My 2008-box

 

2008 har varit ett bra och händelserikt år. Jag har lärt känna så många nya människor, vissa har jag kommit otroligt nära och andra kommer jag alltid se som en fantastisk vän. Några gamla kompisar har man tyvärr glidit ifrån lite och det är synd, men det är bara att ta tag i det under nästa år. Jag har varit med om så många underbara händelser, bra, dåliga, hemska, underbara, sorgsna, lyckliga, traditionella, nya, ja allt kan jag paketera in i min ”2008-box”. Vissa av dessa stunder känns som igår och andra som flera år sedan. Alla har dom ett värde på något vis och jag har lärt mig väldigt mycket. Jag tänkte jag skulle sammanfatta mitt 2008, för det är så härligt att titta tillbaka på det året som gått och minnas, känna, se och halvt uppleva det på nytt. Man ser vad som varit bra och hur lyckligt lottad man är, fast att vi alla har våra motgångar, svackor och hemska studera så har vi varit med om så mycket bra. Det är dessa stunder som vi alltid kommer ha kvar och ingen kommer någonsin kunna ta ifrån oss minnena av vårt eget liv. Ett nytt kapitel är skrivet i vår ”livsbok” nu ska vi påbörja nästa och som vi alltd säger så ska även detta kapitel bli tusen gånger bättre än det förra! Lycka till med 2009. Det enda jag mer har att säga är: Gott Nytt år!


Januari: Åkte till Stockholm och träffade Veera. Så otroligt kul men det känns verkligen som mer än ett år sedan. Fick min första lilla bebis … Mobilen.






Februari:
Efter att ha firat min 16 årsdag, vilket var en riktigt lyckad kväll och kom närmre tre av mina nuvarande vänner, åkte jag till Thailand med familjen i tre veckor.









Mars:
Skidåkning. Sälen hade riktigt fint väder och syster min och jag tillbringade mesta tiden sittande i backarna. Glassiga tider var det.





April:
Kärlek. Fixade sommarjobb. Månaden slutade med valborgsmässoafton hos en nyfunnen vän. Det blev en annorlunda men rolig valborg.





Maj:
Spring break och även detta år kom jag in gratis. Fick också gå backstage och krama om ”Idol Amanda”, autograf på armen och några kort. Inte för att jag är ett jätte fan men lite kul var de allt.










Juni:
Avslutningsfesten för oss nior blev helt okej tillslut, efter allt slit... Det är ju alltid kul att få vara på Palace. Gick ut grundskolan med rätt schysta betyg, 12 mvg och 5 vg som sammanlagt blev 300 poäng. Åkte till Italien med släkten. Hyrde ett hus med egen pool och allt, mycket trevligt!


















Juli:
Träffade mina jobbarkompisar hemma hos Elli och umgicks sedan med detta underbara folket i sort sett varje dag i en månads tid. Inte bara på dagarna utan även vissa kvällar. Lukas blev en del av familjen också!













Augusti: Började på Kagg i världens underbaraste klass Te08c.

















September
: Höstmys  med de nya vännerna  i klassen och skördehelgen på Öland med släkten.












Oktober:
Höstlov, mys med systrarna och Halloween.









November: Köning och rugby. Har adrig varit med om något liknade, vilken känsla!










December: Julens månad med sin underbara julstämning. Fina julklappar fick jag och bättre jul kunde jag inte ha!




My 2008- box



Only you

 

 

 

 

A touch
A feeling
something I never felt before
please give me a sign
I don’t know what to say
I don’t know what to do
Can it be wrong?
Is it right?
You have the answer
only you

 ♥

 


Julen 2008

 

23 dec Lilljulafton med familjen. Tack mamma och pappa för alla fina julklappar jag fick!
24 dec Julafton med släkten. Morfars goda julbord, små kusinerna, tomten och alla klappar, Tack för en kväll att minnas! Den av de bästa jular.
25 dec Juldagen hos farmor och farfar. Även denna traditionella kväll var en av de bättre.
26 dec Annandagen. Bar det av hemåt igen och på kvällen umgås med kära vänner.

 

En riktigt bra jul blev det och många fina klappar fick jag! Nu väntar nyårsafton som jag hoppas blir ännu en kväll att minnas av 2008.

 

 


Lilljulafton



Granen med alla klappar:D



Vår fina julhund -Lukas



Vår fina julkatt -Teo



Julafton med släkten



Erik, Celine och Josefine



Små kusinerna



Morbror Björn -lekte tomte med min mössa;P



Tomten kom...



julklappsutdelning



Gullungen



<3





TACK alla för alla julkappar!





