Otursdag i trafiken

En riktigt trött måndag. Efter helgens festligheter och sämsta dagen i kollektivtrafiken och på vägarna blev det en sen kväll igår med. 

Först åkte vi bil från Halmstad till Ljungby. Därifrån tog jag buss till Alvesta. Bussen var för det första sen och när jag kliver på är den smockfull. Varför idag när jag har massa packning, brukar ju alltid finnas något tvåsäte ledigt?! Men nej inte den här gången. Lyckades trycka in min lila rullväska mellan en barnvagn och någon annans packning i den där öppna platsen i mitten av bussen. Dessutom satt det en stackars liten flicka mitt i detta på en av de utfällda stolarna och inte kunde jag lokalisera hennes tillhörighet av föräldrar på hela färden. Jag satte mig bakom flickan bredvid en kille i långt svart hår och massa piercingar, som blev lite nervös eller obekväm när jag satte mig. Kanske var det för han anade hur trött jag var. Gång på gång nickade jag till men jag vågade inte somna för TÄNK OM JAG SKULLE BÖRJA DREGGLA?! Det hade ju varit snyggt bredvid en kille som redan tyckte det var jobbigt att ha mig sittandes där. Men ni kan vara lugna, jag somnade inte helt och killen kunde känna sig trygg på sin plats upptryckt mot fönstret. 

Jaha ja bussen blev 15 min sen och istället för att slå ihjäl 1 timme blev det nu bara 45 min innan tåget skulle gå. Det var ju något positivt i alla fall. Tänker den smarta tanken att ringa nån. Jag ringer mamma, Anton och Sofia. Inget svar från nån, tack! Vad kul... 2 av 3 var på golfbanan (såklart). Istället fick jag tröstäta där i min ensamhet, när ingen hade tid för mig. Men det gick bra, hade en påse chips och en cola att fördriva tiden med. Lyser ju inte alls "här sitter en tjej som är bakis och trycker i sig massa onyttigt"... Måste sett kul ut, där jag satt själv på en bänk och såg allmänt borta ut. Tåget var i tid och jag går på. "Vad mycket folk" hinner jag tänka och sätter mig. Skönt fick iaf en plats med två säten. Men den lugna studen tog slut fort. Undertiden jag sitter där hinner de flesta platser bli upptagna och så kommer en kille och säger att han har bokat platsen jag sitter på... Det är bara lyfta på rumpan och försöker hitta någon annan plats. Jag går fram och tillbaka, lyckas ställa mig mitt i vägen flera gånger, blockera toadörren så väskan ramlar när personen går ut. Det är människor och packning överallt. Det brukar ju ALDRIG vara fullt på detta tåg, varför just idag?! Tillslut slå jag mig ned bredvid en gammal farbror och hans fru som sitter mitt emot. Tar upp min chipspåse och börjar kolla ett serieavsnitt. 

Blev en paus hemma hos mamma och pappa i Kalmar innan jag tog bilen över till Öland. Var så extremt trött att jag egentligen inte borde ha kört, men var ju tvungen att ta mig över. Tänker taktiskt att jag åker sent så är det ju mindre trafik och går fortare. Tror jag ja, ha! Det rullar på ganska bra och jag lyckas köra om sego-bertarna så jag kunde hålla bra hastighet. Men, ja verkligen MEN, vid Ekerum tar det tvärstopp. Jag tänker: vad är nu detta för idiot som kör i 40 på en 90-väg klockan halv elva på kvällen. Jag hittar en omkörssträcka och blåser på, men kön tar inte slut. Vad är för kostiga vagnar som är ute och kör? Jag kör om 3 gånger och passerar ett antal vagnar och bilar, men det tar inte slut. Börjar fundera på om det är någon träff någonstans sen ser jag ju, det är ju för fan hela cirkuskaravanen som är ute och kör på typ 10 vagnar!! Hur lyckas jag ha sån otur denna dag?! Tillslut kom jag hem efter att ha legat i 40 hela vägen till Bprgholm och gick och la mig med en gång. Var så trött att jag somnade bums. 




Minisemester - Halmstad

Varit två helger i Halmstad nu. Förra helgen med A och denna med Lovisa, Malin och Viktor. Blivit massa god mat, härligt häng och massa skratt. 

På favoritrestaurangen 




Denna helg med detta gäng

Supertur Med vädret

Massa skratt 

Bra helg 


RSS 2.0