På tåget till Kalmar

Har blivit lite uppdatering denna vecka, summerar den följande: sova-äta-jobba-träna. Har tagit mig ut och joggat 2 gånger, vilket är bra gjort för att vara mig. Det har också resulterat i att jag varit extremt trött på kvällarna. 

Nu sitter jag på tåget påväg till kalmar. Jag hör dem prata på tåget om flyktigarna. Tydligen sätter man flyktingar på tågen och säger vart dom ska av. Ingen kan läsa och det blir tågpersonalens uppgift att "hålla koll" på flyktingarna. En man som inte förstod det här med serveringsvagn plockade på sig massa saker och när det var dags att betala sa han: "Jag behöver inte betala, jag är flykting". Även om personalen försökte förklara att det inte funkar så, blev tillslut mannan så förbannad att han slängde allt på vagnen igen. Här är det något fel. Klart vi ska hjälpa alla vi kan och öppna våra gränser. Men när det inte finns något struktur, process eller fungerade sätt att hjälpa alla dessa stackars människor som flytt från krig och skit skapar det kaos i vårt land. Det hjälper inte att försöka bränna, mörda och försöka stoppa flyktingarna in, för de måste ju ta vägen nånstans. Vi måste hjälps dessa människor men det måste ske under en kontroll, så att inte människorna som redan bor i Sverige blir lindande. Integration kostar men vad gör man med dessa pengar, vart går det till? Nu blir det nedskärningar för människor som redan är utsatta i vårt land. De människor som bott här länge under dåliga förhållanden blir förbannade för att vi inte tar hand om dom och istället hjälper de som kommer hit. Allt hat växer och om det fortsätter såhär kommer det sluta som för USA: klyftor, mord och kaos i lagar och regler. 

Politikerna måste göra något NU, för endast de kan lösa problemet. Detta problem har de vetat om länge men inte gjort något åt, kanske dags att faktiskt handla och skippa alla 1 miljon överläggningar. 



Natur-konstverk

En sån fin kväll igår, är så glad att jag tog mig ut fast att jag tvekade. Det gick inte släppa blicken från detta natur-konstverk. 









Oktoberhelg i Halmstad

Det blev en helg i Halmstad bestående av att bara ta det lugnt, äta gott, flanera på stan och njuta av tiden med varann. Det är de bästa helger för mig, att umgås med någon/några man håller kärt, äta massa god mat och lyxa till det. Blev en film på lördagen också. Riktigt rolig som jag kan rekomemdera. Spy heter den och jag skrattade höften hel del. 

Hemmagjord Parma och mozzarella pizza toppad med ruccola. 



Söndagspromenad i det fina höstvädert. 

När jag tänker på hösten är det dessa dagar jag minns. Blå himmel, sol och ganska varmt, så att man emellanåt får ta av sig jackan. 




Höstigt solnedgång

En väldigt vacker solnedgång fick jag se ikväll på min promenad runt sjön. 



The longest ride

Mamma har alltid sagt att tårar gör ögonen fina, att de glittrar. I så fall har jag väldigt fina glittrande ögon nu. Har sett samma film två kvällar i rad och jag gråter för att det är sorligt, vackert och så mycket kärlek. The longest ride heter den och är skriven av samma författare som The notebook och Dear John. Den får mig att känna tacksamhet till livet, att uppskatta mina nära och vilja ge dom massa kärlek. "Den finaste kosten är livet vi skapar". Vilket fantastisk citat! (Om det var exakt så dom sa minns jag inte men något sånt, så vackert ändå.) Filmen förmedlar också att man måste offra för kärlekens skull. Om det handlar om att välja bort en dröm, en hobby, ändra en del av sig själv eller bara ge plats åt någon annan i ens liv, ge uppmärksamhet och tid. Det är så sant. Kärlek är bland det underbaraste som finns, men det krävs mycket av sig själv och uppoffringar för att det ska fungera. Men av allt du kan välja att ge upp något för så är väl kärlek en av de mest värdigaste anledningarna. För vad vore livet utan kärlek. Ett väldigt ensamt liv och enligt min mening meningslöst. Mitt driv är kärlek. Kärlek till mina nära, kärlek till det jag tycker är kul och kärlek till mitt liv. Utan kärlek försvinner gnistan till livet, för mig består livet av kärlek och att älska att leva livet. 

