Drinkar att bjuda på!
Apple Martini
Sur juicedrink, lite vuxen i smaken, mycket enkel att göra, men innehåller en del ingredienser. Detta är för två personer.
Ingredienser:
6 cl vaniljvodka
4 cl apple sourz (äppellikör)
4 cl limejuice, färskpressad
4 cl äppeljuice, färskpressad (t.ex Tropicana)
2 cl sockerlag
0.5 st äggvita
isbitar
Gör så här:
Skaka samtliga ingredienser med isbitar i en shaker.
Häll upp drinken i glaset. Varsågod och njut!
Frozen Strawberry Daiquri
Riktigt kall fruktdrink som passar vid alla tillfällen. Lite krånglig att göra kanske, för man behöver ha mycket is och använda matberedaren/blender. Fast resultatet är värt arbetet. För 1 glas, kan behövas lägga till lite beroende på mängd is och storlek på glas.
Ingredienser
4 cl rom
2 cl jordgubbslikör, men går också bra med jordgubbssaft (det använde jag)
4-6 cl citronjuice
Några jordgubbar (går bra med frusna)
Krossad is
Häll alla ingredienserna i en blender/hushållsmaskin. Blanda tills det blir en tjock massa. Reglera tjockheten med vätska och is. Serveras gärna i cocktailglas med en jordgubb och limeskiva på toppen.
San Francisco
Enkel att göra och går oftast alltid hem hos alla. För 1 highballglas.
Ingredisenser
4 cl vodka
2 cl bananlikör
1,5-2 dl jucice (beror på glasets storlek)
En skvätt grenadine (rödfärgad och ger lite söt smak)
Häll i vodkan, likören, juice och rör runt i glaset. Häll över en liten skvätt med grenadine så det får en fin färgskiftning. Var försiktig med grenadinen och blanda inte runt i glaset när du hällt i det, då blir drinken bara orange i färgen.
Olle Hedberg - The Scientist
Vill dela med mig av en skön låt en ruggig höstdag som denna, hela låten finnns på Spotify. Nobody sad it was easy.
Återträff
Jag jobbade extra både lördag och söndag med servering, som kändes väldigt längesen. Det var i sommras, med undantag av någon firmafest, jag jobbade inom restaurang sist. Min bakar-lust har kommit tillbaka och det har börjat klia i fingrarna att skapa något sött, gott och fint. De blev både chokladbollar och kladdkaka X2, var nämligen en visst person som tjatade hela morgonen om att han bara skulle äta kladdkaka. Snäll som jag var gjorde jag en till för hans skull. Förhoppningsvis kan han spara den i två dagar, men det är inte särkillt troligt... Igår fick jag också äntligen träffa min Elin som komit hem från st Anton. Det blev tre-rätters middag och mycket prat med mina två underbara vänner, tänkt vad det kan liva upp en vanligt, enkel måndag. I allmänhet känns allt dessutom väldigt bra och ute ja, där leker vädret som det vill.
Till eftermiddagsfikat
Gjorde chokladbollar till eftermiddagsfikat. Alltid lika gott och jag måste säga att sen Sofia visade mig Per Mobergs recept är jag fast. Det lilla extra han gör är att doppa bollarna i smält choklad innan man rullar dom i kokos. Det ger verkligen pricken över i:et, testa det nästa gång!
Myser i Rosa
Idag myser jag i rosa
Biiiiilar
Under mina turer har jag också hunnit tänka mycket och studera bilarna i trafiken. För det första så har vi i Sverige överlag väldigt bra bilar. För det andra så kör jag mycket bättre om jag har en klubba i munnen samtidigt, haha. En annan sak som jag tänkt väldigt länge men aldrig sagt, är att Saab-bilarna ser ut som krokodiler. Jag vet inte vart jag har fått det ifrån, men jag har alltid tänkt på dom som "krokodil-bilarna". Så var ju tvungen att omvandla mina volvisar till ett djur också. Känlsan sa mig att de är elefanter, mitt favorit gosegjur under min uppväxt har alltid varit elefat. Det är känslan av lugn, harmonisk, stor men ändå för snäll för att sticka ut för mycket, men om det skulle behövas är starkare och farligare än man tror, ja volvo och elefanter i mina ögon har en del gemensamt.
Påskmys
Påskharen var på chokladpengarna jag fick i påskägget
Älskling gjorde en extra fin dukning, kreativitet och
fantasi sprutar ur öronen på honom! haha
Lucas var redo att flyga iväg med påskakärringarna!
Utbildningsökning, bostad & jobb
Uppsala Universitet
Vacker morgon
Denna fina utsikt vaknade jag till idag hos älsklingen. Bergkvara kan vara väldigt vackert.
Cashewbollar med lime & kokos
-
2 dl naturella cashewnötter
-
1 dl russin
-
1 nypa salt
-
rivet skal från en lime
-
1-2 msk citronjuice (jag brukar använda juice från ovanstående lime)
-
kokos att rulla i
Gör så här: Grovhacka cashewnötterna i en matberedare. Häll i russinen och kör tills du fått en smet. Tillsätt salt, limeskal samt citrussaft och kör ytterligare lite tills allt blandat sig. Forma till bollar som du sedan rullar i kokos.
Källa: http://flickanokakorna.se
Dagens tekniktips!
Mitt nya jag
Vindarna vänder!
Söndagspyssel
Jag och Anton sitter och pysslar med vårt Flaine-album. Minnen och livsupplevelse vi aldrig kommer glömma.