Dags att säga adjö

Jaha ja då var det snart dags att säga adjö till vinter, skidåkningen och Lindvallen för detta år. Det var en annorlunda vecka på många sätt, bl.a. vädret var inte som det brukade och vi har haft trevligt sällskap av vännerna från Australien. Jag längtar verkligen INTE efter den långa bilfärden hem, men jag får väl försöka sova bort det mesta av tiden. Idag sa vi också adjö till våra vänner som begav sig till sin barndomsstad, eventuellt kommer de ner en helg till oss innan de beger sig hem till Australien. Avslutar veckan med lite bilder härifrån.
















Att få gråta en skvätt...

...kan vara riktigt skönt. Det kände jag idag när jag satte på och börjde kolla på filmen "Allt för min syster" eller som på engelska heter "My sister's keeper". Det är en väldigt gripande film, och boken är ännu mer gripande, som handlar om Anna som föddes för att donera till sin äldre, leukemisjuka syster Kate. Om inte Anna donerar kommer Kate att dö, men efter 11 år som systers donator har hon nu fått nog och vill ha rättigheter över sin egna kropp. Därför skaffar hon en advokat och stämmer sina föräldrar som leder till domstol.

Jag grät igenom hela filmen och efteråt var mina ögon rödsprängda av alla tårar. Det är så härligt att kunna känna empati och få gråta, utan att man själv är ledsen eller skadad. Känslan att lätta på trycket och låta känslor rinna av en är så underbart. Det var verkligen en påminnelse om att jag måste se "gråtfilmer" mer ofta.




Jag rekomenderar även att läsa boken!

ShowTime

Haft en underbar eftermiddag och kväll. Morgonen som såg ut att sluta dagen i katastrof, blev till succé!

Några få åk i backen och sen hem för mysläsning, vidare väg till afterski och senare på kvällen Showtime på Wärdshuset. Det bjöds på god trerätters middag, underhållning i form av uppträdande och sång. Picken över i:et var sällskapet hitflygna från Australien. En härlig promenad hem och nu dags för sängen, godnatt<3

 

 

Alex, jag och Kris på afterski

Godnatt!


Njuuuuter!

 

 


Mer filmtips!

Har sett ytterligare två riktigt bra filmer! Den ena är "Hur många lingon finns det i världen", en riktigt mysig film som ger en nya perspektiv i livet. Det är en svensk film som handlar om ett gäng utvecklingsstörda som älskar att sjunga och Alex vars liv förändras när han får jobb som deras assistent.

Den andra filmen är baserad på en sann historia och handlar om Storbritanniens kung som stammar. Han får hjälp av en man som förändrar hans liv, en gripande och även den mycket tänkvärd film. Det som är bra med film är att man lär sig så mycket på väldigt kort tid och underhållande. Böcker kommer alltid ett strå vassare än vad film någonsin kommer bli, men film har sina sördelar vad det gäller tid och läskunnighet.




Ut med Språket

"Hon säger att hon är okej, men ändå så är hon inte det.
Jag förstår mig inte på tjejer"


En kommentar ur ett barnprogram och ja det är ju bra att de lär barnen (framför allt killarna) detta tidigt i åldrarna. Sen är kanske inte alla så här, men många och jag måste väl erkänna att jag nog tilhör den här gruppen ibland.

Om jag funderar på detta fenomen som vissa av oss har, så är det ju faktiskt korkat. Varför säger vi inte bara som det är? Ut med språket och sen blir vi av med problemen eller kan ösa dom. Är det känslan av att inte lägga problemen på andra, att det då är bättre att man bär på dom själv? Eller är det för att vi gillar det där lilla barnsliga "nä det är inget" så andra måste ge oss den uppmärksamheten lite längre, vara lite "svår". Jag vet inte? För min del är det nog det första, för om det bara är jag som tycker det är ett problem måste kanske jag förändra på mig? På min väg i livet har jag lärt mig att man måste ändra på sig och jämka. Man kan inte få sin vilja igenom HELA TIDEN, speciellt inte om man är fyra systrar. Samtidigt kan det ju vara andras beteende som gör att man känner att det är ett problem och ibland är det inte så svårt att ändra på, ibland omöjligt. Vi kanske skulle börja med att öppna kärften och ta upp problemet, sedan kan man ta ställning till vad som kan förändras. För en annan sak jag lärt mig är att det blir bara värre ju längre man bär på det.


