Din Prioritering av Din Tid

 

Ny utmaning med hjälp av Fortnox

Blev en tripp till Växjö idag för att besöka vårt partnerföretag Fortnox. Vi arbetar med detta företag för att kunna använda den teori vi lär oss i praktiken. Det är en av de fördelarna med våra utbildning, en akademisk universitetsutbildning med anknytning i arbetslivet. Eftersom Fortnox:s hjälp är en viktig del i vår utbildning tänkte jag sprida lite information om vilka de är och samtidgt ge en förståelse vad jag arbetar med om dagarna. 
 
Fortnox är ett företag som erbjuder internetbaserade affärssystem för små- och medelstora företag. Den definitionen är ju ganska svår att dra en exakt gäns för, men säg med ett antal anställda på mellan 3-30 personer. Deras affärsidé är att underlätta de administrativa delarna inom företaget och göra det möjligt att arbeta var som helst i världen, så länge det finns internetuppkoppling och en mottagare (som en dator, smartphone eller platta). Genom att kunna lara all information i det så kallade "molnet" är detta möjligt och kunden behöver inte heller sköta underhåll, drift eller lagra något på sin egna hårddisk.  Och som en fin avslutning på min förklaring om företaget så finns det en video som beskriver detta på ett väldigt bra sätt. (Dessutom diggar jag låten.)
 
 
 
 
Det är alltid lika trevligt att komma dit och varje gång går jag därifrån med ett leende på läpparna. Jag vet inte vad det är som gör det, men människorna, stämningen och en ny utmaning att ta tag i skickar ett lyckorus genom hela kroppen. Äntligen ska vi komma igång med ett nytt projekt och denna gång mer inriktat på det vi ska utbilda oss till, nämligen hitta och (i detta fall ev.) hitta en alternativ lösning på ett informationslogiskt problem. Spännande!

Viktigaste målet på dagen

Längtar till frukosten jämnt. Vill handla frukost, vill laga frukost och framför allt äta frukost. Bästa är att kunna variera den också, men av nån anledning har det blivit mycket smootihe, ägg och kaffe som standard sen byter jag ut något tillbehör. 
 
Smoothie
En banan
Hallon
Naturell yoghurt
 
Enkelt och gott.
 
 

Extra fin i pyjamas

Alltid kul att känna sig extra fin... och ändå känna att man gå runt i sköna kläder som om det vore en pyjamas och morgonrock. Det är så det ska va! 
 
Höga kostymbyxor med rosette i midjan - Lindex 
Kortärmad blus i oversize-stil - Åhléns 
Älskade koftan i svart-vitt möster - House of Doris
 

Favorit-nagellacket stavas OPI

Sköta om, vårda och måla naglarna är en av mina passioner. Det nagellack som jag gillar bäst är helt klart OPI. Det är roligt att arbeta med, håller bra, är drygt och finns i massa fina färger. Nackdelen är att det är ganska dyrt... Ett nagellack kostar 150 kr, men när jag var i USA köpte jag fransk manikyr-set för 170 kr för tre stycken. Lite skillnad. Det finns så klart billigare alternativ (för hemligheten med att nagellack ska hålla är oftast ett bra överlack) och då använder jag Mavala och Depend, men tycker även att Kicks egna är helt okej. Men viktigt är då ett bra överlack. Något som är lite dyrare men billigare än OPI är Make up stores nagellack, vilket håller väldigt bra. 
 
 
Vill-ha-just-nu: färg i bruna eller gråa tonner.
(bild från apolishaddict.com)
 
IZMIR är en perfekt mer genomskinlig nyans av det vita i fransk manikyr. 
Min favoritmålning (bild från i våras)
 
 
 
Behöver-just-nu: en glasfil, min gick sönder i väskan som fastnade i Paris... 
98 kr på Kicks. AoO använd glasfil (du kommer aldrig gå tillbaka till sandpappersfil igen).
 
