Find your self

Jag älskar Disney och förstår inte varför det tog mig så lång tid att se "Prinsessan och grodan"? Nu har jag äntligen sett den och den är verkligen bra! Vågar t.o.m. säga att de är en av de bästa tecknade Disneyfilmer. Tänkvärda texter med budskap och karaktärsrollerna i denna film lovely! Vem räddar dom? Hon. Vem är den smarta? Hon. Vem är den lyckliga i slutänden? Inte den i första anblick hon som har allt, men som inser att det finns precis framför ögonen. Han och hon får varandra.

Din högsta dröm är inte alltid det du helst av allt vill ha.
Find your self, deep inside you and the dream will come true.




Kiss the frog and he become a prince, or?


...you become a frog too...


But all that matters something...is LOVE!

4 Four Chord Song


Uppladdning Chamonix

Finns en resa jag längtar SÅ till! Chamonix vecka 3, det ska bli så skoj. Redan betalt, skidgrejer införskaffade och gänget laddade till topp.

Hahaha ja vad ska man säga?....

LÄNGTAR!

23 -Lilljulafton

Idag är det lilljulafton hemma hos familjen Carlström. Snön yr ute och jag har redan varit ute och skottat med plogen men inte syns det. Lite spel och äter hemmagjort julgodis, precis som en lilljulafton med familjen ska va! Love my big family<3



Mina träningstips

Många brukar skriva på sina bloggar hur de tränar och mår bra. Nu tänkte jag att det var min tur att dela med mig av mina tips:

Sommartid: På jobbet går jag ca 7 timmar i snitt, 4-5 dagar i veckan + cyklar till jobbet.
Höst: Gör ett försök till att börja på ett träningscenter, håller i en månad... Joggar eller springer en dag i veckan + cyklar till skolan.
Vintertid: Snön begränsar tyvärr en hel del... En promenad då och då och jobbat lite strött där jag går ca 6 timmar i snitt.
Vår: Promenader, joggar och ytterligare ett försök på träningscenter som håller lite längre än en månad (oftast) + börjar cykla till skolan igen när snön börjat försvinna.

Man behöver inte massa träning, utan va igång lite hela tiden och äta lite mindre portioner. Mina bästa tips, tänk inte för mycket, lev, njut. Ett måste gör det bara värre, att hela tiden tänka på det gör det värre. Var nöjd med den du är. Det är mitt bästa tips! Sen en gnutta kärlek är aldrig fel, syskon, förälder, vänner eller pojkvän.
Beautiful winterland


Försök -Julgodis

Gjorde ett försök att göra julgodis idag. Började bra med att köpa alla ingredienserna och börja men... sen brände jag mandelspåna och jag tappade tålamodet. Blev ganska bra tillslut ändå, efter att Josefine fick ta skit för mitt utbrott och mamma varit och handlat ny mandel till mig. Wienernougat och Josefines ischoklad. Tänkte dela med mig av två alldeles för enkla recept för att misslyckas med..

Wienernougat
*250 gram nougat
*150 gram mörkchoklad
*100 gram mandelspån

1.Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför het stekpanna (Håll koll!! Bränns lätt!). Ställ åt sidan. 
2. Ställ en djup tallrik över en kastrull till hälften fylld med sjudande vatten och låt nougaten smälta i vattenbad.
3. Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten.
4. Blanda ner den rostade mandeln och häll upp massan i en avlång form klädd i bakplåtspapper.
5. Låt stelna och skär sedan i bitar.

Josefine's ischoklad
*200g mörk choklad (ev. 150g 70% choklad och 50g mörk blockchoklad)
*100g kokosfett
*ev. smaksättning t.ex. kallt starkt kaffe, nötter, apelsin.
*ischoklad-formar

1. Smält den finhackade chokladen i en djup tallrik över vattenbad.
2. Smält ner kokosfettet tillsammans med chokladen (dela i mindre delar för att gå snabbare).
3. Häll i smaksättningen eller lägg hackade nötter i botten på formarna.

Lycka till!

Detta är vår skola


Min Hjälte


Kollat lite på Svenska hjältar- galan och ville hylla en av mina vardagshjältar, min syster<3

Tycker förövrigt att de borde visa såna här program istället för allt dokusåpa skit och annat onödigt som inte leder till någonting.

Nytt och avklarat

Jaha då har man åkt på ett nytt virus och mår så där irriterat "tjock" i huvudet. Lämnat hemmet för helgen för att åka en sväng till kusinerna, alltid lika kul att träffa dom. Dock töar det här... men ikväll väntar bastubad, bada i karet och ev. ta ett dopp i isvaken.

