Min Morgon

FY FASIKEN VAD TRÖTT JAG ÄR! Känns som att ögonen ska trilla ut eller att jag kommer somna på cykeln. Blev tre alarm-signaler innan jag steg upp, på med kaffe och sätta igång med frukosten så att jag inte lägger mig i sängen igen. Tänkte jag skulle visa lite bilder på mitt rum, men är inte så lätt när det är litet och L-vinklat. Har inte gjort så mycket "piff" heller, har inga saker och ska ju inte bo här så länge (fast månad+ ev. en halv månad är ganska länge...). Så här ser det ut i alla fall!
 
 
Köket

Sovrummet
 
Frukost!

Rätt eller fel?

Har jag gjort rätt val? Kommer detta lösa sig precis som allt annat gjort? Jag vill ju, men inte så här.Jag hoppas och ber om ett mirakel, ett samtal och allt skulle vara löst. Eller så är det också inte meningen... 
 
Dags för sittning och sen tältsläpp, dvs middag, med spex och sång, sedan fest på partytältgolvet! Ser hur länge jag orkar med idag...

Kall Höst

Jag visste ju att det skulle vara kallt här, men inte SÅ HÄR KALLT?! Jag som lämnat mina höstskor och höst-vinterjacka hemma... Måste få upp det på någotvis annars fryser jag ihjäl när jag ska cykla hem om nätterna. 
 
Idag är en ny fullspäckad dag. Vi börjar med matte, sen får vi se när jag kommer hem.
 
Mot Mattepropp!

Uppsala -resan & dag 1

Jag har nu kommit upp till Uppsala och haft min första dag. Resan upp gick bra, buss med Silverlinjen och sedan tåget vidare mot Uppsala där Mats så snällt kom och hämtade mig. Fick en liten snabb rundvisning innan vi åkte hem till min tillfälliga bostad i ca en månad. Jag gjorde mig hemma-stadd, handlade och satt mesta delen av kvällen i telefonsamtal. Det jobbigaste med att bo själv måste vara att äta mat och känna ensamheten utan ens ha en tv. Tur telefon och tvplay finnas!
 
Första dagen ville jag vara i god tid så blev uppstigning redan vid halv 6 för att fortsätta dagen i rullande schema. Det tar ungefär 40 min att cykla till skolan, så det är en bit. Vi gick efter avbockning och tal, presentationer m.m. till stan för inskrivning på nationerna. Jag skrev såklart in mig på Kalmars! En lunch på Värmlands nation (tror jag det var) och sedan 40-45 min promenad tillbaka till Polacksbacken för matterepetiotion. 
 
Dagen slutade vid halv fem, hann cykla hem, handla på vägen och lämna saker hemma, för att sedan cykla tillbaka till stan. Våra faddrar bjöd oss på pastasallad och vi hade en mysig (men fruktansvärd kall!!) kväll ute i Luthagen, men när klockan började närma sig nio cyklade jag hemåt. En varm dusch, kopp kaffe och även samtal denna kväll fick avsluta dagen. Nöjd med min första dag och nervositeten är inte längre över ensamheten, utan mer över plugget... Får se hur det går, imorgon fortsätter matte-repetitionera och aktiviteter!
 
I Uppsala kan allt hända,
alla möjligheter finns 
resten är upp till dig!

Tro, religion och fantasy

Det är ganska intressant med religioner, alla säger olika saker men oftast menar de samma sak. Det finns ju i och för sig stora skillnader på vissa punkter… I P3 under sommaren har de diskuterat tro och tänkt ta fram en egen religion. Lyssnarna har fått ringa in och delat med sig av sin tro, som programledarna sedan tänker ta ut vissa delar av, med eventuellt några förändringar, och lägga till i deras nya religion de ska skapa. Man kan ju ställa sig frågan då, vad är en religion? Vad är det som säger att en religion är en religion? De ringde upp en tråkig tant i ett av de första programmen som förklarade detta. Det måste finnas med vissa delar, som form av gudstjänst och nedskriven stadga av något slag. Det var svårt att förstå för det var väldigt tydligt vad som skulle vara med, men i vilken form eller exakt vad, väldigt luddigt… Ungefär som att man döper en produkt, men man vet inte riktigt vad den innehåller. Det är kanske lite så med religioner. De finns, har tydliga namn och innehållsförteckning, men själva innehållet är väldigt svårt att förstå. Tro finns ju i många former, på ett sätt kan man säga att bibeln var dåtidens science fiction och fantasy. Inte för att de kanske tänkte så, men om man jämför med idag.

