Fantomen på Operan


Jag har inte skrivit på väldigt länge (känns det som i alla fall) tiden har inte riktigt räckt till. Mycket plugg har de varit den senatste tiden och alldeles för lite sömn, inte bra... till råga på allt så har jag dragit på mig en förkyldning och feber. Var tvungen att stanna hemma idag för min kropps skull, men i morgon ska jag till skolan. Lite medicin o så överlever man allt! Köpte en film för ett tag sedan från Media Markt (måste jag säga att den affären är typ underbar?) till ett vara-hemma-sjuk-dag och ja idag kom den dagen. Fantomen på Operan heter den, en musikalfilm, mycket vacker med pampigmusik. Så någon gång då ni är hemma ifrån skolan ta en titt på den, musik och dramatik är bäst när man är hängig (extra bra blir den med surroundljud). Självklart kan man titta på den annars också.





The music angel<3



Enkelt & super gott bröd


Jag har haft ganska fullt upp den här veckan och har inte hunnit med att skriva något inlägg förrän nu. Däremot har jag bakat bröd idag, för andra gången denna veckan. Den förra limpan blev nämligen uppäten av min kära hund Lukas som hoppade upp och tog den från bänken i köket. Dumma hund! Men man kan ju se det som en komplimang också, han tyckte verkligen om den. Ni ska få detta goda recept så ni kan baka det hemma och ni ska få smaka, inte bara hunden! Det kanske inte smakar som det bröd ni är vana vid, men jag tycker det är väldigt gott på kvällen och man behöver inte ens ha pålägg till. Ni kan ju testa och om ni vill ändra lite i receptet.


 

Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl dinkelmjöl
2 dl granhamsmjöl
1 ½ havrekli
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl grovhackade nötter/frön (jag valde mandel och solrosfrön)
1 dl hackad torkad frukt (jag valde 3 aprikoser och resten russin)
1 dl lingon
4 dl mild naturell yoghurt
+smör och ströbröd till formen

 

Gör så här:
Blanda alla mjölsorter, bikarbonat och salt. Hacka nötter/frön, den torkade frukten och blanda ner det lite lätt. Tillsätt lingonen, sedan yoghurten och blanda väl tills det blir en stor degklump av det.  Vänd ner i den bröande formen (ca: 1 liter) och bre ut den jämt. Strö över lite skalade sesamfrön och platta till. Grädda den i nedre delen av ugnen i ca: 1 timma (ev. tio min längre).  Stjälp upp den och täck över med duk tills den har svalnat. Dags att smaka!




jamii




Lipstick jungle



En ny serie som startade idag (mån) kl 21:00. Underbar! Gillar du sex and the city men lite mer kvinnligmakt och lite annat smått och gott så kommer du älska den här serien. Jag råkade bara börja kolla på den och det ångrar jag verkligen inte. Det handlar om tre olika kvinnor som alla har bra jobb, makt och stadig inkomst. En jobbar med film, en på en tidning och en som designer. De har alla sina olika privata problem och med kärleken, samtidigt som de försöker få sin kariärr att gå på räls. Underhållande och drömmande. Se den!




Monday evenings entertainment



IT- 2009

 

IT- året är här! Eller ja det kanske det har varit ett tag men nya produkter 2009 är spådda i kristallkulan och det är mycket intressanta funderingar. Jag var inne på min favo sida (som jag inte besökt på länge!) PC för alla. Där har det kommit upp om vad som kommer synas på IT- marknaden det kommande året. Jag har ju redan gett er försmak på mobiler med måste tillägga att de kommit till en ny, från Palm. Jag har själv inte fastnat för den men vem vet det kanske blir årets Iphone? Det som gör mig glad är att man försöker pressa ner priserna så gott det går, så framtidens mobiler kanske sjunker i pris, vilket innebär fler köp! Okej men åter till vad de förutom denna här mobilen som de tror händer i år:

 

 Netbooks är något de verkligen satsar på (lite onödigt enligt mig men kanske jag snart kommer se värdet i det med). Sony kommer med en ny, Sony Vaio P, den är så liten att den nästan för plats i backfickan och jag måste säga att den ser rätt snygg ut ändå.

 

 

 

 

 

 

 Mp3erna tror man kommer försvinna, vilket jag hävdat länge och därför hakat på den trenden som man istället tror slår igenom. Nämligen att man hellre köper en mobil och använder den som musikspelare, som faktiskt blivit riktigt bra.  Varför gå runt med två prylar när man kan gå runt med en?