 


On Christmas Eve


Christmas is a special time
you celebrate with heart and mine
Everywere the candels are light
and the lawn sparkling white
Santa Claus comes on Christmas Eve
then the children to him wave
The family open presents together
this evening should be the best ever
So have a marry Christmas now
see you later ciao!
<3



(bild från julen 2007)

Vår älskade Tomten!



Va nöjd för det du har




Jag ser lycka och glädje
Jag ser tomhet och sorg
Husen fyllda av värme
utanför viner kylan
En tanke, en undran
lidelse och kärlek
olika situationer
annorlunda liv
det man fått men saknar
finns tillräckligheten?
ensamheten som tär
 hoppet som finns kvar
va nöjd för det du har
det kan gå förlorat
när man minst anar


När man ser andra och känner empati, då för står man hur bra man har det. Man ska vara glad för det man har för man vet aldrig när det går en förlorat. Under jul finns det så många känslor. Det kan vara lycka, glädje, sorg, tomhet, värme, kyla,lidelse, kärlek och mycket mer. Man kan känna allt, man kan känna något. Vi har så mycket gemensamt. Vi har så skillda liv. När är man nöjd? När kan man känna tillräcklighet? Är julen en tid då hoppet försvinner eller är det då man får nytt hopp? Livet kan förändras på en dag, det vet vi men gör man något åt det? Det finns så många människor som sitter ensamma under julhelgen, en tid då man ska ägna sig åt sin familj och släkt. Man kan tycka synd och vilja hjälpa de ensamma, man kan strunta i det helt. Ingen kräver att man ska göra något åt det, ingen tvingar en. Det handlar om att själv vilja ge, att försöka göra något och det är det som har betydelse. Men om man inte kan, känner eller vill hjälpa andra, så kan man göra det på ett så enkelt sätt som att bry sig om det man har själv.  Se och förstå att man har det bra, det kunde varit tusen gånger värre. Va nöjd för det du har man vet aldrig hur länge det varar!




Se det du har, inte det du inte har



Memories

Saker och ting förändras så snabbt. Tiden kan kännas som en evighet och så otroligt kort. Händelser kan kännas som igår och flera år sen. När vi närmar oss den tidpunkten, den årstiden, den dagen kan minnena växa sig starka och får vår hjärna att komma ihåg det så tydligt. Känslan och omgivningen får oss att minnas det så klart. Vissa personer man träffat och känt en kort stund kan komma en så nära att det känns som man varit vänner i flera år! Andra försvinner sakta ur ens liv och man känner knappt varandra längre, fast att man kanske stått den personen närmare än någon annan. Att förlora någon är svårt, men att klippa av ens känslor, tankar, minnen och försöka förtränga personen är ännu svårare.  Det som varit, har varit och istället för att förtränga se det som en underbar tid fylld av minnen. Det finns alltid något positivt och gott i allt man gör/ gjort. Ångra aldrig det du gjort, hellre det du inte gjort. Man glömmer fort, men om man försöker finns det kvar. Man minns det man vill minnas. Man väljer de val man gör. Skapar det liv man vill. Det är bara du som vet, känner och ser. Ditt liv. Dina minnen.

 

 


Elli, Emma & Sofie en underbar sommar tsm



The feeling of summer


Elin&jag 9 år tsm



The twins;) haha



Veera<3
Summer 2009: Finland here I come!



Vänner innan vi föddes, Beckis<3



Får symbolisera The 4;P



Lyser upp min vardag älskade tjejor!
Emma, Elin, jag & Moa




En bra tid<3




& så du min lilla goding BigLove:*



Genom livet skapar du minnen.
Livet består av minnen.




 


Julstäming

Juldagarna närmar sig med stormsteg och ännu har jag inte köpt de jag julklappar jag ska. Jag som bestämt att inte köpa någon i år men de blev inte riktigt så och har man köpt till en måste man ju köpa till resten också. Två kvällar i rad nu har jag bara skaffat mig julstämning genom pyssel och bak. I fredags gjorde jag lite julkort m.m. och i går hjälpte jag till med vårt årliga pepparkakshus, som blev riktigt snyggt i år (lite tack vare Annette) .  Idag var jag på Ikea och äntligen har jag hittat julbelysning till mitt rum, blev ett stjärndraperi. Kanske lite sent, men bättre det än aldrig. Pappa bakade lussekatter idag också, så nu doftar det nygräddade gyllengula så bakverk i hela huset. Ska ta en lussekatt och sätta mig vid tv:n nu.

