Nu är julen här

Det vill inte sluta snöa och visst är det mysigt med snö, men bara så länge man inte ska ta sig någonstans... En riktigt vinterhelg som innhållt bland annat julmarknad på Kalmarslott. En tradition som måste fortsätta, som ett startskott för julen. Juleljus och julpynt upp och skotta var femte timme, nu är julen här!


Jullåt -Min bön

Fick ett jättebra tips från min kära vän Beata som jag vill dela med mig av till flera!


Visst är den fin!


Saknaden av en vän

Saknar dig min vän<3 Tanken att du snart ska fira din 18 årsdag utan oss och utan allt firande! Alla i klassen har fyllt nu, bara du kvar men ännu har vi inte gått ut tillsammans efter en gemensam förfest. Kanske för att i våra hjärtan finns du och tanken att inte än, den 13 december har inte varit ännu! Hoppas du känner min kärlek där borta, för du finns fortfarande här fast att skåpet bredvid mig inte öppnats sedan i juni. Vi hade fysikprov idag, du hade tyckt om det och fått alla rätt utan att ens kollat i boken, haha. Saknar ditt skratt, din glädje och ditt lugn. Massa pussar och kramar till dig min underbara vän!

Moa och jag i Köpingsvik i somras
En varm sommardag med nyfiskad flundra

Myskväll hos mig

Happy

En kväll att minnas - för alltid

På skidor
Ett skratt av äkta lycka!


Harry Potter

Jag tänker inte skriva något om vårt fina väder som alla kommenterar (fast det gjorde jag ju nu...hehe).  Glömde tipsa om en bra bio som ni alla måste gå på, Harry Potter och dödsrelikerna del 1! Jag har vuxit upp med Harry vid min sida sedan jag var 10-11 år. Hans värld har alltid varit en värld att kliva in i när man ville lämna den verkliga man lever i för tillfället. Om man inte tycker om filmerna rekommenderar jag att läsa böckerna. Tycker du fortfarande inte om Harry Potter trilogin, då är du ett hopplöst fall och troligtvis för gammal. Men man kan alltid ge den en chans, så spring till biosalarna!


Energi genom ilska

Vad ska jag börja? Friskis kan brinna i helvetet!!! Ja, där har ni ilskan som gjorde att jag sprang i piskande regn 2,5 km i skogsspåret, men som inte räckte utan fick gå ännu längre tills jag var så frusen att jag sprang ca 1,5 km till.

Förklaringen då. Jo... jag ska gå på ett medelpass på friskis som börjar kl fem. Jag är ändå i väl god tid och borde inte ha några problem med att hinna så jag får en plats. Tidsplaneringen spricker när jag inte hittar någon parkering. Jag kör runt och letar och letar tillslut hittar jag en parkering en bra bit bort och kutar mot friskis. Men innan jag stiger in i entrén vet jag och när jag kollar mot datorn där de drar kortet, sitter en lapp med stora, röda, tydliga bokstäver PASSET ÄR FULLT! Fuck fuck fuck!!(ursäkta att jag svär men jag var så fruktansvärt förbannad om måste förtydliga detta med ord).

Jag går tillbaka mot bilen i bestämda och raska steg, hoppar in i bilen och känner att jag när som helst kommer köra över en cyklist (men det gör jag ju så klart inte och jag kör inte fortare än lagligt). Väl hemma slänger jag in mina saker drar av mig kläder och drar på mig andra, byter skor, tar på mig regnjackan, sätter i hörlurarna och går.

Jag vet inte vad det är med skogens mörker men på något vis så fridfullt och skönt. Bara jag, spåret framför mig, musiken i öronen och tankarna som flödar i huvudet. Eter springrundan är jag forfarande inte helt slut på energi, lite dålig kondition men full med energi i kroppen. Går en runda till, ända tills jag börja frysa och springer hem det sista.

Bort med aggressionen, motionerar bort överflödig energi och tackar friskis för en sak. Att få mig att inse att skogen är SÅ mycket bättre än att ta sig och träna på friskis. Sista gången jag satte mig fot där, jag begravde friskiskortet i kväll och avslutar ännu ett träningskapitel efter 2 månader. Löparskorna och skogen är mitt nya träningscenter!

