Testat Blogspot

Var tvungen att kolla lite hur blogspot fungerar. Jag har redan ett konto på blogspot för att kunna kommentera mina kompisars bloggar, men nu gjorde jag alltså snabbt en liten blogg också. Kommer dock inte skriva något där för tycker blogg.se är bättre och känner mig mer hemma här, men man ska aldrig säga aldrig! Det blogspot har som inte blogg.se har är att kunna klicka på bilderna så man får se dom i större "orginal" format. Så vem vet, kanske kommer det läggas upp lite bilder där!

http://carlstromsarah.blogspot.com/

Tyvärr fanns inte mitt namn som på blogg.se så fick bli efternamn först och förnamn sen.

Då va det Klippt!




Nyklippt!


Fotbollsgala

I lördags var det fotbollsgala. Det var kul att få vara med och se min fotbollskung ta hem två priser, ett grattis till honom! Det blev tvårätters, prisutdelning, Patrik Isaksson på scen och sedan dans, jag dansade tills jag var helt slut! Dagen efter hade jag lite svårt att gå på mina stackars fötter, men "vill man vara fin får man lida pin".






Fått Besked

Äntligen fått besked om när vi åker!!! Den 4/12 bär det av mot Danmark för utbildning och sedan flyger vi vidare den 9/12 mot Genéve. Jag antar att vi kommer åka tåg därifrån eller buss, men mer än så fick vi inte veta om transporten.

Vad jag börjar se fram emot det här ännu mer nu och ändå växter nervositeten sig större... Det kommer bli bra, det kommer bli tufft och jag kommer ha jävligt kul och skapa minnen för livet! Det finns inget stopp nu, det händer och jag kommer vara med om ett av "Mina mål innan jag dör" haha (jag har faktiskt en sådan lista i huvudet). Längtan är vad jag känner. Den där längtan som inkluderar det mesta, både oro och härlighet. Det är tur jag har min man med mig som kan lugna mina tankar och oroligheter. För det är han bra, på mycket bra på!

Frankrike- Flaine- Totem  -  Here we come!


Snötäckta Bilar

Testade de nya Ahlgrens bilar; Snötäckta Orginalbilar. Finurligt och mycket goda!


Grown Up Christmas List

Idag är det en månad kvar till julafton, det är ca en vecka tills vi åker (fortfarande inte fått reda på exakt datum...), det är en dag till vi ska på julmarknad på slottet och idag är det den årliga rugbymatchen mellan Kagg och Stagg/Jenny. Den här dagen känns som en utgångspunkt till nedräkning, vet inte varför bara känns så. Jag ska göra en lista idag, ingen önskelista utan packlista. 

Lite jul-feeling, min årets jullåt.

Julfint i Mitt Rum



Lite julfint i mitt rum!
I alla fall i en vecka, för nästa vecka bär det av!

Rösta på SysterLucia!

Glöm inte rösta på min syster till lucia! Det är jätte enkelt och tar bara några sekunder, dessutom bidrar du med 20 kr till Rädda Barnen. Skänk en liten peng till de behövande och rösta på min syster, smsa "BOT (mellanslag) LUCIA (mellanslag) 1" på 72550.

Fin är hon, min syster!

Dimmig Stad

När jag lämnade Bergkvara på morgonen var det inte ens en aning till dimmigt, men när jag kört av motorvägen och in i Kalmar var det som att köra rakt in i mjölk. Vad hände? Från ingenting till tjock dimma, lite läskigt...


ÖverraskningsSöndag

Vi överraskar, eller chockar kanske är bättre uttryckt?, hela Stensö med att börja ta upp juleljus och julpynt. Så är det när det är fullt upp i veckorna, då får man ligga ett steg före. Det är också mysigt att komma hem efter julmarknaden på torsdag/fredag och ha julfint hemma. Allt är dock inte riktigt klart än, adventsstaken och ljusdekorationer är inte gjort, sen kommer ju inte granen förrän en vecka innan jul.

Jag blev glatt överraskad igår. När älskling kom på kvällen hade han med sig en liten present till mig, ett fint glashjärta från Orrefors. På frågan varför jag fick en present nu, svarade han enkelt att han tyckte det var fint och ville ge det till mig. Snäll är han!

a
Roligt man kan ha när man gör julfint!
Josefine och jag kämpade på bra.