Flickorna i Dagenham

Igår såg vi en riktigt bra film! ”Flickorna i Dagenham”. Det handlar om kvinnor som jobbar på en Fordfabrik på 60-talet, som en dag får nog och strejkar för bättre lön. Det jobbar 187 kvinnor och 55 000 män på Ford. Kvinnornas jobb ses inte lika ”viktiga” som männens och de prioriteras minst. Det som männen inte väntar sig är att kvinnorna har en stark, intelligent strejkledare som inte ger sig, Rita O’Grady. Detta är starten på jämlikhet mellan kvinnor och män, filmen baserar sig på en sann historia.


Bra att veta'

Jaha då vet jag detta. Kan vara bra att veta, så tjejer inga efterspel med andra ord!


Koll & Struktur Förenklar Livet

Jag är just nu HELT uppe i min städning! Jag är lyrisk och har kul (ni hörde rätt, städning kan vara rolig), så jag glömmer helt bort tiden. Idag började jag efter frukost runt nio och insåg att jag var hungrig efter ett tag, kollade kl HALV ETT?! Hur kunde tiden gå så fort?... Två av systrarna hade ledigt från skolan idag också, det utnyttjade jag med lite "bär-hjälp". Så nu är källaren (nästan) klar och jag vet precis vart minsta pärla, sko, klädesplagg, väska ja allt ligger.

Har börjat festa mig vid så små detaljer, att när mamma började titta runt förstod jag att hon letade efter kaffeglaset och jag visste precis vart hon ställt det. Lite läskigt att veta exakt vad mina nära kommer leta efter och var alla brukar glömma sina saker, som älsklingen. Jag sa till honom precis innan han skulle åka att inte glömma handkrämen, men han glömmer den såklrt! Har börjat ta för vana att alltid titta på bänken i hallen innan jag åker och mycket riktigt ligger handkrämen där. Det var sedan bland det första han sa när han kom hem, då är det en härlig känsla att kunna säga "den ligger i din väska på mitt rum".  Jag gillar att ha koll och struktur så är det bara.

Min fyrbenta älskling har inget planerat, mer än att äta kl halv 6 på morgonen...

Apple Martini drink

Ett recept på en sur äppeldrink som jag blivit bjuden på här uppe i Sthlm. Om du gillar sura drinkar är denna supergod! Detta är för två personer.

Ingredienser:
6 cl vaniljvodka
4 cl apple sourz (äppellikör)
4 cl limejuice, färskpressad
4 cl äppeljuice, färskpressad (t.ex Tropicana)
2 cl sockerlag
0.5 st äggvita
isbitar

Gör så här:
Skaka samtliga ingredienser med isbitar i en shaker.
Häll upp drinken i glaset. Varsågod och njut!

Receptet är hämtat från recept.nu

 


Blivande hemstad -Uppsala

...om jag får bestämma. Idag var vi på besök i Uppsala och jag säger bara "vilken mysig studentstad!", måste bara läsa här.


Mysiga gränder


Fina affärer


Studentfik som inte kostar en förmögenhet


Till och med Arvid tyckte om det!

Här vill jag gå! Informations-teknologiskt centrum ITC

 


Utflykt & "lek-kusse"

Idag blev det utflykt och kollade runt bland de skolor jag funderar på att söka till till hösten. Det är inte lätt med detta sökandet. Jag hittar något och ju mer jag läser desto svårare blir det. Sen velar jag fram och tillbaka mellan utbildningar, skolor och städer, det är inte lätt...

Var och hämtade kusin A och V på dagis, eller förskola som det heter nu för tiden, och när vi kom hem blev det lek med alla tre ute i trädgården. Tänk vilken lek-kusin man kan vara!

På besök i storstaden

I dag åkte jag med mormor upp till Stockholm för att bo hos moster m.familj. En vecka fullt planerad med besök och liiiite shopping, eventuellt. Följde med och hämtade på förskola och man känner sig ju verkligen som en kändis! Stolta kusiner och nyfikna blickar. Kvällen avslutades med att göra hemmagjorda semlor, mums!

 


Inspirationen tog fart!