 

Visst är det härligt att kunna tro på drakar, häxor, trollkarlar, rymdvarelser, liv på andra planeter o.s.v.? Livet blir ju ganska mycket roligare då. Det var förresten en P1-sommarpratare som pratade om detta, att vi behöver fantasy och science fiction för att komplettera verkligheten. Första fattade jag inte vad hon menade, men förklaringen kom och det är inte en sån dålig tanke som man först tror. Vi vill ju veta allt idag, vi försöker ta reda på allt och vi kan också ganska mycket. Alla varelser på jorden har fått något, super seende, extremt bra hörsel, otroligt lukt eller finkänslig känselförmåga, klor, tänder, kroppsbyggnad, men vi människor fick inget ut av det för vi fick en bättre hjärna, bättre än något annat djur. Varför just vi? Men allt positivt har något negativt med sig och tvärtom. 

 

Vår hjärna kan inte få nog av att lära sig eller ta reda på mer, för vi måste veta allt, bli smartare och utvecklas. Men som alla andra djur så finns det en begränsning, precis som en katt inte kan se hur långt som helst eller hund känna doften på alldeles för långa avstånd, kan vi inte heller förstå och förklara allt. Det är nu vi använder fantasin, tron och skapar oss ett svar till dess att vi tar reda på det. Vi använder fantasy och science fiction för att komplettera en förklaring till saker vi inte kan ta reda på om verkligheten. Det kan sedan vara mer eller mindre extremt, men det är underhållande och lugnar vår nyfikenhet ett tag. Precis som det gjorde för våra förfäder då de förklarade allt med sin tro och religion. Vad är det som säger att vetenskap är mer pålitligt? Det är tester och metoder som är skapat och påhittat av oss människor, precis religionernas historier och förklaringar. Vad är det som säger att det är mer sant? Det är inpräntat i oss att vetenskap är mer pålitligt och bibeln är ett påhitt, men för längesedan var det bibeln som var sann och pålitligt.


Sommarens sista tid

Jaha då har man jobbat sista dagen och det är verkligen blanade känslor. Vill inte sluta för jag tycker det är så kul och jag kommer sakna allt och alla. Samtidigt ska det bli skönt med två veckor semester innan skolan börjar. Just nu är mitt liv lite konstigt, spontant och ovist, vilket även det ger blandade känslor. Härligt att känna sig spontan och jobbigt för jag inte kan planera nånting, jag älskar att veta och planera. Men livet är verkligen underbart och jag känner en lycka jag inte kan beskriva.
 
 
En kväll innan Strand med mina finingar Amanda och Linda
 
 

Sommar & Sjuk

Det är tråkigt att man måste komma ihåg den här sommaren som "sommaren då jag var sjuk", men man kan ju inte hjälpa att man blir det. Tredje dagen sängliggande (har faktiskt orkat sitta upp och kollat lite OS också), men nu börjar jag bli trött på det här. Tur att penicillin finns, för jag tror att tack vare det börjar jag ändå gå mot det bättre.
 
Jag har hunnit tänka en del när jag legat här (då jag inte sovit) på min sommar och de intryck jag fått. Jag har haft en väldigt bra sommar, varit på en underbar resa i Spanien och haft det bästa sommarjobb jag nånsin haft. Där i postbilen hinner man också tänka en del och ta del av väldigt mycket. Radion har funnits väldigt länge, men det måste vara en av de bästa uppfinningar genom tiderna. Jag har aldrig uppskattat den som jag gör nu. Det finns så mycket kunskap och lärdom att hämta, bara man är villig att lyssna och ta del av det. Ibland kan man behöva förvalat och tolka på sitt eget sätt, men det finns bara du väljer rätt kanal vid rätt tillfälle. Jag hoppas jag ska kunna dela med mig av lite radio-kunskap i en mix med egna tankar, men vågar inte hoppas på för mycket. Den här senaste bloggtorkan har ju varit ganska lång...

RSS 2.0