Glashjärtat gav väldigt fint sken om man ställde ett ljus bakom.

Besökshelg i Växjö

Har varit på besök hon min underbara vän Hanna i Växjö. Hon pluggar och bor där numera och äntligen fick vi ihop en helg att ses! Jag fick skjuts till Kalmar Central av A och vid 09:09 lämnade tåget stationen som skulle ta mig till Växjö Central. Hanna stod där och väntade på mig och så kunde vårt lilla äventyr börja!
...

Jag fick träffa, se och veta allt jag behövde om Campus, hennes kompisar, skolan, pluggandet, stan, hennes lägenhet och hur hennes liv är i denna regniga, mulna stad. Jag måste säga att jag blev ännu mer sugen på att börja plugga, fast kanske inte i Växjö för det är lite för långt från havet och helt enkelt inte riktigt i min smak. Det är däremot nära hem och lätt för vänner hemifrån att komma på besök, vilket helt klart är ett plus!

Lördagsmiddag: Tacos

Mys framför Så Mycket Bättre - Lena Phs dag
Kunde inte passa bättre att det vara Hannas och min favo-Ph

Frukost! Smoothie, kokt ägg och kaffe, kunde inte varit bättre!

Visst ser det härligt ut?

Hannis<3 (var tvungen att smygfota henne hihi)

Nytt godis jag testade, kola-aktigt med chokladöverdrag. Rekommenderar!
Finns att köpa på Pressbyrån

Mitt shoppingköp: 3 Mavala mini lack
6 OSAKA - Rosa pärla
DREAM - Rosa glitter
259 MADRAS - Metallic röd

Jag som egentligen inte tycker om färg på naglarna tycker detta är SÅ fint!

Nya Inköp

Kollade igenom mina kvitton idag och förde in i min budget. Ja jag skriver faktiskt in varje kvitton i den, så jag vet exakt vad jag lägger pengar på varje månad. Den senaste tiden kan jag säga har lagts mest på grejer, allt från nödvändigt till VILL-HA-behovet. Tänkte ger er en liten titt i vad mina pengar spenderats på.

Jag är KÄR i denna mössa. Har letat och letat efter exakt den och här var den!

Linnet jag velat ha, men som inte fanns i min storlek... tills jag hittade det i en annan affär!

Nödvändigt:
Rengöringslotion för att ta bort sminket.
Ögonkräm så man håller ögonen friska och fina.

Öronhängen med guldlegering.

Halkskydd så jag inte ska halka i alperna!

En av de engelska pocketböckerna

Nästa engelska bok

och så En dag, som jag såg faktiskt har premiär på biografen Biostaden ikväll.
Kanske någon man skulle se innan man åker?

Bio att Se

Ni som tycker hyfsat mycket om Twilightsagan, så kommer ni verkligen tycka om sista filmen. Det är nog den bäst filmen! Ettan är också min favorit (fast det kanske mest är boken..), men denna är i så fall klart näst bäst!

Jag tog sedan med mig en biotidning hem och läste lite om medlemskap hos SF, man kan nämligen få poäng när man handlar och tillslut komma upp i olika rabatter. Mycket bra tycker jag! Så medlemskap fixade jag idag. Kollande sedan in lite kommande filmer och hittade en jag verkligen vill se! Verkar häftig och tycker om den annorlunda filmatisering de gjort av denna barnklassiker.


Det vi väntat på...

Vad jag önskar att det var med information från Langley, men nej. Än vill de inte ge oss mer information... Det vi väntat på är filmen av sista boken i Twiligt sagan, fast tack o lov har de gjort två av den så man får ännu en film att vänta på. Varje gång jag ger lite plats år twilight-sagan så tar den över hela mig, ja besatt kanske man skulle kunna säga? Jag var i bokhandeln idag och köpte mig fyra nya böcker, bl.a. den sista Twilightboken Breaking Dawn. Alla fyra böcker på engelska, för att nu börja plugga lite engelska inför min resa. Det är nog vad jag är mest nervös inför, att prata engelska. Jag behöver ju inte det egentligen, för vill jag så kan jag det vet jag, men är lite feg... Tänkte att böckerna kanske kunde hjälpa mig, som de gjorde genom att höja mitt betyg i Engelska B i skolan. Nu ska jag äta lite mat och få skjuts in till stan, för sedan väntar Breaking Dawn!

