Livet upp & ner

Känns lite som att livet är upp och ner just nu. Undra när det vill ställa sig på fötterna igen?..
 

Band - Tradition - Människan

Det är konstigt med vissa band. Band som alltid håller oavsett tiden ifrån varandra. Banden som är intensiva och så viktiga, men som med tiden kan få sprickor om man inte håller det vi liv. Det behöver inte vara ett band med en människa. Det kan vara ett band till ett intresse eller hobby. Bandet med tradition är viktigt. Det ger trygghet, betydelsefullhet och riktlinjer i livet. Ibland kan bandet bli strakare om man får sakna det, om man får inse att det kan gå av eller försvinna.

 

 Jag tänker aldrig missa en jul i Sverige med familj och släkten någonsin igen. Den som säger att jul innebär att träffa släkten och äta mat, har missförstått poängen med julen. Den personen borde fundera på vad julen symboliserar, för människor, för samhället och framför allt för sig själv, sen gör den till det man tycker julen borde vara.


Tentavecka och systermys

Alla två tentor är skrivna och det firades med att Sofia kom upp. En mysig helg bara hon och jag, sova länge, äta god mat, kolla film, gå på stan och helt enkelt bara va. Vi behövde det båda tror jag. Grädden på moset blev det fina vädret, blå himmel, strålande sol och sådär uppfriskande kallt runt nollan. 
 
"Som bara hon och jag kan, som vi alltid gjort oavsett om vi varit genom skiten eller lyckan så skrattar vi. Först åt den konstiga formuleringen, sen åt att vi skrattar så länge och sen skrattar vi nästan i ren panik för att vi inte kan sluta skratta"
 
Ur sommarpratarna på P1, som vi hörde i somras och inget kan passa bättre in på hos.
 
Min fina syster<3
 
Uppsala domkyrka - Nordens största!
 
Väldigt vackert.
 
S&S

Som att trycka på en knapp

Två video-tips från min vän Kajsa som precis som jag tycker det känns "som att trycka på en knapp" när man ser dessa klippa och tårar rullar längs kinden. Det kan behövas ibland när man bär på mycket känslor.
 
 
 

Uppladdning, start och målet..

Plugg hela förmiddagen, lunch, vila och en kopp kaffe. Nu ska jag bara se till att fixa den här tentan, jag vet att det går och det är bara jag själv som kan stå ivägen. Hoppas på det bästa och trampar nu mot skrivsalen i strålande solsken, blå himmel och några plusgrader. Det är en bra dag, alla förutsättningar finns och resten är upp till mig.
 
 
 
Uppladdning
 
 
 
 
 
 
 
 

Redo för nästa steg

"Ur allting ont kommer något gott" brukar man säga. Efter alla vägar man valt att ta och sedan gått, så kommer det alltid ett nytt vägskäl. Jag tror jag står där nu. Sista veckan på den här skolperioden, nästa vecka börjar en ny och kanske tar det en helt ny vändning. Det återstår att se. 
 
I morgon är det min första tenta, en tenta i ett ämne jag inte är ett dugg intresse av (ev 1/6 är ganska kul). Jag känner mig ändå ganska förberedd, men det gjorde jag inför duggan i matte också och den gick ju som den gick... Inga deppiga miner eller tillbaka blickar på något dåligt, nu ser jag framåt och hoppas på det bästa i morgon. Jag kan ju inte göra mer än mitt bästa.
 
 

Lördags-Shopping

Blev en del nya köp i lördags...
 
Ny festklänning
 
Rosa-randig skjorta
 och min nya favorit - Kavajen!

En dröm kan bli sann

En gammal dröm för längesen var att bli författare, men jag lyckades inte ens skriva i min läxbok om min resa när jag gick på lågstadiet och då sa någon till mig ”Hur ska du kunna bli författare när du inte ens kan skriva om din resa i läxboken?” Det är något som alltid suttit kvar i mitt minne. Från den stunden har jag alltid haft stämpeln på mig själv att jag är dålig i svenska och aldrig kan bli författare. På något vis struntade jag inte i svenskan utan valde att göra allt för att bli bäst i det ämnet. Jag bad om extra böcker, extra uppgifter, tog reda på vad jag kunde förbättra och hur. Jag gick från 4 till 8 på den där skalan man testades på och på sista, stora grammatikprovet i 9:an skrev jag nästan alla rätt. Det var en revansch-känsla jag aldrig kommer glömma.

 

Jag har sedan fått hört av vänner på gymnasiet att de kan se mig som författare i framtiden, men min inbyggda stämpel skrattar bort det och tänker ”Jaja”. Sen kommer jag upp hit, till Uppsala, och får jag höra att de tycker jag ska skriva en kokbok. Jag som aldrig blivit uppmärksammad över mina matlagningskunskaper, utan över min bakning tidigare. Aldrig har jag väl ens tänkt tanken på att Jag skulle göra en kokbok. Nu ikväll när min fina vän Julia var över på kaffe och chokladbollsmys kollade vi min blogg under Tänkvärt. Då inser jag hur mycket grejer jag skrivit och jag tror att jag nu har en hel del böcker att skriva i framtiden.