 

Bilder kommer här!

 

Julpyssel hos Elgan

 

Josefine, Hanna & jag
jobbar för fullt;)

 

Julkort ("Angels" har jag gjort)

 

Julbak hemma hos Lagström

 

Beckis, Josefine & Jonas gör fina pepparkakor!

 

Sofia garnerar gaveln

 

Så fint det blir:)

 

 

Vårt vackra pepparkakshus!

 

pepparkakshus

 

Äntligen julbelysning i mitt rum, fint va?


Lovely mobiles

 

Som många vet är jag en elektroniknörd, och står för det, jag älskar alla underbara prylar med annorlunda finesser och snygg design. Ikväll var jag inne på min favosida PC för alla, som alltid har massor med intressanta saker att läsa och framför allt tekniska prylar, nu kan man få se de hetaste mobilerna 2009 (eller senare) och jag har redan hittat min favorit. Pradas nya! Den är ju bara så fiiiin. Den har ett utfällbart tangentbord, 5 megapixelkamera, är svart och skit snygg. När man köper den får man också med en klocka, som förutom att visa tid visar inkommande samtal och textmeddelande. Är den inte underbar? Men sen kommer nästa som är minst lika bra eller kanske bättre (kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag gillar mest). Iriver Wave W10 är en kameramobil med 8 megapixelkamera, led-blixt, skakstabilisering, ansiktsingenkänning, ”smile shot-teknik” (som jag inte riktigt vet vad det innebär, men iaf). Den har ett minne på 4 GB och lite andra små finesser som ger den en extra touch. Jag ser framemot att se dom live, tyvärr kommer jag inte kunna köpa någon av dom eftersom jag lovat att ha min nuvarande i ca fyra år. Fast min lilla bebis är väldigt bra den också och kommer stå sig ganska bra ett tag till.

 

 







Vilken gillar du mest?


 


Never ever more





It was fun
but too much
Feels bad
broke the promise
never again
will break
Hope for ever
we will see
Nothing more
except New year
That evening
That night
the day after…
see what’s happen
With the big FUN





Julmys


Jag och mina kära systrar var själva hemma idag och vi hade planerat att göra julkort och köra julgodis. Vi började med att pyssla, men ganska snart tröttnade vi på de och ja de där korten får vi väl se hur det blir med dom...Har ju inte lyckas få iväg några de senaste sju åren så vi lär ju inte skicka några detta året heller, nästa år får det bli! Jag började istället med att göra lite ischoklad medan de andra plockade ihop pysselgrejerna. Sofia kom sedan och hjälpte mig med att göra resten. Mycket kul hade vi och lääääänge stod vi i köket, från halv åtta till halv tio. Gott blev det i alla fall! Här är recepten på vad vi gjorde, kanske nappar ni på nått?


Ischoklad

Behöver:
44 formar
125g mörk choklad (70%)
75g Kokosfett
ev. lite hackade nötter

Ställ formarna på en bakplåt.
Smält chokladen och kokosfettet till en jämn smet.
Rör om och fyll formarna. Strö ev. hackade nötter.
Ställ för att stelna i kylen eller ute.

 

 

Lyxig marsipan

Behöver:
400g marsipan
250g nougat
400g mörk blockchoklad
Dekoration: nonstop, kokosflingor, florsocker

Görs: Marsipanen ska ha legat i rumstemperartur, för att vara mjuk och lättarbetad. Nougaten ska ha ledat i kylskåpet, eller lägg den i frysen en liten stund innan användning. Skär upp nougaten (storlek kan variera beroende på hur stora du vill ha dom) och klä in dom i marsipan, ganska tunt lager. Rulla det till en boll i handen och lägg de på ett fat. Smält en del av chokladen i vattenbad, hacka resten grovt. När chokladen smält ta av den från kastrullen och lägg i den grovhackade chokladen. Detta ska göra att chokladen inte smälter i rumstemperatur. Doppa bollarna i chokladen och dekorera. Lägg för att stelna, kan ställas i kylen eller utomhus för att gå snabbare. När de stelnat lägg i en fin burk och ÄT!

 


-Vi fick kvar lite av ingredienserna och började improvisera


Marsipanstång

1. Skär en ca 1 cm tjock och 1 dm lång nougatbit
2. Rulla in den i marsipan.
3. Doppa/täck med smält choklad.
4. Dekorera med nonstop som hackats till mindre bitar.
5. Lägg för att stelna.
6. Skär smala bitar, förvara i foliepapper.