Sova hur man vill

Det gör i alla fall den här tjockisen:*


Vackert Väder

Har varit otroligt fint väder nu de senaste två dagarna. Själv har jag bara kunna njuta av det en förmiddag, när jag gick till jobbet. Efter tolv både igår och idag har jag jobbat, jippi! Det är så skönt nu när man kommit in i det, man kan rutinerna och det bara rullar på. Sen lär man sig ju alltid lite nytt hela tiden, finns alltid mer att lära och bättre kan man alltid bli! Men överlag känner jag mig nöjd och härligt "jobbtrött" när jag kommer hem om kvällen.
Promenad i vackra höstvädret

Fik på Fik!

Fars Dag

Ja det har väl ändå ingen missat? Jag brukar alltid ha svårt med att köpa presenter till mina föräldarar, för det känns som de har allt och dessutom har jag aldrig riktigt ekonomin till att köpa det dom verkligen vill ha och behöver. Jag menar ett nytt kök till mamma och en pianoflygel till pappa blir lite svårt... Så i farsdagpresent jag gör det gamla hedliga, köper tillsammans med mamma och mina systrar. Mamma köper något klädesplagg (en sak ibland) och en chokladask, sedan blir det en extra fin middag. Jag och min syster Josefine var med och påverkade valet av present idag, sedan slog jag in det mycket fin om jag får säga det själv. Mormor och morfar är här på middag, så vi firar även morfar som fick kalsonger han med. Lite färg på rumpan är alltid fint! Haha.

Chokladasken och efterrätten Budapestbakelse


Fina presenter!

Sovande Lamm

Guldmedalj till mig som går upp kl två mitt i natten för att hämta min man, när han endast har 20 min gångväg hem och dessutom hade gått halva vägen då jag hämtade upp honom. Men vad gör man inte för att ha ett svettigt, spritstinkande och snarkande lamm bredvid sig i sängen... På toppen av detta börjar katterna bråka när jag kommer hem och jag har ett himla shå med att får dom ur vägen från varandra. SEN kunde jag äntligen krypa ner i säng igen och försöka somna om. Tur man inte har svårt med att somna, för tio minuter senare sov jag gott igen.
Får egentligen inte kalla honom mitt lamm, men det gör jag ändå hihi. Hans fina krull-lockar (som han själv alltid envisas med att klippa av!?) påminner mig om ett mjukt, litet, sött lamm. I morse när jag vaknade sov han fortfarande och då är han verkligen mitt söta sovande lamm<3

Lördag & Jobb

Färdig ocd redo för lite jobbelijobb! Vanligtvis brukar jag börja vid nio, men idag fick jag lite sovmorgon och börjar vid halv tolv istället. Det gör verkligen skillnad att kunna sova de där extra 1-2 timmarna. Slutar vid halv fem och då väntar en myslördag i soffan framför "Så mycket bättre". Tyvärr tycker jag inte det är lika bra som förra året, känns mer tillgjort och konstlagt än förra året. Det kanske bara är min åsikt? Jag står i alla fall för den, precis som jag fortfarande inte kan förstå hur man kan tycka Melissa Horn och Laleh är bra? Finns så många, bland annat mina kompisar, som tycker dom är så bra. Jag tycker båda bara sjunger låtar som gör mig nedstämd och deprimerad. Tror det är deras ton och sätt att sjunga som gör det, eller är det bara deras låtval och därför tycker jag att de alltid verkar må skit? Jag vet inte, som sagt jag fattar inte... Men uppenbarligen måste de ju vara bra på något sätt för folk tycker ju om dom och det är ju bra det. Jag kan ju alltid välja att titta på en annan kanal, hoppa över låten på spotify osv så slipper jag ju höra det. Nu ska jag till jobbet, Au revoir!

Så mycket bättre Lör kl. 20:00

Laleh

Melissa Horn

Flaine -Snart snart snart!

