Melodifestivalen deltäv.3







Även detta inlägg kommer väldigt sent, men det är för vi har varit utan Internet hela veckan. Äntligen är jag hel igen och det tack vare min underbara vän, tack Anton! Nu funkar det som det ska och dags att blogga ikapp den tid jag missat. Melodifestivalen deltävling 3 har också varit och inget har jag kommenterat...

Jag satt tyvärr i bilen på väg hem från fjällen när Melodifestivalen var, men hörde gjorde jag ialla fall. Något som jag måste tipsa om är att uppladdningen inför det på radion var riktigt bra. Interjuver och gamla melodifestivalslåtar och så, jätte kul! När jag bara lyssnade på låtarna tyckte jag helt annorlunda än när jag såg uppträdandet också. Rätt låtar gick vidare till final. Molly Sandén har en otrolig röst, kanske hade jag förväntat mig lite mer av låten men fint och vackert. E.M.D var jätte tjatig på radion och nästan jobbig att lyssna på (har ni en radioplåga att se fram emot!), men showen tyckte jag var bra och lyfte hela bidraget. B.W.O's låt var sådär tycker jag, jag gillar mer deras upptempolåtar och sen vet jag att de inte bryr sig om hur långt de kommer, vilket gör att jag inte tycker de ät värda en sån bra placering. Velvet's uppträdande var lite kul men låten nja...Grekiska låten var nog den bästa när man bara lyssnade, fast att hon sjöng på grekiska var ett stort minus, fast när jag såg uppträdandet och hon sjönk hon rejält.

Nu är det bara en deltävling kvar, på söndag kommer skivan ut också och gissa vem som kommer köpa den? hahaha Melodifestivalen i mitt hjärta.


Love

Vintersemester

Nu är jag hemma ifrån fjällen. En liten kort resume om hur jag haft det kommer här (några bilder kommer senare så håll utskik efter dom här, lägger det inte som ett nytt inlägg):


Lördag-Lördag. Efter att ha suttit i bilen i åtta timmar var det skönt att äntligen komma fram. Vi gjorde oss hemmastadda och började ladda inför Melodifestivalen deltävling 2 (läs om vad jag tyckte om de i föregående inlägg).Första dagen i backen(sön) var det underbart! Blå himmel, strålande solsken, perfekt underlag, inte så jätte kallt och nästan inget folk i backarna. Jag och Sofia njöt verkligen. Andra dagen däremot var det mulet och trist, jag och Sofia stannade inne. Tredje dagen ja då var det jätte fint, riktigt vintervackert men förjävligt kallt. Både tår och fingrar var som istappar. På kvällen började jag känna mig sämre igen, efter att ha mått ganska bra (lite förkyldning och hosta kanske men det går att leva med). Nästa dag ja då var det ännu värre. Jag fick öroninflamation... Blev liggande en hel dag, orkade ingenting utan sov mestadels, inte ens äta kunde jag för apptitet var långt borta. Jag blev något bättre men ingen ork hade jag, två blödande öron (med annat äckligt) och halv döv. Skit kul skidsemester! Det blev dock ett sista åk och en after ski pallrade jag mig till. Vi började sedan vår färd hemåt efter att ha ätit (som vanligt) buffén på Wärdshuset. En jobbigt bilresa blev det med snö och halka, men hade i alla fall Melodifestivalen att lyssna på. Måste säga att backtage intervjuverna är rätt bra och uppladdningen! Funderar på om man  ska börja lördagarna med att lyssna på radion och sedan sätta på tv:n. Hahaha nja melodifestivalsnörd kanske jag är men så extrem kanske jag ändå inte är. Får väl se hur jag gör på lördag;)


Allt-som-allt tyckte jag ändå det var en avslappnad och skön vintersemester, men det hade ju varit roligare om man varit frisk och kunnat åka lite mer. Nu är det dags för skolan igen vilket jag INTE är särskilt pepp på det. Däremot har jag återigen fått lite kraft och lust att förändra, fixa, dona och städa. Det är vad jag sysslat med idag.