 
 
Dagens nagellack Lucky Lucky Lavendel, lila-ros beroende på ljus
(OPI- nagellack jag köpte i somras)
 
 
 
 
 
 
 

Workout - Varför du INTE ska träna som student

Hade en riktigt skön workout idag, trodde jag skulle falla ihop på crosstrainern de sista 3 minutrarna, SÅ trött var jag. Men nu har jag utnyttjat 4 av 5 gratis-tillfällen, 1 kvar och frågan som då uppkommer är -Ska jag täckna något kort? Följefrågor blir ju då - Hur länge, vart och är det värt det?
 
Först och främst har jag kraven att jag bara vill täckna i 3 månader, vill helst ha både gym och pass, får inte kosta för mycket och får inte ligga på för långt avstånd hemifrån. Sen kommer de lite svårare men skulle-nog-kunna-klara-mig-utan-kraven, jag vill ha en tv framför crosstrainern, ska kännas fräsch, inte för mycket folk och (mina) pass ska ligga på bra tider, dagar och utspritt. Som sagt en låååång kravlista och här i Ljungby finns inget som kan uppfylla ens de första kraven.
 
Ska jag då överväga att tänja på reglerna och bara börja gymma i 3 månader, till ett okej pris, bra öppettider, ligger inte för långt bort, har crosstrainer men inte med tv och verkar inte vara för mycket folk. Så pratar jag med syster och får världens bästa anledningar till varför jag inte täckna något alls: 
 
Av att träna skapar du ett behov att vara tvungen att träna som tar tid i din vardag och du blir mer fixerad av träning och hur du ser ut. Du kommer bli mer hungrig och behöver handla o laga mer mat, vilket kostar i tid och pengar. Effekten av det är att du kommer skita mer och då behöver du köpa mer toapapper, vilket kostar och är jobbigt att släpa på från affären. Kort och gott så tjänar du i både tid, pengar och mår bättre av att inte träna. Så... jag tänker inte täckna något, hämta hit mina varma kläder från Kalmar och fortsätta med mina morgonpromender 3 ggr i veckan. Det räcker för mig.
 
Men det kan ju inte hjälpas att det är kul... Härligt svettig!
 

Lins&coscossallad

Det. Här. Är. Så. Gott.
 
2port
Ingredisenser
1 dl Röda linser
2 dl Coscos
1 Rödlök
2 Vitlöksklyftor
1 paket Fetaost
coctailtomater (efter eget tycke)
Oliver (efter smak)
Flingsalt (efter smak)
 
Dressing:
1 msk Vitvinsvinäger
2 msk Rapsolja
0,5 msk Vatten
Salt och peppar
 
Koka linserna med vatten och salt i tio minuter. Under tiden tillaga coscosen, stek strimlad rödlök och vitlöken. Blanda ihop allt och smula över fetaosten. Rör ihop dressingen och häll över salladen och rör runt lite försikitgt. Lägg på tomaterna, oliver och strö över flingsalt, servera med sallad och/eller avokado.
 
 

Bjuden på lördagsmiddag

Efter en runda på loppisar här i Ljungby (som inte var något att ha...), sväng till ÖoB, Maxi och Hemmakväll landade jag, Lovisa och Gustav hemma hos mig och åt middag och efterrätt. Gustav stod för middagen och Lovisa för efterrätten. Själv stod jag för vin och disken. Riktigt lyxigt tyckte Lovisa och jag att sitta i soffan med var sitt glas rödvin med en man vid spisen och så gott det var! (Äckligt) mätta (ja vi blev nog alla lite väl mätta) blev det en lugn kväll och hyfsat tidigt i säng, skönt för att vara en lördag.
 
MUMS!
 
 
 

Våga visa, Våga säga

Vi skriver historia tillsammans, vi lever våra liv tillsammans och de bästa minnen är de vi minns tillsammans. Vi vill så mycket, vi känner så mycket och vi vet aldrig vart allt vi gör ska ta oss. I vissa sällskap blir vi en person i andra en annan. Är det positivt eller negativt? Vi har valmöjligheten att vara vem vi vill i en ny gemenskap.  I vissa sammanhang passar en del i andra en annan, men det viktiga är att aldrig förlora fotfästet eller sig själv.