Sitter och letar massa information om Flaine, byn jag och Anton ska tillbringa det kommande 5 månaderna (fr.o.m. 10 dec). Det är verkligen kul att leta och få reda på lite mer om byn. Jag älskar uppladdning inför alla mina äventyr och detta är inget undantag!

Det är tydligten inte så stor by vi ska till och som jag nämnt tidigare (tror jag) är det mesta dels (bara!?) britter som kommer hit. Det verkar också vara ett ställe för barnfamiljer, endast en nattklubb... menmen det kommer nog blir fart och party ändå ska ni se! Haha.

Det är väldigt smidigt att resa hit, endast 4 timmar från Stockholm till dess att man är på sitt rumi Flaine. Direktflyg till Geneve och sedan går det pendeltåg därifrån direkt till Flaine, kunde inte varit enklare! Så hör ni det? Bara att hälsa på! Kom runt den 30:de i varje månad så får ni ett dagsliftkort gratis.

Det ska verkligen bli spännande med den här resan, just nu väntar jag otoligt efter mer information om utbildningen i Danmark och allt annat vi ska få reda på inom kort. Snart snart snart, ger vi oss iväg!





Lite bilder hämtat från Google

Löven faller som Snö

Medan löven faller som snö från träden, njuter jag av en härlig syn. Jag önskar jag kunde bevara varje känsla och insupna energin. Inte trodde jag för ett år sen att jag skulle gå här, ännu en höst. Frågan är vad jag egentligen trodde jag skulle vara? Saker har förändrads och tiden skyndar på och helt plötsligt tittar jag tillbaka på det liv jag levt, undra vart jag är om ett år?

För ett år sen trodde jag aldrig jag skulle återse den jag nu håller kärt, men helt plötsligt stod han där och alla bitar föll på plats. Är det de som kallas kärlek? Den känslan att ingen annanstans med någon annan skulle jag hellre vilja vara, för ingen annan skulle vara lika bra.


Jag har insett saker på min färd från skolans slut och under det år som gått, av de resor jag gjort och perspektiv jag fått. Jag har sakta börjat leta efter ett Jag utan skola och allt som rör den, ett Jag som jag vill leva med resten av mitt liv och ett Jag som nu ska forma förutsättningarna för mitt framtida Jag. För det är faktiskt sant. Skolan är en faktor som påverkar hur framtiden kommer se ut, men den stora resan är nu och dess vägar och val. Vilka vägar och val jag väljer är inte riktigt klara än. Jag börjar med en färd runt franska alperna och en riktig utmaning att bita i. Det enda jag vet är att jag tänker försöka ha kul och ta med mig så mycket erfarenhet, upptäckter och minnen jag kan.

När jag kommer hem har ytterligare ett halvår gått, då kommer jag titta tillbaka på denna höst, på denna text och tänka något annat än vad jag tänker nu. Jag väntar med spänning på vad framtiden har att erbjuda!


Höstpromenad i solen

Det var så fint idag mitt på dagen så jag var bara tvungen att ta mig ut i skogen en sväng! Var verkligen härligt att äntligen få se solen igen efter en lång tids mörker, dimma och molntäckd himmel. Idag lyckades solen bryta sig igenom och t.o.m. lite blå himmel titta fram. 






Vackert<3

Charlie är hemma!

Efter 4 långa och oroliga dygn så kom han hem. Satt i soffan och så hör jag mjauandet och vad ser jag utanför fönstret i dörren? CHARLIE! Jag flög upp och släppte in en hungrig och sällskapssjuk kisse, har inte fått många studer ensam idag... Tror t.o.m. Teo saknat honom lite, men bara lite.


Lite trötte

Charlie som liten brevid sina syskon

Han kan verkligen sova hur som helst, här upp o ner?

Mina gullisar kollar tv:*



Kladdkaks-Kafferep

Jag bjöd över tre av mina underbara vänner igår eftermiddag, Amanda, Moa och Beata. Eftersom det vara kladdkakans dag i måndags så hade vi bakat till igår. Det var kul att se alla olika varianter och att samma recept inte blir likadant när flera gör det. Hur en kladdkaka blir handlar mycket om hur man gör den också. Gott var det i alla fall, men framför allt var det otroligt mysigt att få en stund och bara vara med mina tjejor. Kommer sakna dom när jag försvinner<3



Blå Skor- VILL HA!