Hoppas ni haft ett underbart lov och är något utvilade (men det tror jag inte någon är, alla hade nog gärna haft en vecka semester till). I morgon får jag träffa alla mina underbara vänner igen och det är ju alltid nått.


Se det positiva i allt

 


Melodifestivalen deltäv.2








Jag vet att det kommer vääääldigt långt efter men måste ju kommentera något om det och eftersom jag varit utan Internet sen förra fredagen så fick det komma idag. Den här deltävlingen såg jag på tv (åhh vad jag har längtat! Känslan är lovely!!). Om jag ska sammanfatta tyckte jag vid första stund att det var ett ganska dåligt utbud och ingen låt som verkligen sa "Paow". Men efter att ha sett båda repriserna tyckte jag de var ganska bra ändå. Rockbebisarna's låt var faktiskt bra (men man får bluda för att bara kunna koncentrera sig på låten). Måns Zelmerlöw med Hope & Glory  var ju skit bra!! fast tjejerna något för lättklädda, litet minus på det. Amy Diamond kan ju hålla sig till Lilla Melodifestivalen, mesröst o barnslig är vad hon står för. Lili & Susi's låt var bra, lite Abba inspirerad men Lili (jag tror de var hon, den yngre av dom) hade en kaxig attityd och trodde verkligen hon ägde stället, stort minus! Markoolio's låt var tråkig o ja dålig, men uppträdandet gav mig och familjen ett och annat skratt. Hahaha så söt han var som skulle härma Rysslands två bidrag. Jag skulle kunna ge en liten kommentar för varje nummer, men det kommer ingen orka läsa ändå:P haha. Därför avslutar jag nu detta med, ÄLSKA MELODIFESTIVELEN (hur dåliga bidrag det än är, en känsla en tävling, ett litet spektakel)


Love




Drar till fjällen



I morgon åker jag till Sälen, Lindvallen för att åka skidor. Det lär bli svinkallt så jag förbereder mig på det värsta. Det ska ändå bli riktigt kul att få swischa  ner för backen och känna farten. Det är en speciell känsla att åka skidor, en som ingen annan. Många är det som åker iväg, till Italien, Österrike, Sälen, Åre you name it! Nu ska jag iväg o ha mitt vinterlov. När jag kommer hem tycker jag att våren ska börja ta plats. Saknar den härliga känslan, solens värmande strålar, knoppar som börjar slå ut, fågelkvitter och allt annat underbart men Våren. Men nu ska jag först ha vinter och snö sen, ja sen hoppas jag det töar bort. Ha ett bra lov allihop!



...och en underbar alla hjärtans dag!




En Snöflinga

 

Snön ur ute, det ser kallt men vackert ut. Jag sitter inne med glödande panna och rosslig hals. Sådana dagar då man är för sjuk för att gå till skolan, men frisk nog att bli rastlös. Jag ligger och funderar, funderar på saker som skett, minnen jag minns, drömmar jag har. Dåtid, nutid och framtid. Jag ligger i vardagsrummet och tittar ut på snön som viner. Huden skäller och leker i snön. Jag kan inte längre se vattnet och Öland från mitt fönster, för snön och dimman skymmer min syn. Många tankar far genom huvudet. Inga måsten. Inga krav. Ändå så finns det en hel del att göra. Orken finns där inte. Viljan att skapa känns långt borta. Vissa händelser påverkar. Något som jag kommer ha svårt att förlåta. Ett stort val jag har att besluta. Det kan förstöra så mycket, men är det värt att lida igenom den långa tid som det faktiskt är kvar? Det måste komma ut. Jag är inte förloraren. Det har hänt en gång förut. Den gången vann jag, kan jag göra det igen? Mina vägar jag väljer att gå, förändrar mitt liv utan att jag vet det. Ett beslut, ett val. Från det lilla till det stora. I just den stunden vet jag inte vad som kommer att hända. Vad dessa val bidrar till i mitt liv, det står skrivet i stjärnorna. Livet är som ett träddiagram, den ena händelsen kan påverka den andra eller också står det var och ett för sig själv. Fortfarande faller snöflingorna ute, men nu lugnt och stilla. De dalar lätt mot marken och lägger sig som ett täcke. Grenarna är tunga av snö. Det är vackert, det är kallt och ändå så harmoniskt utan val och beslut. Ingen väg är fel för en snöflinga, hur som helst hamnar den på jorden och blir ett med resten.  Det skulle vara så enkelt att vara en snöflinga, men dock så rastlöst att ligga och fundera hela dagarna.