 

 

KanelrostadeMandlar

Ta några mandlar och rosta på 200 grader i ugnen i ca: 10 min. Låt svalna. Antingen doppar du mandlarna i choklad och krydda med kanel eller så rulla du in dom i nougat innan de doppas i chokladen.  Lägg för att stelna.

 

 


 

-Lite bilder från myskvällen med systrarna


 Pyssel kan vara kul, men inte idag

 

Däremot kan man ha så här kul när man gör julgodis!

 

Hahaha

 

Jag och min söta syster som jag tyckte skulle ha lite choklad på kinden<3

 



När man var liten

Tänk när man var liten och allt var så enkelt. Då ville man bli stor och vara en "cool" tonåring, nu har man lust att då & då bara få vara liten igen. Det finns så härliga minnen från den tiden, minnen jag aldrig kommer glömma.

Idag fick jag den där känslan som fick mig att minnas. Idag hade mamma köpt hem vitt italienskt lantbröd och när jag åt det med smör på fick jag smaken av oboy, precis som om det saknades? När jag var liten och åt det brödet drack jag alltid oboy till. Kombinationen är ljuvlig! (Speciellt att doppa brödet i glaset.) Så jag var ju tvungen att äta och dricka det idag, gottgottgott!


Vissa människor från den tiden som man umgicks med jämt, som man nu nästan aldrig träffar, har också starka minnen hos mig. Amanda och jag, åh så kul vi hade! När vi lekte indianer i skogen eller rullade ner för pulkabacken och skulle akta oss från krokodilerna. Jag minns också sista dagen på Josefinas (kallar mitt gamla hem för det), då Amanda och jag gick till vårt träd som vi hade döpt till Gammelmorpirot (efter trädet i Pocahontas). Jag sa adjö och vi stod där och tog farväl. Jag visste att jag aldrig mer skulle stå vid det trädet med Amanda och det gjorde jag heller aldrig. Vi hade någon speciell hälsning eller kod eller något sånt också, men det minns jag inte längre vad det var. Så mycket fantasi man hade då, helt otroligt. Vi har nog gjort allt ihop, fast allt minns jag tyvärr inte. Jag var bara fem år då och hon var sju. Amanda var min bästa barndomsvän och hon kommer alltid att finnas i mitt hjärta<3


Just nu sitter jag och lyssnar på Bubbles låt It’s Christmas time, the stars are mine… om och om igen. Det väcker också minnen. Då julen hade en helt annan innebörd och man såg den på ett helt annat vis. Det saknar jag verkligen, känslan var speciell. Lyckan, glädjen och tiden som gick mycket långsammare. Jag skulle göra julklappar till alla, haha tänk så fula saker man gjorde. Än har jag Josefine som fortfarande tänker på det viset, men när hon också blir stor hur blir det då?


Det gäller att ta vara på den tiden vi lever i här och nu. Njut av varje dag, varje sekund och försök göra ditt liv så bra som det bara går. När du fyller 30 ser du tillbaka på den tiden du haft och vill bli ung igen, precis som vi nu ser på vår barndom och vill vara små igen. Allt har sin tid, sin gång och det är upp till oss att göra den så minnesfull som det bara går.

 


Josefine 5 år


Bubbles; X-mas time

Livetsgång


1 december

 

Julens månad är här. Stjärnor, stakar, änglar, tomtar och alla underbara julprydnader är uppe. I mitt rum finns det ännu ingen stjärna i fönstret. Eftersom rummet är omgjort passade den jag hade inte särkilt bra längre och blev väldigt glad när jag upptäckte att den dessutom var söder, så att jag nu kan få en ny. Första advent har varit och tyvärr kollade jag fel på tiden då jag skulle ha varit i kyrkan, får väl bli nästa vecka istället. Idag är det första december, vilket innebär att familjens minsting fyller år och tänk att fast att hon blir äldre så kommer hon alltid vara liten. Hon är och kommer alltid vara mammas lilla prinsessa. I lördags var det änglakalas och då hade vi elva små 7-åriga änglar hemma. Det var full rulle och jag måste erkänna att det var rätt skönt när de två timmarna var över. Orkade inte göra mer den dagen. Nu är mormor och morfar här. Josefine fick bestämma middagen, det blev tacos, och snart ska vi äta marängtårta med blåbär.

 

Vår lilla ängel<3

 

Allti gick i rosa, glitter och ängar såklart;)

 

Grattis Josefine<3

 

 


RSS 2.0