Första helgen

Första hela helgen i lägenheten i Växjö. Jag hade först tänkt att åka hem till Kalmar men det blev inte så, vilket nog var bra. Känner att jag har en del saker att fixa och (några delvis tråkiga) vardagsgrej-måsten att göra. Började redan på fredagen med att gå upp med saker till vindsförrådet. Ni vet när man har saker innanför dörren och tänker varje dag "jag tar det i morgon", men det blir inte att man gör det nästa dag heller. Men efter jobbet på fredagen gick jag äntligen upp med grejerna, slängde även sopor och återvinning (fast att jag har lock på soptunnan luktade det sopor i hela lägenheten, vilket gjorde att jag fick vädra också). 

Idag hade jag tänkt sova ut, men det gick sådär. Eftersom jag ställt in kroppen på att vakna vid kvar över 6 varje dag vaknade jag även idag strax där efter. Försökte somna om men insåg ganska snart att det inte gick. I och med att ena rullgardinen gått sönder, blev det ljust så fort solen gick upp. Så det var rätt kört att ens försöka somna om. Istället gick jag upp och tvättade. Tvättid 7-9:30 en lördagsmorgon är nog inte så populära för det fanns två rum lediga. Men trodde faktiskt inte det skulle vara någon student uppe förutom jag, men det var det. Är lite jobbigt att behöva gå ut till ett annat hus varje gång man ska tvätta. Nu funkar det väl men tänk i vinter när det är snö och minusgrader. 

Blev en sväng till stan sen. Äntligen har jag fixat (betalat för produkt och tjänst att få på) en ny sadel till min cykel. När jag var inne i stan stötte jag ihop med familjen Elgán (minus 1 person). Blev en spontan-kaffe och jag blev inbjuden på fest. En ensam lördagskväll blev istället en kväll på fest, woho så kul! Funderar nu på om jag ska testa mitt nya gelnagellack så jag köpt... Men får se. Först blir det fika, har köpt vaniljbulle mums! Ha en bra lördagskväll.

Lördagen går i rosa 

Ny sadel, matchar den nya korgen. 

Fredagsmys

Igår kväll hade jag fredagsmys. Efter jobbet åkte jag till Ica för att köpa något gott. Det var bara det att jag inte kunde bestämma mig för vad jag var sugen på. Och ni som känner mig vet just jag alltid blir sugen på det jag inte har hemma, därför löste jag det fint med att köpa allt. Det blev choklad, chips, ostbågar, popcorn, alkoholfri cider, alkoholfri öl, ekologiska lakrits snurror och sen vaniljglass ifall jag skulle vilja göra äppelpaj av de äpplen som låg hemma. Jag gjorde ju såklart ingen äppelpaj. Jag åt heller inte upp allt, jag öppnade inte ens allt. Men jag är glad att jag köpte allt ändå för nu räcker det till lördagskvällen och ännu en helg om jag skulle vilja ha det. Till middag igår blev det Flygande Jakob. Var längesen jag åt det, och är en perfekt fredagstittarna tycker jag. 

Bara för man dricker alkoholfritt behöver man inte dricka i tråkiga glas. Piffande till cidern (som jag kan rekommendera om man inte vill ha för söt cider) med ett champagneglas. 

Så här såg mitt fredagsmys framför tv ut.


Veggo-matvetetssallad

Lagade en ny rätt idag som jag hittade i ett ICAblad med syfte att minska köttkonsumtionen, kampanjen heter Klimaträtt gott och lätt. Det var en hel del steg men såååå gott! 

Ingredienser för 2-3 portioner
230g färdigkokta kikärtor
1/2 dl skålad mandel 
1 msk olivolja
Matvete för 2 portioner 
Ca 350g blomkål
1 (liten) röd paprika 
1/2 lime
1/2 kruka mynta 
1 avokado 
1 krm chiliflakes 
Salt och peppar 

1. Skölj kikärtorna och rosta långsamt i stekpanna med olivolja, salta och peppra efter smak. 

2. Skåla mandeln (om inte färdigköpt) och blanda ihop med de rostade kikärtorna.

3. Koka matvete enligt förpackningen.

4. Ansa och skölj blomkålen, riv på grova sidan av rivjärnet. Ett tips är att dela i mindre bitar och riv från stjälken och in på blomkålen. Blanda med matvetet.

5. Ansa, skölj och strimla paprikan. 

6. Riv skalet av en halv lime, blanda skal, saften och 2 mak olivolja.

7. Mosa en avokado med gaffel, häll i 1 msk limedressing och chiliflakes.

8. Blanda ihop matvete, blomkål, paprika, resterande limedressing och hackad mynta. 

9. Servera på fat ihop med kikärtorna och mandeln och en klick avokadokräm. 







Resultatet! 


Så ack på jorden

Var och kollade på bio ikväll tillsammans med Ida. Så mysigt och lite känsla av vardagslyx. Blir så lätt att veckorna bara blir jobb annars. Så här kommer mitt tips på biofilm: Så ack på jorden. En fristående uppföljare på Så som i himlen. Denna vecka har vi studenter rabatterat pris, 60kr istället för 120kr så passa på denna vecka studenter! Grät och skrattade om vartannat tillsammans med alla pensionärer som var och såg den utöver oss. Jag och Ida drog slutsatsen att det nog inte bara var vi studenter utan även pensionärer som hade rabatt denna vecka. Verkligen en svensk sevärd film. 




