget läser och under loppet av två dagar hade två lagt ut ett youtubeklipp med samma låt. Artisten som sjöng heter Regina Spektor och jag tyckte det var riktigt bra så var tvungen att söka efter lite fler låtar på Spotify. Kände igen några av dom, gissar att min syster har det på hennes mest spelade lista, så jag har nu sen dess inte kunnat sluta lyssna på henne. Här kommer därför lite tips till er om skön musik:


Denna lyssnar jag mest på, tänkvärd text.



Denna var den som jag hittade på två andra bloggar.


Denna var med i Narnia-filmen.

Nu ska jag fortsätta lyssna innan det är dags att bege sig till skolan.


Inte nu o inte nu, men nu!

Allting eller inget,
Inget eller allt.





RSS 2.0