Amo ergo sum - jag älskar, därför finns jag<3

Bilden är hämtad från Trailer.apple.com

Lördag -utgång

Alltså det här med att bo på campus men gå ut i stan är ju inte det smartaste.  Tydligen är det inga "bra områden" att cykla själv igenom på natten. Men jag hatar ju att åka kollektivtrafik. Jag blir så stressad och tycker det är jobbigt, dessutom är jag mer rädd på en busstation mitt i natten än på en cykel själv. Men efter att ha pratat med Hanna min kompis som bott i Växjö 3 år nu, mamma och Anton så övertalade de mig alla tre att ta bussen. Så här sitter jag nu på bussen. Får se hur det går hem sen... Men det ska nog gå bra. Nu ska jag dansa hela natten till schlagermusik och njuta med trevligt sällskap. 

I väntan på bussen

På höstpromenad

Försöker komma ut och gå 1-3 gånger i veckan. Det blir samma runda varje dag, men gör inte så mycket. Vyn runt skön är så fin att jag inte tröttnar. Det börjar bli kallt nu, så dags att ta fram halsduk, mössa och höstjacka. 

Sjön Trummen 


Teleborgsslott 

Slottsallén 

Linnéstigen

LCC handtvålen

Har gått över till att börja använda LCC:s produkter. De är helt fantastiska! Ansiktsprodukterna jag använder är rengöringskrämen och dag/nattkrämen. Mina röda utslag är helt borta. Trodde aldrig att det skulle hända efter alla olika märken jag testat, helt otroligt! 

I förra veckan lanserades handtvålen men en lyxig förpackning och härlig doft. Köpte det till mamma och pappa i present och måste erkänna att jag är lite avundsjuk. Så det står på min önskelista nu. Har en handtvål som jag måste ta slut på innan jag får unna mig en LCC handtvål, vilket kommer ta evigheter. Men den som väntar på något gott..

Se så fint och gott luktar det också! Bilden är tagen från lowngripcarecolor på instagram. 


Kärlek & minneshörna

Jag har alltid haft något ställe med samlade minnen som betyder kärlek för mig. I min nuvarande lägenhet känns den verkligen komplett och hänger mitt emot sängen så att det är det sista jag ser innan jag släcker lampan. Det är sparade kort, texter, saker, tavlor och alla har en historia bakom sig. Tavlan om kärlek betyder extra mycket för mig. Texten hittade mamma och Anton gav den ett fint utseende. Budskapet är så passande i mitt liv och så sant. Den har hängt med sen min första lägenhet och kommer hänga med många år till.

Kärlek är något man får, 
och måste vårda för att få behålla

Alla borde ha en kärlek & minneshörna 


Helg i oktober

Blev en mysig helg hemma i Kalmar hos mamma och lördag i Bergkvara. 
När mamma gett Lucas nytt torrfoder -fiser sönder fredagsmyset. 

En helg bestående av många fikastunder.

Lördags i Bergkvara med A:s släkt. 50årsfirande och kräftskiva i kombination. 

Söndag och kanelbullens dag. Blev ett stopp på vägen hem mot Växjö på macken i Lessebo. De har bästa kaffet, trevligaste personalen och nu goaste bullarna. 

Ålandskräftis

I helgen som var åkte Anton och jag  tillsammas med två andra par till Åland. Det blev en riktigt rolig resa med skratt, tårar, prat och fest. Det blir förhoppning en tradition, men då stannar vi nog en dag till eller två. 

Besök på Stallhagens bryggeri

Älskar vyn från vardagsrummet 

Killarna njöt av vädret.

Det blev sedan kräftskiva på kvällen.

En härlig storfrukost

Blev en promenad



Jag njöt av utsikten med en tidning och gott en stund på vårt rum.

Lördag

En lång bilresa hem.

RSS 2.0