Plura -Den hon vill ha.

Så mycket bättre var det igår på tv. Det bästa programmet just nu! Den som tolkade låten bäst igår var nog Plura med "Den hon vill ha". här mycket bättre blev den:

Andlig gymnastik

Från Handbok i Livets kost, skriven av romaren Epiktetos 50-130 e.Kr. i stycket V:

"Icke tingen är det, som förskräcker människorna,
utan deras föreställningar om tingen."

Teknikblogg

Jag hade en tanke att jag skulle starta upp en teknikblogg, eftersom det är ett intresse och jag uppfattar mig själv som ganska duktig på att hitta det bästa man ska köpa inom olika områden. Problemet var bara att jag kom inte längre än att fixa bloggen. Någonstans tog det stopp. Vet inte om det var pga tid eller att jag inte kände att det var någon mening med det... Jag skulle kunna skriva om något varje vecka, för alltid är det något nytt jag hittar, men vem vill läsa om det? Kan ju lika gärna lägga upp något här då och då. Kände för att skriva om något inom det området. Har nämligen några tips att dela med. Då är frågan här eller ---->http://tekniksarah.blogg.se/

Myskväll - Utgång

Ut - Inte ut - Ut - Ingen förfest, inte ut - Myskväll - inte sova, UT!

Ja, vad ska man tillägga? Alltid lika intressant när man går ut själv denna gång till Palace, nykter och ingen förfest innan. Men resultatet - Väldigt LYCKAT! Träffa människor, dansa till musik och le med hela hjärtat.


Hann ju som sagt med lite myskväll och då så klart Idol.
"Bästa framträdandet under hela denna Idol-säsongen", Laila.

Min Längtan

Längtar till helgen.
Längtar till en resa.
Längtar till slutet som ger en ny början.


Välkommen hem

Laddar upp nu på morgonen inför Nationella svenska proven med julmusik. Jag älskar Magnus Carlssons julskivor och lyssnade på en som jag tyvärr inte hittade på Youtube med honom men med EMD. Gissar att flera känner igen den, men Magnus gör den mycket bättre!


Jul!!!<3 Nu blir det skrivning i 5 timmar!

Naturgummi

Jag har undrat under en längre tid varför jag reagerar på vissa saker jag äter. Jag har ingen allergi direkt för jag kan äta det utan stora konsekvenser men under senaste tiden har det blivit värre. Jag var tvungen att söka lite på det, för jag ser inget logisk sammanhang mellan det jag inte tål så bra och det visa sig att det fanns ett sammanhang...

Överkänslighet för naturgummi (latex, Hevea brasiliensis) ökade under slutet av 1900-talet (jag är född 92) främst bland sjuvårdspersonal. Jag var mycket på sjukhus som liten, samt jobbar min förälder där kanske ett sammanhang varför just jag? Sen kom det då till vad för något som binder ihop alla saker. Jo korsreaktioner, ofta utan klinisk relevans, har påvisats mellan latex och ett stort antal frukter bl.a. det jag är överkänslig mot: kiwi, tomat (jordgubbar som liten) och skaldjur (kräftor och räkor). 

Men något annat jag också hittade var att om man är känslig mot skaldjur, för min del kräftor och räkor, kan man också vara överkänslig mot myggbet. Därför mina myggbet svullnar upp som stora bölder. Äntligen fått lite svar på mina frågor! Då tänkte jag att någon annan också funderat över samma problem, så har du det? Det finns svar!

Carpe diem

-Fånga dagen
Vilket jag gjort både andligt och naturligt idag.
En toppen dag och Grattis på Farsdag pappa!

Längtan till Chamonix

Några dagar med längtan till Chamonix. Så kul vi ska ha det! Ikväll blir det uppladdning med gänget. Köpt mina nya skidbyxor idag, eller ja... pappa köpte dom till mig i julklapp så "ska glömma bort dom". Grymt snygga och super nöjd (letat efter dom i ca 2 år). Hur dom ser ut kommer väl visas i bloggen efter resan, från resan.

Lite bilder fr Chamonix

Åhh Längtar!

Och så lite mer Jay...

Jag har kollat Idol igen och denna gången var som vanlig Jay BÄST! Vad gör människan för att vara så jävla bra?



