Drinkar att bjuda på!

Detta gjorde succé och vill rekomendera att bjuda på om ni ska ha någon/några drinkar en kväll.

Apple Martini
Sur juicedrink, lite vuxen i smaken, mycket enkel att göra, men innehåller en del ingredienser. Detta är för två personer.

Ingredienser:
6 cl vaniljvodka
4 cl apple sourz (äppellikör)
4 cl limejuice, färskpressad
4 cl äppeljuice, färskpressad (t.ex Tropicana)
2 cl sockerlag
0.5 st äggvita
isbitar

Gör så här:
Skaka samtliga ingredienser med isbitar i en shaker.
Häll upp drinken i glaset. Varsågod och njut!

image description



Frozen Strawberry Daiquri
Riktigt kall fruktdrink som passar vid alla tillfällen. Lite krånglig att göra kanske, för man behöver ha mycket is och använda matberedaren/blender. Fast resultatet är värt arbetet. För 1 glas, kan behövas lägga till lite beroende på mängd is och storlek på glas.

Ingredienser
4 cl rom
2 cl jordgubbslikör, men går också bra med jordgubbssaft (det använde jag)
4-6 cl citronjuice
Några jordgubbar (går bra med frusna)
Krossad is

Häll alla ingredienserna i en blender/hushållsmaskin. Blanda tills det blir en tjock massa. Reglera tjockheten med vätska och is. Serveras gärna i cocktailglas med en jordgubb och limeskiva på toppen.



San Francisco
Enkel att göra och går oftast alltid hem hos alla. För 1 highballglas.

Ingredisenser
4 cl vodka
2 cl bananlikör
1,5-2 dl jucice (beror på glasets storlek)
En skvätt grenadine (rödfärgad och ger lite söt smak)

Häll i vodkan, likören, juice och rör runt i glaset. Häll över en liten skvätt med grenadine så det får en fin färgskiftning. Var försiktig med grenadinen och blanda inte runt i glaset när du hällt i det, då blir drinken bara orange i färgen.


Olle Hedberg - The Scientist



Vill dela med mig av en skön låt en ruggig höstdag som denna, hela låten finnns på Spotify. Nobody sad it was easy.

Återträff

Har haft en helg + måndag som kan sammanfattas som en återträff. Saker som jag gjort, träffat och känt för ett ganska bra tag sen, har under denna helgen kommit tillbaka.

Jag jobbade extra både lördag och söndag med servering, som kändes väldigt längesen. Det var i sommras, med undantag av någon firmafest, jag jobbade inom restaurang sist. Min bakar-lust har kommit tillbaka och det har börjat klia i fingrarna att skapa något sött, gott och fint. De blev både chokladbollar och kladdkaka X2, var nämligen en visst person som tjatade hela morgonen om att han bara skulle äta kladdkaka. Snäll som jag var gjorde jag en till för hans skull. Förhoppningsvis kan han spara den i två dagar, men det är inte särkillt troligt... Igår fick jag också äntligen träffa min Elin som komit hem från st Anton. Det blev tre-rätters middag och mycket prat med mina två underbara vänner, tänkt vad det kan liva upp en vanligt, enkel måndag. I allmänhet känns allt dessutom väldigt bra och ute ja, där leker vädret som det vill.







Till eftermiddagsfikat

Gjorde chokladbollar till eftermiddagsfikat. Alltid lika gott och jag måste säga att sen Sofia visade mig Per Mobergs recept är jag fast. Det lilla extra han gör är att doppa bollarna i smält choklad innan man rullar dom i kokos. Det ger verkligen pricken över i:et, testa det nästa gång!

 


Myser i Rosa

Idag är verkligen en riktig mysdag. Regnet smattrar mot takfönstret och det blir mörkt inom hus eftersom solen inte kan bryta sig igenom de mörka molnen. En sån dag man får (om man inte jobbar/går i skolan förstås) ligga och läsa bok i flera timmar, kolla på film, fika en gång för mycket, läsa tidning, baka eller småplocka bland sina grejer, utan att behöva känna dåligt samvete över det. Jag har redan hunnit göra två av de ovanstående och har lite lust att baka något gott senare idag. Det var ju väldigt passande att jag köpte en rosa mysdress igår, så idag ska jag ha på mig den heeeela dagen! (undantag om jag måste, vilket jag nog bör, gå utanför dörren.)


Idag myser jag i rosa

Biiiiilar

Det har blivit bilköring i tre dagar nu för i helgen ska Liljas i Kalmar ha evenemang, så letar du ny bil? Åk dit! Jag har kört alla möjliga modeller och min slutsats är att jag älskar volvo. XC60:n, som jag körde, och jag har skapat ett speciellt band som är svårt att beskriva. Det är härligt när man kan jobba och ha kul samtidigt, dessutom lär man sig bli en bättre bilförare.