Jag vet att jag redan har MASSA skor och att jag absolut INTE BEHÖVER dessa, MEN jag VILL HA DOM! Kostat 549kr, nu bara 275kr. Köpa?

Tema Show: Xanté Sprite

Min favorit drink av de jag fick hemma hos Hanna på hennes 20årsfest. Vi hade mindre glas än på bilden och inte så mycket is, vilket jag tycker är bra med tanke på att man inte alltid har så mycket is hemma. Det smakade ändå super gott!

4 cl Xanté (päroncognac)
14-16 cl sprite
2-4 klyftor lime

Fyll ett glas med is. Tillsätt Xanté och pressa i lime efter egen smak. Toppa med sprite och njut!


Mina2Älsklingar




Lördags Kalas

18årskalas och 20årskalas, kan det bli en mer kalasig dag?

Hannas otroligt fina mingelbord som var fantastiskt gott!

Värdinnan och 20års- födelsedagsbarnet Hanna

jag, Hanna och Nicole

Så här dunder kul hade jag!

Hela gänget!

Jag tackar brudarna för en av de bästa tjejkvällar på länge!

Lite OIika Naglar

Vanlig fransk manikyr med en liten blomma på tummen

Fransk manikyr men vitt glitter

Rosa skimrande franska manikyr med bling bling

Röda, inte så vackert tagen bild men ändå!

Gjorde lite annorlunda än vad jag tänkt med mina två nyinköpta lack


Nagellack - Ja tack!

Igår skulle jag "bara" äta lunch med Amanda, men vi slog ihjäl 5 minuter med lite nagellacksköp. Det var nämligen 20% rabatt och de som känner mig vet att jag på något konstigt sätt dras till REA. Äntligen kunde jag köpa det där nagellack, med lite bättre samvete, som jag velat köpa sen det tog slut för 2-3 år sedan. Jag har länge funderat på att köpa guldglitter också, vilket jag tog tillfället i akt att köpa! Sen skulle jag inte ha något mer, men... Kicks har ju börjat med egna lack och när jag stod i kassan kunde jag bara inte låta bli! Så det fick bli två nyanser av guld till.

Kicks egna till höger, Depend guld Art Liner, vitt Izmir (inte kritvit)

Kicks egna - Två nyanser av guld

Tidig morgon

Älskling iväg till jobbet och mina 2 älsklingar matade och utsläppta. Själv kryper jag ner i sängen igen och tänker somna om. Gå upp vid 6 är alldeles för tidigt för mig när man varit uppe lite senare än vanligt... Mycket trevlig kväll igår i alla fall och det var värt den lite sena kvällen. Jag insåg att jag har en del vänner kvar i Kalmar och väldigt kära vänner, så alla har inte försvunnit än. Men snart gör jag det för... JAG FICK JOBBET I FRANSKA ALPERNA!!! Helt otroligt, men oerhört glad och speciellt stolt över tjänsten som receptionist. Nu ska jag somna om...


Avsked

Upp tidigt idag (sju är tidigt för oss som är vana att gå upp halv 9!) och åt frukost med min kära syster. Vid kvart över åtta åkte jag bort till Kalmar flygplats för att ge en kram och ta avsked av mina två vänner, Simon Eile och Linda Malm. Idag flyger de iväg mot nya äventyr, mot Nya Zeeland för att tillbringa ett obestämt antal veckor där(följ deras resa HÄR). Jag önskar dom allt lycka till och trevlig resa!

Vände bilen hemåt och hämtade upp Sofia för att skjutsa henne till bussen, som sedan skulle ta henne till Stockholm. Hoppas för hennes skull att Rihanna sjunger ikväll och inte är magsjuk... Klev in i ett tomt hus, även Lucas (hunden) var hämtad och resten av familjen åkte redan i natt. Jag kvar, med mina två pälsklingar Teo och Charlie. Tystnaden ger blandade känslor av tomhet och skönt lugn. Jag börjar ju bli van av att vara själv om dagarna och ikväll har jag sällskap, så jag klarar mig nog fint.

Simon och Linda, Kaggs bal 2010

Kära syster Sofia, Kreta 2011

RSS 2.0