Jay och Linnea gjorde också än väldigt bra duett:
Vinnarna i final?

Vem tror du att du är?

Såg på den svenska "Vem tror du att du är" på tv igår. Jag tycker nog den amerikanska är bättre men ändå lagom trevligt att se Christer Sjögren ta reda på vem hans morfar var och storyn om hans mormor. Det slutade med att han fick träffa hans mammas styvsyster som han inte visste fanns.

Jag kom och tänka på min släkt. Tänk vad kul att få veta mer om mina släktingar, hur de levde, vad som hände med dom och sånt. Min mormors mamma lever ju fortfarande. Hon är nog den äldsta kvar i släkten(på mammas sida iaf, pappas har jag inte så bra koll på). Gammelmormor Britt bor uppe i Stockholm i sitt hus i Djursholm hon alltid bott i. Jag hälsade på henne senast i somras och det är helt otroligt hur klar hon är! Hennes kommentar till att hon överlevde senaste sjukdomen hon åkte på "och inte kunde jag få dö den här kommen heller!" haha.

Det jag skulle vilja släktforska mer om är min morfars släktträd. Hans morfar (tror jag det är, eller farfar?) invandrade från Ungern. Tänk vad kul att reda på mer om det, varför han kom till Sverige och hur han hade det i livet. Någon gång innan jag dör, hoppas jag att jag ska ta mig tid till att släktforska.


Polen -oförglömlig resa

Ja, har ju kommit hem från Polen och det var en resa med många överraskningar på olika sätt men summan av helheten. En riktig TOPPEN RESA!
I väntan på avgång från Karlskrona

Efterrätt

Hotellet med Spa<3

Sopot

Sofia, mamma & jag

Tjejorna Elgan framför ett väldigt coolt hus!

På restaurang/ café


Spa avdelningen

Jag och Sofia i våra mysiga morgonrockar:*


Hotellfrukost!<3

Kaffe<3


Gulliga små burkar med marmelad och honung





Mikrofonkåt

Precis kollat på ett av de bästa tv-programmen under hela veckan "Så mycket bättre". Detta var bästa låten ikväll speciellt duon med September och Petter. LOVE<3

Duo med September och Petter


September


din bro, ditt liv, ditt slut.

 

Liv är större än vad du kan förstå, som en tid utan ett förutbestämt slut.
En saga som har det onda och det goda utan att ingen vet vem som är skurken. Jag vill ha de lyckliga sluten, men det är inte alla berättelser som får sluta så. Det kan vara en dröm, ett liv, en film. En oförklarlig händelse som man aldrig reder ut. Vart ska man sluta, vart ska man gå? Skapa din roll i ditt liv och en biroll i någon annans.
En väg leder till en annan, som leder till nästa. Om du väljer rätt vet du endast när du hela vägen gått, men vart tar den slut? Ingen vet, bara du, efter en tid när du kan se tillbaka. Liv är oförutsägbart. Man ska ha sina planer och drömmar, men vara beredd på att allt kan ske.
Inga förväntningar, inga krav så kan det bara bli bättre. Lev i nuet med sikte på framtiden. Stanna där du är, men fortsätt framåt. Se dig omkring men håll huvudet med sikten rakt. Din bro till det lyckliga slutet skapar du själv, med de byggstenar du hittar och väljer ut på vägen.

 


Livets träd

I programmet Så mycket bättre som går på fyran lördagar kl.20:00 var den i lördags Thomas Di Levas tur att vara huvudpersonen. Han sa en sak som fastnade och som lät så, så... mysigt?

Vi är alla en del av det som sker.
Vi är alla löv på samma träd.
Vilket löv är du?
Bli det lövet!

När jag ser Di Leva önskar jag att vi alla var lite mer som han. Ett djup och en omtanke som inte riktigt passar in i vår egoistiska värld. Vill både bli vegetarian, köpa ego och skriva låtar om världen med ett starkt budskap när jag kollat på programmet, haha. Han vågar gå mot strömmen och verkar vara så snäll att han inte ens kan slå ihjäl en fluga. Undra om världen skulle vara mindre grym om vi alla var som Di Leva?

RSS 2.0