 

*Kokbok (matlaning och bakning främst med inriktning för studenter)

*Motivation och positivt tänkande bok (främst för studenter, men även andra)

*Drinkbok (för alla, med inriktning på hur man skapar en lyckad fest)

 

”Inga förväntningar, inga krav så kan det bara bli bättre. Lev i nuet med sikte på framtiden. Stanna där du är, men fortsätt framåt. Se dig omkring men håll huvudet med sikten rakt. Din bro till det lyckliga slutet skapar du själv, med de byggstenar du hittar och väljer ut på vägen.”  Länk

 

 

"Ibland behöver man byta miljö och plocka upp byggstenar på vägen
för att inse vart man är påväg"


Helgens händelser

Mycket har hänt under denna helg. Den har känts jättelång, men ändå har det gått väldigt fort. I fredags kom mina fina vänner Linda och Amanda. Vi åt lite ost, kex, vindruvor, melon och vitt vin, innan vi begav oss tillsammans med de andra brudarna till en restaurang med sushi och kinamats buffé. Supergott och proppmätt blev man! Efterrätt/Kaffe blev det hos mig i form av Hot Shot, dvs Galliano med kaffe och grädde. På lördagen blev det storfrukost och sedan stan. Mycket shopping och det sved lite i plånboken måste jag erkänna... Till lördagsmiddag blev det min favorit-kycklingrätt och sedan kom de andra tjejera för att fira min inflyttning i lägenheten. Totalt 9 stycket var vi och det fick väl precis plats. En händelserik utgång och sent i säng resulterade i en seg och skön slappdag. Vi hann med mat på stan innan Amanda och Linda tog tåget mot Arlanda. 
 
En helg som gav en fattigare plånbok, men betydligt rikare i minnen. Skratt och galenheter, som alltid med dessa två, hahaha. Var som vanligt jobbigt att säga hejdå och ännu jobbigare att inse att man nu måste tillbaka till verkligheten. Plugg hela den kommande veckan, för om en vecka är det tenta.
 
 
 
 
Hot shot
Galliano+ kaffe + gräddtopping
 
Storfrukost
 
 
 
Så kul! På ställer vi drack latte,
fanns en toa med två toaletter bredvid varann, haha.
 
Lördagskvällen bestod av shots i fina skiftande färger.
 
Nån kom inte längre än innanför dörren innan hon somnade och sov så här HELA NATTEN, hahaha.
 
Trötta tjejor
 
En underbar helg med dessa två
som man aldrig kan ha tråkigt med!

Berg av plugg och massa skoj!

Planering inför helgen och plugg! Där emellan är det matlagning, handlande och kolla svtplay/tv4play som gäller. Går ganska bra nu, det känns bra fast det borde jag kanske inte känna? Jag vet inte... 2 tentor om lite mer än en vecka och jag kan 1/3 del av ena kursen, bra där! Dessutom väntar jag finbesök, mina underbara vänner Linda och Amanda kommer i morgon och stannar hela helgen, vilket resulterar i inget pluggande denna helg. Här sitter jag nu med ett berg av plugg framför mig och ändå är jag glad? Haha. Med denna bra känslan i kroppen ska jag nu sätta mig och plugga för i morgon väntar festligheter, let's go!


Vad gör jag här?!

Det är när jag läser såna här frågor som jag undrar vad fan jag gör på detta program....

 

"Kväve är ett nyckelämne i biosfären som oftast är tillväxtbegränsade. Mikroorganismer har en nyckelroll i omvandlingen och omfördelningen av kväve i akvatiska ekosystem.  Nitrifikation och denitrifikation är två exempel på sådana mikrobiellt drivna processer som leder till kväveomvandling. Beskriv vad som sker i dessa båda processer och ange var man kan förvänta sig att de förekommer i en skiktad sjö?"


Ta mig här ifrån!


Studieteknik - Planering & rutiner

Planering ska tydligen vara nyckeln till fungerande studieteknik och jag har verkligen inte svårt för planering, men komma någonstans med studierna kan ändå vara svårt... Kanske är det för att jag är totalt ointresserad av det jag läser just nu (längtar så till vårterminen då jag ska läsa något som jag är mer intresserad av), kanske har jag bara svårt att motivera mig själv. Hur ska man då göra för att motivera sig själv? Det var någon som sa på studietekniksföreläsningen "Det är bara att bestämma sig att göra det och så gör man det!" Riktigt så enkelt är det inte, inte för mig i alla fall.
 
Det jag behöver är rutiner. Inplanerade rutiner och scheman att följa. Har jag en utsatt tid på dygnet, som är vald efter min bästa förmåga att koncentrera mig och fokusera, så kan jag sätta mig ner och plugga. Mitt problem nu är bara att hitta den där tiden. Jag minnas inte så bra vilken tid på dygnet som fungerade bäst på gymnasiet, bara när det är som sämst, dvs efter lunch, eftermiddagen och fram till efter middagen på kvällen. Så genom uteslutsmetoden pluggar jag bäst på morgonen (jag kan faktiskt ta fram en bok och börja läsa innan jag ens går upp) och på kvällen fram tills jag ska sova. Detta i sig kan skapa ett problem, sena kvällar och tidiga mornar som leder till trötthet på just kvällar och mornar... Tillslut kanske jag kan få in en rutin på detta, börjar med att sätta igång med pluggandet nu innan klockan blir för mycket.
 
 
 
Fin kille med inbyggda rutiner: 
sova, äta, leka.

Hemhemma i Kalmar

Var konsitgt att komma hem till Kalmar i helgen, men också väldigt skönt (lite för skönt). Alla hemmakänslor och enkelheten att inte behöva tänka utan bara va, var helt underbart att uppleva. Fick pussas lite med äsklingen också vilket jag längtat ännu mer efter. En helg med mys, mammas goda mat, fest, frisör-besök och lata stunder, precis vad jag behövde! Ikväll åkte jag tillbaka till Uppsala tillsammans med Hanna och Ena. I morgon är det tillbaka till skolan och verkligenheten!
 
Lite slingor och klippning av topparna gjorde susen!

Ni gör mina dagar

Fina tjejer!

RSS 2.0