 

Datorernas utveckling är det allt-i-ett som gäller. Jag gillar skarp Apple’s Imac.  Flera datortillverkare har hakat på trenden, men tyvärr inte sänkt priserna. Fast vill man ha det snyggt på skrivbordet utan sladdar och datorprylar så kanske man offrar en slant? Det har också kommit ut en ny som har pekskärm, från Hewlett-Packard, grymt coolt tycker jag!

 

 Platt- TV:n fortsätter att bli större och det kommer tydligen en på 100 tums bildyta!? Jag skulle inte vilja ha en sån i mitt Tv rum, kanske om jag hade en egen biosalong men nu har jag inte det… Nya tv-tillverkare kommer också . Det glädjer mig att priset på de nuvarande tv-apparaterna kommer sjunker i pris, så kanske kan de bli en nu tv i år (vilket jag har väntat på i ca: 2 år nu).

 

Digitalkameror har konkurrerats med mobilkameran ett tag men står sig fortfarande.  Priserna kommer även här sjunka men prestandan öka. Antal megapixlar kommer blir fler och en del kommer även få wlan, så att man direkt kan ladda upp bilderna på t.ex. bdb eller liknade bildsajt eller till en hemdator.

 

 

 

 

Mycket funderingar och påståenden och jag måste hålla med om det mesta, får väl se vad som händer. Jag väntar med spänning och nyfikenhet.


IT-prylar Big Love




Landet bortom haven


I dag har jag rest bort till en annan plats, i ett annat liv och min fantasi har flödat fritt. Böcker måste vara det underbaraste sättet att koppla av på (förutom sova då kanske). Jag försvinner från nuet, tiden har ingen betydelse och jag slungas in i en värld. Det är så härligt, men när man kommer tillbaka till verkligheten upptäcker man hur snabbt tiden gått. Idag har jag förjäves försökt göra både matte, svenska och naturkunskap men utan någon stor framgång. Istället har jag dragits till min säng, i mitt lilla kuddhav, sänglampan som kastat sitt sken och boken stadit i hand. Kanske känns de slöseri med tid men samtidigt behöver man låta tiden gå. Jag har faktiskt hunnit med att städa mitt rum och duschat, det får räcka för idag. Det är en kost att kunna göra ingenting och ändå inte ha dåligt samvete, det tycker jag i alla fall. Men man behöver dom dagarna också. I dag tog jag mig friheten och mina måsten lämnar jag åt morgondagen. När man är fast i en bok är det svårt att komma loss och jag... ja jag är FAST!



Mitt palats idag



Till och med Teoälsklingen dras till boken!



Big Love




Rivstart &Boktips

 

Ekorrhjulet rullar igen eller ja… nästan.  Två dagar i skolan är en rätt bra start för att sedan vara ledig två helgdagar. På måndag, och hela nästa vecka, är verkligen en rivstart. Julen är nerplockad sen några dagar tillbaka och nu väntar födelsedagarna i februari. Det är skönt att komma igång igen men också lite jobbigt. För visst är de rätt skönt att vakna på morgonen och inte ha något planerat? Men nu är det slut på det! Jag följer med strömmen och tänker satsa på mer träning det kommande året (se om jag kan hålla de längre än förra).  Ett annat löfte är att inte komma försent till skolan mer än två gånger i veckan och det ska jag nog lyckas med (har ändrat tidsplaneringen lite på morgonen så det ska nog gå vägen). Hoppas ni alla som också har nyårslöften håller de (i alla fall längre än förra året).

 

Tänkte ge ett litet boktips:
Om du gillar lite ”förr i tiden” blandat med nutid, oförbjuden kärlek, deckare/ mysterium, något sorts budskap kan tolkas, olika flätade historier som mot slutet knyts ihop och Australien (där alla böckerna utspelar sig i någon tidsålder) så är detta en perfekt bok för dig! Tamara McKinley heter författaren som skrivit flera böcker. Hennes kändaste bok är Matildas sista vals, men den första jag läste var Den svarta opalen. Jag har också läst Drömmarnas land, också den jätte bra men inte som de andra två. Just nu läser jag Landet bortom haven, som även den fått mig fast. Det är böcker man bara inte kan lämna ifrån sig och jag blir slukad. Jag får en uppfattning om hur Australien också, efter att ha läst hennes böcker har jag som dröm att få åka dit och se allt de som hon beskriver. Jag kan verkligen rekommendera dessa böcker.

 

 

 

 

 

En annan värld

 



Semester lr ledig?