Långt vs. Kort hår

Kollade lite på gamla bilder och hittade en bild jag tog innan jag åkte till frisören för att klippa av håret. Kan inte fatta att jag haft så långt hår. Jag saknar det lite ibland. Kändes lättare att fixa till det och gömma skitigt/fett hår eller när jag vaknade och det stod åt alla håll. Sen saknar jag att inte kunna fläta håret... Däremot är det jag har nu mycket mer praktiskt och lättare att sköta om. Jag behöver inte borsta håret varje kväll och sätta upp det (för att inte lägga mig på det). Det går mycket fortare att tvätta håret och torka det, sen går det inte åt lika mycket balsam. Jag känner mig vuxnare och sparar tid på att slippa bry mig om håret. Vi får väl se vad jag gör med det nästa gång. 
Innan

Efter

Mycket fräschare och mer jag. 

American Sniper

En bra actionfilm med många underliggande budskap. Såg den igår och jag kan inte sluta tänka på den idag. Frågor om vad jag lever för, hur jag vill leva och vilka jag bryr mig om. En bra film och verkligen sevärd. Den är baserad på en verklig händelse, vilket gör den ännu mer tänkvärd. Action, relationer och budskap. Se den! 

Bild från IMDb 
http://m.imdb.com/title/tt2179136/, här hittar ni även trailern. 

Fredagsmys i Kalmar

Fredag och helg. Denna helg ska jag till Kalmar och fredagskvällen ska spenderas med mina underbara systrar. Har saknat dom. Sitter nu på tåget och försöker få tiden att gå genom att läsa i min nya bok. 

En helg i Kalmar och även försöka hinna ner en sväng till Bergkvara, för att åka tillbaka till Växjö på söndag. Helgerna är bara två dagar, men känns ändå som att man hinner mycket på den tiden. 

Älskar att läsa böcker och bubbla in sig i en annan värld. 


Snabb kräftröra

Efter en lång dag och klockan börjar bli mycket tog jag det jag hade och slängde ihop en kräftröra till potatisklyftor som jag värmde i ugnen. Snabbt och enkelt. Plus att man kan ta lite det man har. Jag hade 
 
1/3 burk kräftskjärtar 
En sked créme fraiche 
En champinjon 
Fryst dill
Citronsaft
Vitlökspulver
Salt och peppar

Bara att röra ihop. Ta inte för mycket créme fraiche för blev rätt vattnigt. Men annars bra tips på ingredienser om ni har potatis hemma och överblivna kräftskjärtar (eller väljer att spara några)




Fullt upp i vardagen

Dagarna går så fort när jag jobbar. Det är full rulle på jobbet och när jag kommer hem är det middag, småfix och ev. en promenad som jag hinner med. Är rätt trött på kvällen dessutom så somnar som en stock. Gjorde en ny rätt idag som var... Intressant i smakerna. Har aldrig smakat något liknade. Det var inte äckligt utan bara ovanligt, men inte det bästa jag ätit heller, så ja intressant smak helt enkelt. Det var en vegetarisk rotfrukt-lök-svamp-tomatsås och spagetti. Recept hämtat från ett icablad och är en variant på spagetti och köttfärssås. Blir kanske ett inlägg om det, om någon skulle vilja testa. Nu är klockan nio och dags att göra sig iordning för sängen och läsa lite bok. Ikväll är det dessutom fest precis utanför mig så lär få somna till dunka-dunka- musik. Tur jag inte är så känslig för sånt.

Från första dagen på praktiken 


Promenadrundan funnen!

Har hittat en perfekt promenadrunda här ute på Campus (som förmodligen är den alla motionerat på). Känns så skönt att ha det nära och får t.o.m. en bit skogsstig. Rundan går runt insjön Trummen och solen blänker så fint mot ytan. Det lär bli många promenader här.  





Skorinventering

Med massa skor och kartonger överallt fick jag lust att gå igenom, packa om och rensa ut skor. Tillslut var sommarskorna nerpackade och uppe i förrådet, höstskorna framme och tre par skor utrensade. Skönt, äntligen lite ordning och reda. 




Välkommen hösten

Det blev en helg i Halmstad. Lite spontant men måste ta tillfället i akt när det ges. Igår (lör) tog vi en promenad på kvällen efter att regnet äntligen slutat vräka ner. Vi gick ner till östra stranden och det kändes så höstigt. För bara två veckor sedan satt vi på stranden i bara shorts och linne vid samma tid. Hösten kom snabbt, men med det också höstmyset med tända ljus och vackra färger. Jag älskar hösten och våren, det är en nystart och jag har extra energi i kroppen. Men visst finns det dagar då man helst vill ligga kvar i sängen och se på film istället. Fick en mysig helg med film, promenad, sällskap, lite shopping och god mat. 

För två veckor sen såg det ut såhär


Vegetarisk baguette

Det är inte ofta jag hitta goda vegitariska alternativ på baguette som känns matiga. Men på en flygplats (kommer inte ihåg vilken nu, men tror det var på Mallis) köpte och åt jag denna: 
 
Ingredienser:
Baguettebröd (gärna fullkorn)
Hummus
Soltorkade tomater
Avokado
Groddar
Lime
 
Gör:
Skär brödet så du kan fylla det. 
Strimla tomaterna så det är lätta att äta.
Dela, kärna ut och skiva avokadon.
Lägg i hummus, tomater, avokado, toppa med grodar och pressa lite lime över. 
 
Ät och njut!
 

Den nya lägenheten

Jag har ju nu flyttat in och börjat praktisera på företaget Fortnox. Fick i veckan ett kuvet med ett kort "Lycka till i nya lyan!". Det var från mormor och morfar och det påminde mig om att jag inte visat upp min nya lägemhet som nu äntligen börjar ta form. 
 
 
 



Inspirationsbrevet 


Utsikten från matbordet, lilla tornet är Teleborgsslott. 

Och utifrån ser det ut så här. 

RSS 2.0