Känner du igen den?

Om ni följt Melodifestivalen eller satt på radion det senaste dygnet har ni nog inte missat Eric Saades låt Popular. I min ålder känner man nog inte igen den, men våra föräldrar kanske gör. Varför gör de det då? Kolla in och jämför refrängerna:


Eric Saade - Popular, Melodifestivalen 2011


Melodi nr8 - Kall som is, Melodifestivalen 1984

B -Bra men H- BÄST!

B(orta) - Bra men H(emma) - BÄST! Hemma från en vecka i Lindavallen, vilket gav det bästa och sämsta väder vi haft någonsin där (och då har jag varit där 2 veckor om året sen jag var 8). Söndagen var, som alltid, helt underbar! Denna söndag var något extra, den var fantastiskt! Inga  människor i backen, blå himmel, strålande solsken, några minus, ingen vind och perfekta backar, kan det bli mer perfekt? Nej. Hade sällskap av morbror och kusin Erik måndag till tisdag, onsdagen sedan var jag helt slut och orkade inte ens ta mig till backen. Jag hade tydligen gjort ett bra val för det hade varit svinkallt. Tyvärr vände inte vädret, utan blev bara värre. Fredagen gick det inte ens att se sina egna skidor!? Summan av veckan: en skön, avkopplande semetser med för mycket av det goda men kompenserats med lite skidåkning. Tror dessutom jag bestämt mig för vad jag ska göra från november till april nästa år... Är du i Lindavallen då, hör av dig!

Sofia<3

Mammi & Sofia, :*

Moi

Moi

TrötterJosefine och kusin Erik

UNDERBARA VÄDER!



StreetDance 3D

Hyrt lite film de senaste dagarna och en film fastnade jag verkligen för och tror jag måste införskaffa! Street Dance 3D heter den och handlar om streetdansare som inte har någonstans att träna sedan deras crewleader hoppade av. Det får ett erbjudande men som inkluderar mer än bara lokal och det skapar lite problem... Filmen är en varm och peppande film för ALLA åldrar. Det är en brittisk film, vilket jag tycker är ett plus (vi ser så mkt amerikanska nu för tiden), bra musik och bra slut. En fem-i-topp-film, se den! (behövs inte ses i 3D) Här kommer lite soundtrack fr filmen:


We Dance On - N-Dubz


Strong Again - N-Dubz


Cash in my Pocket - Wiley ft.Daniel Merriweather



Live For The Moment - Pixie Lott

Hp Envy 17 3D dator

3D bio, 3D film och 3D TV, nu kommer nästa 3D dator. Det har faktiskt redan funnits 3D dator-lösningar ett tag, men inte varit marknadsfört så mycket eller funnits i kända datormärken. Dessutom har det ofta uppstått problem mellan datorn och glasögonen. Hp verkar däremot lyckats med HP Envy 17 3D. De har satas på 3D filmer, så 3D spel är tyvärr inte så bra som vissa kanske önskat. Sak samma enligt mig, men är du ute efter bra 3D effekt vid spel rekommenderar PC 3D Vision från Nvidia. Tillbaka till 3D film-effekterna... Hp datorn klarar både bly-ray och vanliga filformat, det är en 17 tummsskärm i full HD men bra kontraster och fina färger. 3D glasögonen ser något kliumpga ut, men enligt PC ska de vara bekväma på. Designen är som de flesta Hp's datoren enkelt snygga. Det negativa med datorn är att den har låg batteritid (ca 2 tim) och fläktarna högljuda (den behövs kylas mycket pga dem höga belastningen på batteriet). Detta är ändå den bästa 3D datorn för film på marknaden just nu, intresserad? 20 995 på SIBA. Ännu mer information gå in på min andra blogg TeknikSarah.
Källa: Pc For Alla


Dancing in the Neon Light

Perfekta kompinationen, schalger med hårdrock stil!

Lucky You

Lucky Lucky, ger mig lycka!

ZTE Blade

Jag gjorde en ny upptäckt idag. Det har nämligen kommit ut ett nytt mobilmärke jag inte sett förut, ZTE Blade. Den säljs med Telia refill, ingår ett års mobilsurf och du köper den för endast 1695kr. Det snackar jag om billig telefon och den ser dessutom bra ut!? Ska bli intressant och se om den är bra, är den det kan det bli kul och se vad de kommer ut med forsättningsvis... Måste också tillägga att den har operativsystemet android, 512 MB i Ramminne och har tyvärr dålig kamera. Men om man inte är intresserad av kameran så kan detta vara ett rekomenderat köp!

19 års firande

Igår hade jag mitt födelsedagsfirande med middag och underbara tjejorl! Mingelsnittar, bubbel, fondue, Chokladfudgetårta, drinkar, musiktävling, dans och massa snack gjorde kvällen riktigt lyckad. Jag är supernöjd och tackar alla tjejor för att ni ville fira med mig.







Linda & Hanna

Jag & Elin

Fick fyra av detta glas av Elin och Amanda, supersnygga!

Övertygelse är bryggan

Vad kan man egentligen tro på? Hur vet man att det man tror är rätt? "Har man fakta och bevis på att det är sant så kan man veta att det är rätt". Men kan man verkligen det? Eller är det övertygelsen om att det inte kan vara något annat som får dig att du tror dig veta? Hur kan man helt säkert fastställa att all vetenskap är sann? Det kan man inte, men vi väljer att tro på det tills någon kommer med något nytt.

Övertygelsen i ditt sätt att prata kan påverka ett stort antal människor. Genom att använda sitt språk rätt kan man få en enorm makt. Makten ligger i övertygelsen, men att inse att man tror på något för att man blivit övertygad om det, ger också makt. Då har du sett igenom övertygelsen och kan välja att byta väg.