 

”Kärlek är någonting man får, och måste vårda för att behålla.”

 

Utan kärlek försvinner meningen med livet. För vad lever vi för om det inte är av kärlek till livet, sig själv och andra? Kärlek finns i olika former och kan vara villkorslösa, helt underbara och ge oss möjligheten att våga visa vem man är. Kärlek är så mycket mer än en partner. Det kan vara en vän, syster, bror, mamma eller pappa. Kärlek kan falla bort, tunnas ut och försvinna, men i vissa fall finns den alltid kvar. Vänner man träffar en gång om året eller två och alltid känns som det var igår. Men för att kunna ge kärlek, måste man också kunna älska sig själv. Så våga älska dig själv och våga älska andra så blir livet mer värt att leva. ”Ingen har sagt att det ska vara enkelt, de har bara sagt att det är värt det. ”

 

Glöm inte berätta för de du tycker om hur underbara och viktiga dom är. För en dag kan det vara försent. De är de små handlingarna och orden varje dag som är betydelsefulla. Det är tiden man väljer att prioritera för en annan och kunna se till någon annans behov än bara dina egna som spelar en viktig roll. Du måste ge lite av dig själv för att kunna få. Men det kan vara värt att offra en del av sig själv för att få så mycket mer tillbaka. När sa du senast till dina vänner, familj och partnern vad dom betyder för dig? Vad du gillar med dom? Och vad du uppskattar hos dom? Det är så lätt att glömma och börja ta varandra för givet, för de har funnits där så länge. Men inget är för alltid och inget eller ingen ska tas för given. Relationer är till för att byggas på och gå igenom både smärta och lycka. Men det i sig är också kärlek. Så ta vara på dom ni har och uppskatta dom för vad dom är och våga säga det till dom.

 

"De absolut bästa stunderna i mitt liv

har jag haft tillsammans med dig."

 

 

Grannfika & Sambomiddag

Livet är nog lite för härligt just nu, om det nu kan vara FÖR härligt? Kanske bättre uttryck "lugnet före stormen"... Skolan har inte dragit gång, gratis träning och massa fika- och middagsmys. I torsdags blev Lovisa och jag bjudna på grannfika och igår åt vi fredagsmiddag tillsammans. Testade vegetarisk indisk gryta, mycket gott! (lägger upp receptet.) Snart blir det väl intensivt och fullt upp, med blandad längtan. Det är skönt att ha saker att göra, samtidigt njuter man lite nu när man bara är i starten och har lite smått för sig.
 
Andreas bjöd på fika
 
Sambomiddag
 

Fina Kosta Boda skålar

Jag vill ha skålrna i denna serien!! Har salladskålen och har kollat på "godisskålsstora" skålen ett bra tag nu. Sen får man höra att de ska sluta göra fler i den serien, så snart måste jag köpa den. 
 
"Godisskålsstora" skålen
 
Salladsskålen jag har
 
 
 
Hela serien, så fiiiiin<3
 
 
 
 
 

Lillördag i Ljungby

Lilllördag i Ljungby ja det betyder ju inte att man kan gå ut någonstans, men vi hade vår egna lilla fest hemma. Minst lika trevligt om inte ännu bättre. Bra musik, vin och trevligt sällskap, med andra ord allt som behövs.  
 
Mitt nya linne jag invigde att använda igår. 

Ölglas - form, pris, märke

Jag har fått mitt hem att likna och kännas som ett hem, dessutom har jag det mesta man behöver i ett hem. Men jag behöver ölglas och inte vilka ölglas som helst... När jag var i Stockholm hittade jag exakt sånna glas jag ville ha på secondhand men köpte om inte, visste inte hur jag skulle få med dom hem. Nu i efterhand har jag kommit på mig själv att jag kunde köpt två syckten, jag frågade inte ens som jag var tvungen att köpa alla 6, typiskt!  Men så sökte jag runt lite och det finns ju en del som jag skulle kunna tänka mig. Det viktigaste är formen, behaglig att känna i handen och tunn kant. 
 