Efter lite inspiration från Marlene Eriksson (se inlägget innan) bestämde jag mig för att göra lite fint. Det slutade med vikta kläder i fina högar i garderoben och skorna ordningsamt på hyllan i rader, lyckades t.o.m. slänga fem skor var av ett par stövlar. Ett plus är att jag nu vet vad jag har för skor!


Tips till ett finare Hem

Nu ska jag berätta något man knappt vågar säga som tjej och i denna värld där det finns killar som skulle använda det emot mig i en "kvinnligt och manligt" diskussion. Jag har ju haft långa diskussioner (som i och för sig varit ganska roligt ibland) med killar, speciellt under mina datalektioner som ensam tjej (killar är ju lite fega och måste vara tre mot en...). Det har ofta handlat om var kvinnors "plats" är i hemmet, vilket i dagens ungdom inte finns. Det handlar mer om lathet för man själv inte orkar och då slänga över på varandra för att det en gång varit ett "mansjobb" eller "kvinnogöra".

Mitt lilla problem kommer ju då i mitt erkännande att jag faktiskt tycker det är ganska kul att... städa, rensa och göra fint i hemmet (även inom vissa arbeten jag haft faktiskt). Så länge jag arbetar med bra redskap och produkter har jag inget emot att dammsuga, torka eller plocka o.s.v. Det jag däremot hatar är att bli tillsagd att göra det. Jag vill själv ta insiativet och känna lusten, för skillnaden på mig och många andra är kanske att jag alltid haft lust någon gång i veckan att städa. Städa ordet i sig låter så fruktanvsärt tråkigt, men är ett "nyttogöra" och man får stämpel "duktig"som i för sig inte är så fel ändå. Men tänk att ändra ordet från "städa" till att "göra lite fint" eller "pyssla hemma" och med en gång låter det mycket mer inspirerande.

Varför skriver jag då om städning idag, jo jag måste hylla Marlene Eriksson som är med på Tv4's nyhetsmorgon lite då och då. Hon har massa bra tips och är riktigt grym på städning. Det ger mig massa inpiration till att städa och tänkte att jag skulle dela med mig. Vem vet kanske får ni också lust att "göra lite fint" hemma.

Mer om hennes tips hittar du här

Mello Final

Ikväll är det dags, sista programmet och sedan får jag snällt vänta till nästa år. Ikväll är det Melodifestival "Mello" final. Vi ska rösta och statsa pengar, men vet inte riktigt hur jag ska rösta än. En sak är jag i alla fall säker på, Loreen med Euphoria kommer vinna.

Kan inte låta bli...

... att tycka min sminkning var så otroligt snygg!


Söta tjejer

Blev inte så många bilder från i lördag, inte mer än de här töntbilderna på Amanda och mig. Lite kul med kameran hade vi.

Smink i rosa & orange

Kvällens smink fick jag inspiration från Helen Torsgård, kombinera rosa och orange! I vår är det mycket färg som gäller, även på smink. Jag älskar färg och det kommer nog bli en del exprimenterande framöver. Våga man så går det och så här blev kvällens resultat:

Inte så bra bild (ser ut som en mupp!), men man ser hur sminkningen ser ut på långt håll iaf:)

Festfin...

Alltid så svårt att bestämma sig för vad man ska sätta på sig när man ska ut... Det ska kännas skönt, vara snyggt, praktiskt och ändå det där lilla extra. Sedan ska det ju kännas rätt för just den här kvällen och passa med det sminket man har lust för att sminka. Ja som sagt alltid lika svårt och i slutänden, vem bryr sig? Ingen. Håret har jag däremot aldrig några problem med. Tycker det är så tråkigt att fixa håret så det blir som det blir efter jag bortsta och spryat lite, ev kan jag slå till med att platta (men eftersom mina närmaste oftast tycker jag är snyggare i "vanligt" och "naturligt" har jag lagt den åt sidan för ett tag). Har köpt en ny sminkborste så idag kommer tiden läggas på sminket, såååå roligt. Det ska bli intressant att se hur bra den är, med tanke på priset hoppas jag den är j*vligt bra! Nu har jag nog bestämt mig: nya, rosa toppen och favorit, höga jeansen och till den en snygg sminkning, samt höga skor. Perfekt!

White blending brush #117 -245kr


Det blir nog bra!
Rosa topp, Aima -299Kr
Svarta jeans, Cheap monday, Kompaniet

RSS 2.0