Förståelse och kunna se ur olika perspektiv. Sätta sig in i andra människors situation och känna empati är en fantastisk gåva. Alla kan det mer eller mindre.  Detta är också ett sätt att se igenom och ger makt, att inte vara fast i ett spår, tro på en sak, se en sak, tycka en sak. Det är först när man vågar tvivla på det man tror som gör att man kanske hittar det rätta att tro på. Tro, makt och övertygelse kan ju sedan i sig diskuteras vad det innebär? Men jag väljer att tro mig veta att makten ligger i övertygelsen.

Hur vet du att allt du ser är sant? Kan det vara inbillning?..

S&B -evening

En underbar stund,
en underbar tid.
Ingen som du,
som vet det där.
Som i en bubbla,
vår bubbla.
Tid som kan fyllas,
fyllas med allt.
Jag tackar för vår tid,
för vem vet hur länge den kommer vara.


De döda filosofernas sällskap

Nu har DET börjat!

Nu har Melodifestivalen dragit igång igen och som vanligt ger det mig en lite extra lycko-kick i vardagen. Deltävling 1 spenderades hos Beata och med varsitt glas vin. För att fira att den vi tyckte skulle gå vidare till final gjorde det, vilket var Danny, gjorde vi marängsviss -UNDERBART GOTT! För er som inte är så uppdaterade när det gäller Melodifestivalen kommer här en liten resumé.

Först ut var Dilba -Try Again
Låten var helt okej, men hon hade alldeles för svag röst och kläderna gjorde henne stel som en pinne och skorna kunde hon inte gå i. Slutplacering: 8


Swingfly - Me And My Drum
Både låten och hans sång var bra, uppträdandet var också helt okej. Dock var det killen som sjöng refrängen som gjorde hela låten, både med sin charm och sång. Denna kille har tidigare varit med Idol, tyvärr minns jag inte namnet. Slutplacering: Till Final.



Jenny Silver -Something In Your Eyes
Jag tycker personligen inte om henne, vet inte riktigt varför men verkar bara märkvärdig och tillgjord. Hennes låt var ändå bra, något tjatig kanske, men en Abba-inspirerad låt(som man kan undra om den inte var lite FÖR lik?) är oftast säkert kort. Klänningen var fin, men vita nylonstrumpbyxor!? Slutplacering: Andra Chansen.



Jonas Matsson -On My Own
Jag tyckte inte om denna och enligt mig borde den kommit sist... Kläderna, uppträdandet och hans röst var inget annat än ICKE GODKÄNT. Låten kunde kanske fungera, men jag blev blind av allt det dåliga för att få en bra uppfattning... Slutplacering: 7


Le Kid - Oh My God
Jag tyckte man blev glad av denna, mycket färg och massa energi. Låten var bra, de hade annorlunda lite rolig klädsel och uppträdandet var händelserikt, med andra ord kunde denna gått till Andra Chansen. Kanske var det barnsligheten i bidraget som gjorde att de åkte ut och fick slutplacering: 5.


Rasmus Viberg- Social Butterfly
Denna låten var härlig, lite utlänskt-inspirerat och lite ovanlig ton. Han såg ut som Karlsson på taken, men uppträdandet i övrigt var avkopplande och summa av allt mycket bra. Tyckte han skulle gått längre än till slutplaceringen: 6.


Pernilla Andersson -Desperados
Ganska tråkig i Melodifestivalsammanhang, men annars en skön låt som säkert kommer spelas. Klädsen var snyggt enkel och en prick över i:et var de röda skorna till. Slutplacering: Andra Chansen.


Danny -In the Club
Helt klart bäst och kommer nå bland de tre bästa i Finalen! Låten var jättebra, danslåtar gillar vi! Han såg bra ut, uppträdandet var snyggt och han sjunger superbra. Med andra ord kanske en vinnare? Slutplacering: Till Final och  flest röster!

Livet likt en Saga

 

Likt en saga lever vi livet,
med upp och nergång.
Det finns ett slut,
men som fortsätter efter filmens sista scen.
När det är som bäst stannar vi,
likt ögonblicket av lycka vi minns.
Åren går, men åldern bestämmer du.
Hur, vart när och varför du vill leva,
bestämmer du!
Livet är en vacker saga,
med alla möjligheter.
Melodin bestämmer du,
lyckan finner du
och ingen annan kommer någonsin förstå,
vad ditt liv innebar.
För det livet är ditt
och ingen annans.


Firat -Lycka

Jaha då var man 19 och man brukar ju inte känna att man är ett år äldre, men denna gång gör jag det. Låter konstigt kanske, men som jag skulle uttrycka det så känner man att "hjärnan har växt". På sin dag brukar de flesta önska en att ha en toppen dag och ja jag kunde faktiskt inte känner mig mer lyckligt! Varför riktigt vet jag inte... bara känslan att få vara familjens prinsessa och att få älska sig själv för en dag ger lycka haha. Det låter lite egoistisk men i dagens samhälle  älskar folk sig själv alldeles för lite, eller på fel sätt. Man behöver inte bli ego och sluta bry sig om andra för att tycka om sig själv, snarare tvärtom. Det är lättare att älska, uppskatta och bry sig om andra om man älskar sig själv. Älska sig själv är en form av trygghet, självsäkerhet och styrka. Kan du kolla dig själv i spegeln och säga högt "fan vad bra jag är!"? Om inte kanske du skulle börja där. Uppskatta sig själv, sitt liv och det man har. Det tror jag är receptet på lycka!

Bruno Mars - Grenade

Är just nu helt galen i denna låten, kan spela den om och om igen! Vet inte vad det är jag tycker är så bra, kanske är det övergången till refrängen...



RSS 2.0