Chateau -  Kosta Boda 319 kr/ styck (dyrast, snyggast, bäst)
 
Friendship - Kosta Boda - 129 kr/styck
 
 
Great - Cervera/Önska - 63 kr/ styck
 
 
 
 
Mood - Lagerhaus - 45kr/ styck (billigast, okej, men något tjock kant..)
 
Vertige - dryckesglas.se - 43kr /stck (enda annorlundare form jag
kan tänka mig, billig)
 
 
Inget av dessa var det jag hittade i Stockholmo. Det var en äldre serie av orrefors ölglas, men de hade allt för 125 kr /styck. Billigare än Chateau men inte särklilt mycket billigare om man jämför med dessa, så kanske jag gjorde rätt val ändå att inte köpa dom.

Invigt gymmet

Invigit gymmet idag då.. typ. Vi har genom ica-kortet fått gratis "testa-på-tillfällen" på Actic som vi såklart var tvungna att utnyttja. Vid elva gick vi bort mot simhallen i, för en gång skull, soligt Ljungby.
 
Jag har verkligen glömt hur kul det är att gymma! Så mycket energi jag fick och en underbar känsla i kroppen. Mina favoriter är crosstrainern och maskiner för mage, rumpa och rygg, men blir ju automatiskt en del lår och armar också. Efter blev det relax i bastun innan vi gick bort på födelsedagsfirande och tryckte i oss bullar, chokladbollar och kakor, härligt att för en gångs skull få känna sig förtjänt av det. 
 
Sitter nu och myser i soffan med massa tända ljus och i morgon börjar skolan igen. Ett riktigt långt, skönt och händelserikt jullov, men ska bli lite skönt att komma igång med vardagen nu.
 
Adam har fyllt år!
 

Lediga dagar & tankar

Hittade det här citatet i ett dokument jag skrivit. Förmodligen något jag redan publicerat på bloggen, men tyckte den var en av de där tänkvärda texter jag inte riktigt kan förstå att jag själv har skrivit. Så ja här är den...
 
Inga förväntningar och inga krav så kan det bara bli bättre. Lev i nuet med sikte på framtiden. Stanna där du är, men fortsätt framåt. Se dig omkring men håll huvudet med sikten rakt. Din bro till det lyckliga slutet skapar du själv, med de byggstenar du hittar och väljer ut på vägen.
 
Myser i lägenheten och läser bok. LEDIGHET! <3
 

Längtan till Åland

Hittade lite bilder från Åland när jag var där senast (för lång tid så jag inte ens minns när det var!). Längtar efter att få åka dit igen, i somras blev det aldrig av eftersom jag jobbade.. Kanske kan få in en tripp dit i vår, om jag har en lucka i vardagen eller kanske i slutet av sommaren. Måste bli en gång detta år!
 
 
Så vacker utsikt!
 
Nöjd tjej!

Sista finish

Fått upp det där lila extra "fixet" eller finishen i lägenheten nu och jag måste säga att jag är väldigt nöjd. Äntligen är detta verkligen mitt hemtrevliga HEM.
 
 
 
 
 
Är inte helt klar med vilka kuddar jags ak behålla och kombinera, kanske att jag varierar efter humör. 
 
 

Semestern fortsätter...

Två underbara dygn hos Erica med god mat, dryck och massa prat. Det blev en runda på stan och cafébesök. På tisdag tog jag tåget till Stockholm där jag mötte upp Julia för en lunch/fika. Änuu en dejt med massa prat om händelser som vi var tvungna att ta igen. Mot kvällen åkte jag vidare mot Lovisa och Fredrik, där det blev ännu en mysig kväll med god mat och dryck.
 