 

 



Mitt liv som snöflinga



 


-Bilder-

Här kommer lite bilder ifrån min födelsedag...


Mina fina flickor




Elin hjälper mig med att vispa marängen



Emma & Moa




Kladdigt blev det, så går det när man inte läser receptet ordentligt!



Hahahaha kunde ju inte låta bli att bidra med mitt kladd



Ostbågar!!



Mys i vardagsrummet & lite crazy-dance



Elin och jag



Snyggingrna Elin & Moa



The beautiful four


Vad skulle skolan vara om vi inte hade varandra
<3




Melodifestivalen deltäv.1






Nu har det dragit igång igen! Jippi!!! Missade tyvärr det på TV igår för jag jobbade lite, får ta och se reprisen ikväll kl. 19:40 (för alla er som också missat;P). Jag har ändå redan hittat min favorit från gårdagen, Alcazar med Stay The Night. En härligt upptempolåt! men som sagt har jag ju inte sett dom uppträda så det vet jag ju inte hur det var.

Love



Livet är en gåva

 

I fredags var jag med Elin (I) på bio, I taket lyser stjärnorna. Jag har varit så sugen på att gå på bio ett tag nu och när Elin ville se den här så var det bara att hänga på. Jag har läst boken för väldigt länge sen men kom knappt ihåg något. Det gjorde nog att jag tyckte den blev ännu bättre, för det är ju alltid så att böckerna är bättre än filmerna (nästan). Efteråt kan man inte låta bli att börja fundera, tänka och farmför allt GRÅTA!  Man blir så tagen av filmen. Vi ska vara glada för det vi har. Tänk att förlora någon. Vad gör man då? Hur kommer man att reagera? Det vet man nog inte förrän det händer… Alla som har varit med om att förlora någon, jag säger bara: Stark jobbat att leva vidare! För det måste man ju, vardagen fortsätter fast att man kanske inte vill. Allt runt omkring rullar på som vanligt, som om ingenting har hänt. Ingen vet att man förlorat någon, man är en av alla. Man borde se såna här filmer oftare för att just uppskatta det man har ännu mer. Livet är en gåva vi fått och den ska vi vara rädda om.

 

Om du dör mamma,
Då ska jag leva för dig

<3


Kropp& själ

 

Ikväll tittade jag på Du är vad du äter och den här gången var det om Sanna Bråding som skulle bli av med sina beroenden och hitta tillbaka till sig själv.  Jag tycker det borde finnas fler sådana program om att finna sig själv, skaffa sig ett sunt liv och inre lugn. I vanliga fall finns det massor med program om hur man ska banta och gå ner i vikt. Eller modeller, kändisar och andra människor som är för smala för att vara "normala" som visas på tv, tidningar m.m. Det finns ju faktiskt dom som har svårt att gå upp i vikt också, finns det något program för dom? Nej det gör inte det. Samtidigt kan program om större människor och fetma får en att förstå hur snygg och smal kropp man själv har, för de som har vikt-komplex (vilket ganska många har för någon kroppsdel). Vi ska vara nöjda med våra egna kroppar och utseende, men kanske att vi skulle se över vårt sätt att leva? Sova ordentligt, äta bra mat, träna, helt enkelt bry sig och vara mån om sin kropp hur den nu än ser ut. Stirra er inte blinda på vågen, känn efter och ta reda på hur du egentligen mår. Men framför allt blunda inte för dina problem, gör något åt det!