Under mina turer har jag också hunnit tänka mycket och studera bilarna i trafiken. För det första så har vi i Sverige överlag väldigt bra bilar. För det andra så kör jag mycket bättre om jag har en klubba i munnen samtidigt, haha. En annan sak som jag tänkt väldigt länge men aldrig sagt, är att Saab-bilarna ser ut som krokodiler. Jag vet inte vart jag har fått det ifrån, men jag har alltid tänkt på dom som "krokodil-bilarna". Så var ju tvungen att omvandla mina volvisar till ett djur också. Känlsan sa mig att de är elefanter, mitt favorit gosegjur under min uppväxt har alltid varit elefat. Det är känslan av lugn, harmonisk, stor men ändå för snäll för att sticka ut för mycket, men om det skulle behövas är starkare och farligare än man tror, ja volvo och elefanter i mina ögon har en del gemensamt.
Ser ni likheten?


Speciellt band till de här två grå<3

Påskmys

Har haft en annorlunda och varienrande påsk på Öland i år. Det började med blåst och SNÖ?! Kommer inte ihåg sist det var snö i stugan under påsken... Middag hos far- och morföräldrarna och massa mys. På söndag sprack det upp, det blev blå himmel och sol. En skön, efterlängtad vårdag med trädgårdsarbete och korvlunch med fika. Vad jag längtat efter detta! Jag får ofta ett harmoniskt lugn i kroppen när jag varit på min paradis ö ett par dar. Påskhelgen avslutades i Bergkvara med goda middagar och träff med delar av den släkten. En riktigt släkt -och middagshelg blev det, så härligt!


Påskharen var på chokladpengarna jag fick i påskägget


Älskling gjorde en extra fin dukning, kreativitet och
fantasi sprutar ur öronen på honom! haha


Lucas var redo att flyga iväg med påskakärringarna!

Utbildningsökning, bostad & jobb

Det är inte lätt det här med hur man söker till högskolan... Suttit ett tag med att söka, hitta, lägga till, ändra, fundera och bestämma mig. Har en vecka till på mig sen ska det vara inne (nästan, den 15 april är sista sökningsdagen). Jag vet vilket jag helst vill, så det är skönt, men vad jag väljer sen om jag inte kommer in?! Det är svårare... Jaja det kommer nog lösa sig. Fått lite tips om bostad och så också, så det känns bra! Mitt i allt detta har jag också varit på arbetsintervju och fått lite extrajobb, jippi! Sen får vi se hur mycket det blir, börjar med att visa vad jag går för.


Uppsala Universitet

Vacker morgon

Denna fina utsikt vaknade jag till idag hos älsklingen. Bergkvara kan vara väldigt vackert.

 


Cashewbollar med lime & kokos

Haft en mysig dag hos Linda, bakat och pratat. Eftersom vi båda har ett intresse för bakning blev det lite exprimenterande idag, skoj! Linda hittade ett recept, men vi valde att test att doppa hälften i choklad också. Jag föredrog de med choklad och nästa gång kommer jag nog endast ha 1 msk lime, för den tog över lite för mycket.
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 1 dl russin
  • 1 nypa salt
  • rivet skal från en lime
  • 1-2 msk citronjuice (jag brukar använda juice från ovanstående lime)
  • kokos att rulla i

Gör så här: Grovhacka cashewnötterna i en matberedare. Häll i russinen och kör tills du fått en smet. Tillsätt salt, limeskal samt citrussaft och kör ytterligare lite tills allt blandat sig. Forma till bollar som du sedan rullar i kokos.

 

 

 

Källa: http://flickanokakorna.se


Dagens tekniktips!

Jag tänkte på 3:s erbjudandet att få en Iphone 4s och använda allt (nästan hur mycket man vill) för 349kr i månaden i 24 månader. Det som tillkommer förutom 349kr/månaden i 24 månader är aktiveringsavgift 250kr och ev. nummerflytt 250kr. Det är verkligen ett toppen erbjudandet, som tre av mina nära nu tar del av, så tänkte jag skulle tipsa om det. Om ni ändå funderar på en ny mobil så tveka inte, för bättre erbjudande är svårt att få.


"Den superavancerade och extremt lättanvända iPhone 4S 16GB ingår. Ring, SMSa och MMSa obegränsat inom Sverige - få total kostnadskontrollSurfa fritt i Sveriges bästa mobila datanät. Webbrabatt: fri aktivering - värde 250 kr."



Mitt nya jag

Blev en sväng till Sarah som klippte och slingade mig, så nu känner jag mig som snyggast i världen hahaha!

FÖRE


EFTER

Vindarna vänder!

Det verkar som jag äntligen börjar få medvind! Efter en fantastisk kväll/natt/förmiddag med min underbara Moa, känns det som att jag levt upp på nytt. Samtidigt börjar allt sakta lösa sig med jobb, utbildning och mitt liv! LYCKA och den kan ingen förstöra för mig just nu. Bilder ifrån i lördags:




Söndagspyssel

Jag och Anton sitter och pysslar med vårt Flaine-album. Minnen och livsupplevelse vi aldrig kommer glömma.

 


RSS 2.0