Vi har spenderat dagarna med MASSA shopping och ja jag är snart urfattig... Roliga små äventyr varje dag som avslutats med sköna kvällar med middag och ett glas vin. 
 
 

Förlorat bagage

Hemma efter tre fantastiska veckor! Hemresan var lång och seg. Dit känns det alltid mycket enklare eftersom man ska till något, hem är det mycket värre för då vill man bara hem. Vårt plan mellan New York och Paris blev dessutom försenat så när vi väl kom av fick vi springa genom hela Charles de gaulle och direkt på planet. P.g.a. av förseningen hann de därför inte lasta på våra väskor och var inte med till Köpenhamn. Vi fick därför åka hem utan bagage...
 
Det var så skönt att komma hem, egen säng, svenskt dricksvatten och svensk mat. Fyra väskor kom hem ett dyng senare, men såklart var 2/3 av min packning kvar i Paris i de två återstående väskorna... Ytterligare ett dygn senare så kom min packning.  Det blev några mysiga dagar i Kalmar med frukostbuffé-dejt med Linda, snabbträff med Moa och några inköpsvändor som fick åka med till Ljungby där jag tvättade och packa om resväskan.
 
På söndag flög jag vidare mot Arlanda. Allt gick frid och fröjd, men när vi skulle boarda på började dom lasta av allt bagage. Det blev för tungt för planet att flyfta på den hala startbanan. Jaha tack för den, andra gången bagaget får försenanmälas på en vecka och återigen fick jag vakna upp dagen efter utan saker... 
 
 

Nyår i San Diego

Vi har haft några dagar i San Diego som blev bättre än vår start. VI åkte första dagen till ett ut av de köpcentrum i närheten. En hel dag med en typisk amerikans lunch på "Ruby's" som innebar hamburgare med pommes och coca cola. Sååå enkelt gott! Något fattaigare i plånboken men rikare i kläder och mättnad lämnade vi köpcentrumet efter solen gått ner.
 
Nyårsafton blev en skön dag. I vanliga fall hemma när jag firat nyår tycker jag att tiden inte räckt till och att man små stressar "för att det ska bli som man tänkt", hatar det. Detta nyår blev helt annorlunda. Vi tog bilen till The old town som är en stad de byggt upp för attt illustrera hur San Diego såg ut på 1800-talet. Det var mysigt tt gå runt där och leva i en annan värld. Vi åkte sedan ner till hamnen för att se de gigantiska militärbåtarna som användes under Pearl Habour-tiden där flygplanen landade på. Idag är ett museum och ett café. 
 
Vid 12-slaget svensk tid satte vi oss nere vid stranden med vin, ost och kex, köpt i en ekologisk mataffär som blivit vår nya favoritaffär! Den heter Whole Food Market som finns i USA, Skottland och England, men inte i Sverige tyvärr... Vi njöt av solen och värmen, även om vi tycker att det är kallt efter att ha varit i Mexico, och åt gott. Ett av mina bästa minnen faktiskt, så enkelt men så bra.
 
Vi åt sedan trerätters middag på hotellets restaurang, vilket kändes lyxigt efter att ha ätit lite lättare mat på rummet. Vi rullade ut där ifrån, poppmätta och trötta. Men kvällen var inte slut där. Vi mötte upp en familj vi lärt känna genom en av våra närmsta vänner hemma och satte oss med dom nere vid stranden runt en lägereld. Det var även ett annat gäng där som vi umgicks och hade en riktigt trevlig kväll tillsammans. Fick testa en amerikansk kaloribomb som heter Smore, som består av grillad marsmallows med choklad mellan två kex som liknar Mariekex i tjocklek men digestivekex i smaken. Farligt gott. Tanken var sen att vi skulle se fyrverkerierna vid tolvslaget och jag och Sofia försökte verkligen hålla oss vakna, men somnade tio i... Vaknade nästa dag och insåg att det var första dagen på 2014.
 
 
 
 

RSS 2.0