 

 

Ett leende, En glädje, En lycka
Finn din

 

 

 

 



Varm smörgåstårta/Glace au four

 

Ingredienser
En påse hönekakasbröd (tror det är så det heter)
En halv purjolök
Två paket bacon
En stor/två små crème fraiche
Chiliketchup
Två tomater
Riven ost

 

Stek baconen tills den fått färg, häll i den hackade purjolöken och fräs. Sänk värmen och tillsätt crème fraiche och lite chiliketchup. Rör ihop. Lätt två skivor av brödet i en cirkel på en bakplåtsklädd plåt. Lägg på fyllning sen två skivor till, fyllning och sen de sista två skivorna. Låt gärna stå ett tag och dra till sig, annars bre ut lite chiliketchup, skurna tomatskivor och strö på riven ost. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Osten ska smälta och den ska bli lite knaprig i kanterna.

 

Snabbt, enklt och underbat gott!

 


 

Glace au four


Ingredisenser


Romarinerade bär
2 dl ljust muskovadosocker
1 dl vatten
4 msk ljus rom
1 ask(250g) blåbär
1 ask(250g) hallon

Maräng
3 st äggvitor
2,25 dl strösocker
droppar citronsaft
50 g mandelspån

1 liter vaniljglass
1 st hembakad sockerkaka


Gör så här:
sätt på ugnen 250 grader grill.
Koka upp muskovadesockret och vatten.
Häll den varma lagen över bären och tillsätt rom, blanda.
Blanda äggvita, socker och saft av citronen i en rostfri bunke och vispa till en tjock maräng (man ska kunna vända den upp o ner).
Blanda försiktigt ner mandelspåna i smeten.
Skiva sockerkakorna och lägg i botten på en rund ugnsform med höga kanter, ca 26 cm i diameter.
Fördela bären över sockerkakorna (ta inte med all lag).
Skiva glassen i 3 cm breda skivor och lägg över bären.
Bred marängen överst och grädda i nedre delen av ugnen tills marängen fått färg, ca 4 min. Servera genast!

 

 


Happy Birthday

 

Idag fyller jag 17 år. Det får mig att tänka tillbaka på min 16 årsdag, en underbar kväll som jag för alltid kommer minnas. Det är en speciell övergång mellan 15 till 16, men inte lika speciellt o bli 17 men däremot 18. Om ett år kommer den dagen o ja nedräkningen börjar väl nu…

 

Igår hade jag en jätte mysig kväll med mina underbara tjejer. Det blev middag and talk all night long! Till varmrätt blev det varm smörgåstårta, gott som vanligt och en liten ovanlig rätt som många aldrig hört talas om. Till efterrätt blev de Glace au four, tyvärr inte riktigt som de skulle. Lukas (hunden) åt upp sockerkakan som är en av ingredienserna så jag fick ställa mig o göra en ny. Sen glömde jag lägga i glassen så de blev ett jäkligt kladd. När jag fixat till det och körde in den i ugnen, för att marängen skulle grillas, brände jag den så klart. Efter allt var det ändå gott, men mäktigt (fast idag upptäckte jag att jag gjort ytligare ett fel, glassen på fel ställe).  Dans, ostbågar, drinkar, choklad och varandra mycket mer behövdes inte för en üper trevlig kväll. Tack Emma, Elin och Moa!

 

På morgonen hade mamma dukat fram en stor fin frukost med tända ljus. Resten av dagen har jag bara tagit det lugnt, en promenad med Sofia och Lukas men inte mycket mer. Ikväll har jag beställt mat. Det blir lövbiff med vitlökssmör, hemmagjorda pommes frites (fast inte friterat, jätte gott, recept kommer) med bearnaisesås och sen blir det väl någon vacker sallad till det.  Presentöppning blir det också, hälften har jag i-och-för-sig köpt själv men är ändå nyfiken på vad jag får. Merlin är ikväll också kl.18:45 missa inte det! Bilder och recept och sånt kommer…

 

Bon soir!


RSS 2.0