Inte långt kvar i skolan nu och längtar efter ett break får skolan, som kommer bli lite extra långt för mig hihi. Men en vecka återstår, ett prov och två inlämningar...fast det får vänta till nästa vecka. Denna helgen är en helig, ledig helg där jag bara ska vara.

Såg finalen i Idol igår jue. Jay har varit bäst rakt igenom, men vinnarlåten tycker jag faktiskt passade Minnah bättre. Se hur länge han klarar sig i rampljuset nu Jay, tveksamt om han klarar det. Mina största lyckeönskningar till honom, för han är för bra för att gå i deck. Idol är i alla fall avklarat.

Kanske bästa låten genom hela Idol är nog ändå denna;)

En gåva att ge

Läste en bra krönika i morse i Barometern. Jag brukar vanligtvis bara läsa dom när det är Nanne som skriver men idag vad det något som fick mig att ta mig tiden att läsa. Hon skrev om att köpa julklappar och att hennes planerade tid för inköp gått förlora pga att hon var tvungen att gå med katten till veterinären. Kattens skada fick henne att tänka på ett tv-program där djur utsätts för hemskheter och kom då att tänka på människor som inte har det bra. En bra avslutning på krönikan var att hon la ihop detta och satte sig vid datorn och tänkte beställa hem julklappar. Men inte vilka julklappar som helst utan sådant som gav bistånd till drabbade människor. Riktigt bra tycker jag!

Måste tillägga med detta inlägg att jag bestämt mig, för någon månad sendan, att jag fortsättningsvis varje år kommer skänka 100 kr till något bra. Om det blir en cancerfond, hjärtforskning, kyrkan, drabbade barn eller drabbat land vet jag inte. Det beror på vad jag känner i slutet av året, men från och med nu ska 100kr varje år gå till något bra. För vad är hundra kronor för mig till skillnad på vad det kan göra för andra? En riktigt bra julklapp till mig själv, att känna att man gjort något bra för någon annan.

Bästa gåvan är att ge en gåva.

I met a girl, Sara.

Jag träffade en tjej en gång. Det var som att träffa sig själv. Lustigt nog hette hon Sara. Vi bodde i samma rum under två nätter. Hennes sätt att se på saker. Hennes sätt att vara. Var som jag. En blick på varandra så visste vi vad den andra tänkte. En häftig känsla som jag skulle vilja kalla; att träffa sin soulmate. Det varade en gång, som i ett ögonblick. Den helgen var jag i en annan värld, som ingen förstod. Jag blev en annan för ett tag. När jag återvände hem, kom jag tillbaks, till min värld, till mitt vanliga jag. Någon gång, någonstans kommer jag kanske träffa henne igen eller så gick vi för alltid åt var sitt håll med ett minne av ett ögonblick. Då I met a girl, Sara(h).

Hard Work & Klappar

Sista dagen på veckan och ser jag tillbaka känner jag mig väldigt nöjd med även denna och väntar med spänning på vad nästa har att erbjuda. Det blev inte bara fulltid i skolan utan även jobb kväll/natt fyra dagar, passande med lite extra pengar i årets mest spenderande månad.

Har inte köpt några julklappar än och vet inte till vilka. Tycker denna hysteri med julklappar har blivit så extrem, därför får bara de jag hittar något till julklappar av mig. Låter kanske elakt och hemskt, men varför pressa fram julklappar? Då gör jag hellre som tidigare år julgodis i en fin ask, glasburk eller liknande och ger bort. Oftast mer uppskattat och mer användbart. Tanken som räknas, right? Så alla får en gåva, men utan hysteri och måsen. Istället något så mycket mer. Min tid, min omtanke och kärlek. Vem blir inte glad av hemgjort julgodis? Ett tips till de som inte har så mycket pengar och ändå vill ge något av värde.

Juleljuset är uppe(L)

Lärare är Lärare

"Det rätta svaret är det som läraren vill höra,
inte det som är rätt svar."