 

Man behöver komma bort. Man behöver vara ledig. Att bryta i vardagen utan måsten och krav. Låta tiden passera utan att känna pressen. Spendera utan att tänka på att spara. Bry bara om sig själv och det man har farmför sig. Det behövs för att få glöden och gnistan tillbaka. Om det så bara handlar om en helg, en liten resa eller några veckor, en utomlandssemester. Det viktiga är att stänga av det ”vanliga”. När man inte har något ”måste” tänker man efter, funderar lite på det man har och det man vill göra. För när man sedan kommer hem och ramlar in i vardagen igen tänds en ny glöd. En våg av glädje, lycka och en mängd idéer väller fram. Att ta tag i saker och ting, få saker gjort, ändra, fixa, arbeta, kämpa, förbättra och börja på något nytt. Ge sig själv nya utmaningar och börja vandra nya vägar.

 

Visst är det skönt nära man är ledig och bara slöa framför tv:n och datorn och inte göra någonting, men fast att man sover bort halva dagen och latar sig känner man sig inte särskilt utvilad när allt börjar igen. För man stannar ändå kvar hemma och där finns det alltid något att göra och man känner inte riktigt semesterkänslan, utan kanske bara ledighetskänslan och det är inte riktigt samma sak.

 

Man behöver lite tid att tänka och fundera på vad man vill. Ett helt år har vi framför oss, oskrivet, tomt för att fyllas. Ett nytt år, är en ny början och alla kan välja att gå en ny väg eller stanna kvar i det gamla och bara förändra saker och ting. Här börjar vår resa och ingen vet hur den slutar. Låt det börja, låt din vilja ske och se vad som livet har mer att ge.

 

 

 

jag & elin en tripp till sthlm
Nu är jag mer än laddad!

 

 

 


Sthlm

Har varit på en liten mini semester till stockholm tillsammans med bästa vännen Elin. Bodde hos moster Lotta, Jacob o favo kussen Astrid. Julklappspengarna har spenderats och nya kläder inkasserats. Det blev en hel del och jag kan inte vara annat än super nöjd med hela helgen, allt var toppen!

Detta följde med i väskan med hem:

Fest topp
sportlinne adidas
Cardigan
Klänning
kjol
topp/tröja
mascara
nagellack
svarta jeans
necessär
bh




mycket svart blev de:P men super snyggt!



Blev en hel del för Elin oxå;)



Elin i bussen



Vårt rum:)



Den här ljusstaken störde vår skönhetssömn, tändes kl 05.00...



Här åt vi innan vi åkte hem, jätte gott!



Hos denna sötnod bodde vi!<3



Tack för allt!


Choice

 

 

 


Do you mean it
What do you what
I think I know
But I’m not sure
I see you
You see me
Take me
Lose me
It's your choice




Happy New Year

Min Nyår blev nog den värsta och den bästa jag haft. Men allt som allt är jag ändå nöjd med den. God mat, kära vänner och humöret på topp. John, min blivande privata kock, gjorde en super god middag och gav mig ett stort handtag, tack för all hjälp vännen! Ja sen hände väl allt som kan hända denna festnatt.

 

Tappar bort mina nya skinnvantar, en spyr i huset, tårar, skratt, bråk, svinkallt, bussfärd med peppade människor, stan full av folk, skrikande, kramade, brännskada i huvudet, träffar nya människor ja listan kan bli lång. Det nya året är invigt och tillslut somnade jag bums i min säng.

 

Festfin

 

Middag -super gott!

 


The people

 


Love you all

 


...

 

Bara för att du är så jävla underbar!

 


Bussresan -peppat folk

 


Trevligt folk på stortorget

 


Moa& Jenny på topp

 


Efterfest

 

Min kock & underbara vän!

 

Nyårslöfte: inte komma försent mer än 2 ggr i veckan till skolan

 




Sesambakad fläskfilé med klyftpotatis och bearnaisesås


4 port.
ugn:175 garader

Ingredienser:
600g fläskfilé
2 msk sesamfrön
lite salt
smör till stekning

Pensling:
1 msk soya
1 msk flytande honung
lite peppar

Tilllagning:
Bryn den putsade fläskfilén runt om. Blanda soja, honung och krydda med lite peppar. Pensla köttet med sojablandningen och klappa in det med sesamfrön och lite salt (ev. mer peppar). Stek köttet i nedre delen av ugnen ca 20 min i 175ºC, öka sedan till 225ºC och stek i ytterligare 15 min. Låt vila ca 10 min innan servering

Skala potatisen och skär i skivor. Olja en plåt strö ut potatisen, krydda med salt och valfria kryddor. In i ugnen 200-250 grader i 30-45 min tills den fått en gyllenbrun färg. Köp färdig bearnaisesås, Lohmanders orginal bearnaisesås på burk kan jag verkligen rekomendera.



 


RSS 2.0