Tänk om jag kunde få göra om lärarutbildningen. Det är de som gör hela kursen. Det är de som skpar framtidens människor. Men av tio lärare är det två som är riktigt bra. Vad ligger felet? Läraryrket är en jätteviktig roll i samhället. Det är inte bara någon man kan slänga in och hoppas att det bli bra. De personer som väljer att bli lärare ska tycka om att lära ut, inte endast ämnet de undervisar i. Pedagogiken är otroligt viktig  och de enda muntliga prov de gör (som jag har förstått) är pratiken ute på skolorna. Varför går de inte igenom hur man talar? Kroppsspråk, tonläge, användning av ord och hur man bäst lär ut? Skolan är grunden för vår framtid och skolans uppbyggnad la de grund för på 1600-talet, när kommer utvecklingen? Det går inte bara slänga in en dator och smartboard och tro att man har förnyat skolan. Det behövs så mycket mer! Börja med att utvärdera alla kurser OCH lärarnas sätt att lära ut. I alla andra yrken ska man utvärderas, gå på kurser eller liknande för att bli bättre. Man säger att lärare lär sig med åren i skolan, hur då undrar jag? Får de någonsin höra vad de gör bra eller dåligt? Vågar de möta kritiken? MEN också få höra det positiva, som jag tycker är bra för man behöver höra när man jag gör något bra i vår värld och inte bara allt som det är fel på. Tyvärr tror jag att skolan kommer fortsätta se ut som dom gör och lärare kommer alltid vara som dom är... lärare.


Mörk chokladfudge

Tror jag måste göra detta recept när jag kommer hem. Jag och Sofia gjorde fudge förra året som blev suuuuper gott! Hittade detta på ALLT OM MAT.se och vill bara hem och börja!



Ingredienser
3 dl vispgrädda  
3 dl strösocker  
1 dl mörk sirap  
50 g smör  
2 msk glykos  
100 g mörkchoklad
smörpapper
 

Tilllagning
Den här fudgen är lätt att göra och behöver inte lindas in i smör papper. Fudgen blir torr och mjuk, vilket är typiskt för fudge, och den är snällare mot tänderna än seg kola. Den måste koka länge, ungefär 30 min innan den är uppe i 120°. Det är lätt att kontrollera om du har en termometer. Du klarar dig bra utan termometer genom att göra kulprovet. Rör helst inte i fudgen, utan skaka hellre kastrullen lätt någon gång då och då. Glykosen kan du köpa på apoteket. Glykos gör att fudgen blir fastare och lätt att skära.

1 Blanda vispgrädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sätt i en termometer. Låt koka på svag värme tills temperaturen är 120°.
2 Har du ingen termometer kan du göra kulprovet genom att droppa lite smet i kallt vatten. Om du kan ta upp droppen och rulla den till en kula mellan fingrarna är fudgen tillräckligt kokt. Är den fortfarande för lös måste den koka längre.
3 När smeten är uppe i 120° rör du ner smör och glykos. Låt koka 1minut. Ta av från värmen och lägg i bitar av choklad så att de smälter. Rör om och häll upp i en form (20x30 cm) med smörpapper i botten. Ställ den att kallna och stelna.
4 Ta upp fudgen med smörpapper och skär ut bitar. Förvara svalt.
 

Du är livlig och aromatisk

Du passar bäst ihop med en kopp Carribean Sunrise, ett aromatiskt, milt och mellanrostat kaffe. För du är lite av varje, du har en livlig, impulsiv sida som balanseras av att du ibland vill ta det lugnt och tänka efter. Den bästa upplevelsen för dig är att kombinera ett lugnt intresse, kanske yoga eller promenader, i ett varierande landskap som till exempel växlar mellan Costa Ricas dramatiska bergsluttningar och Västindiens lugna sandstränder. Allra helst skulle du vilja befinna dig mittemellan, gärna under de första minuterna av en storslagen och färgsprakande soluppgång.  Visst känner du redan nu att det är din plats på jorden?

Passar det in på mig? Din kaffesmak talar om vem du är;)


1 December

Igår jobbade jag kväll och somnade strax efter ett och idag var det upp vid sju för att sjunga. Undra vem som kommer somna på lektionen idag... Men det var inte det viktiga med detta inlägg, utan att min minsta syster fyller 9 år idag. Grattis Josefine! Kan inte fatta att hon redan är så stor, var ju vår lilla bebis alldeles nyss? Ska åka och köpa presenten idag, som om hon kunde läsa mina tankar sa hon till mig igår kväll att hon önskade sig den. Varför jag inte köpt den tidigare är för att den släpps idag, från Twilligt sagan Eclipse. När Josefines födelsedag är, är också premiär avsnitt av årets Julkalender och jag måste säga att den i år är lovande. Satt och små skrattade lite faktiskt. Får väl se hur den artar sig och hur mycket jag kommer se (brukar bli de 5 första och de två sista). Nu sa jag ta mig ut i snön och vandra mot skolan. Trevlig första december!


RSS 2.0