Fågelkvitter och solenergi

Vädrade min lägenhet igår och det var så underbart att höra fågelkvitter, våren är påväg! Skulle sedan gå och handla under tiden tvätten skulle bli klar. Slutade med en långpromenad och hann inte med att handla, fick bli en extra promenad till affären senare istället. Alla blir så glada och människor verkar lyckligare så fort solen kommer fram. Kom på mig själv att gå runt och le på min promenad. Jag saknar dock att kunna gå längs havet och Stensöskogen, sedan att kunna sitta ute i trädgården. Här blir det till att ta en promenad med hörlurar i för att slippa höra trafiken, sitta bland massa folk och trängast på de platser solen når. Inte samma sak, men det går. Hade en kaotisk kväll igår, men vaknade idag med ett något större leende än i går. Dessutom fick vi bra feedback i skolan idag, vilket gjorde dagen ännu bättre. Känner solens energi spridas i mig som skapar en form av lycka. 
 
 
 

Vill. Tillbaka. HEM.

Är tillbaka i Uppsala idag och jag längtar som vanligt redan hem. Saknar soffhäng, äta gott och umgås med dom jag älskar mest.
 
En mycket bra helg hemma, men gick alldeles för fort!

Ensamma stunder

Det finns vissa stunder alla tankar snurrar runt. De ensamma stunderna med bara sig själv som sällskap.  Tankar som är lite för djupa, för analyserande och för mycket ”tänk om”. Sådana stunder är både underbara och fruktansvärda. Alla behöver tid för sig själv, men för mycket tid med sig själv är hemskt. Det beror helt på när, hur och var. Idag är inget riktigt som det ska, förutom att solen skiner och himlen lyser klarblå.  Jag är frisk och har fått pengar, så vad har jag egentligen att klagar på? Inget, men jag gör det ändå.  

 

Man hittar alltid bra texter och citat i mammas mobil<3

 


Avklarat. Nu hemåt!

Tenta avklarad. Och det gick bra (hoppas jag....).
 
 
Hem till mina älsklingar!!

Norge 2013

Litet tips till er som vill höra något nytt och kanske kommer att spelas mycket på radion framöver. Norges bidrag i Eurovision (tror jag). Annorlunda och cool. 
 
 

Jag orkar inte mer!!!!

Vill bara får den här tentan överstökad nu. De andra två plugg-grejerna är avbockade och nu återstår bara tenta-eländet! Läsa in fyra böcker för att man ska ha en tenta som "ett stickprov" på att man läst kurslitteraturen och dessutom är 15  av frågor direkta godkänt eller underkänt frågor. Så man kan inte kunna lite om många saker utan ska kunna massa om några. Stora frågan blir ju då vilka de "några" frågorna kommer vara? Tur man har pluggat ett halvår på universitetsnivå så man har lite känsla för det i alla fall. Tycker synd om de personer som skriver för första gången. Det positiva är att tentan är ett sätt att plocka poäng för att uppnå tillräckligt många poäng för godkänt i slutet av kursen, alltså har man inte en gräns man måste klara för godkänt på just tentan. Så det är skönt. En kväll, en dag och en förmiddag kvar, sen är det över.
 
  
Tur man har så mycket färdiga matlådor så man slipper lägga tid på att laga.
Taco-rulle med tillbehör blev dagen lunch!

ACO Rengöringslotion

Dagens tips! Till er som hittat den bästa rengöringslotion nämligen ACO's, vill jag bara upplysa om att Apotek Hjärta just nu har 30% rabatt på hela ACO's sortiment för alla medlemmar. D.v.s. istället för 55kr kostar den nu 38kr. Perfekt nu i slutet av månaden för alla studenter. 
 

Plugga, Pausa! Plugga, Pausa!

Min egna inlämningsuppgift är äntligen klar, i morgon är det seminarium i from av grupparbetspresentation och på torsdag är det tenta. Det rullar på nu! Men sen ska jag hem på torsdagkväll. Hem till min älskling och en skön ledig helg väntar. Precis vad jag behöver. Försöker värva de olika pluggdelarna med pauser, men det är inte det lättaste... Tyckte jag var värd lite vardagslyx igår efter duktigt effektivt plugg, så tände doftljus, släckte ner, tog en lång dusch, hade hårinpackning, ansiktsmask och avslutade med fotbad. I dag kör jag vidare igen och kämpar på. Dags att återgå till mitt arbete!
 

Kärlek i Uppsala

Gårdagens alla hjärtans dag firades med vänner och bekanta på pubrunda med temat kärlek. Vi var ett gäng som gick ihop oss och skulle föreställa ett bröllop. Riktigt kul att det verkligen blev något av det också, så på Smålands nation var det förlovning och senare var det vigsel. En rolig och framför allt minnesvärd alla hjärtans dag. 
 
"Bröllopsparet"
 
"Prästen"
 
Och jag var "tärna" 
 

Dagens godaste!

...och dyraste. Måste sluta fika så ofta på detta stället!!
 
En eftermiddag på Café Linné Hörnan med Hanna och Julia. Denna skapelse heter Oreokaka med glass och granatäppelkärnor. 

Min Mojito

Är så roligt att blanda drinkar! Bilder från i lördags då jag gjorde Mojito som vi tjejer delade på. Mitt recept är en plockad mix från andra recept och egna åsikter.
 
Förberedelse
Is: Frys in MASSA is ca 1 "isform" till ett glas, krossa sedan detta innan man börjar blanda drinkarna. 
Sockerlag: lös upp 2 dl socker med 3 dl kokande vatten och låt svalna, räcker till 12 drinkar och går att förvara i kylskåp om det blir över.
 
För ett glas
ca 10 myntablad (efter smak, storlek på blad och hur mycket man har tillgång till, ju fler desto bättre typ. En del recept har en kruka per drink)
2 cl sockerlag
4 cl ljus rom
1 klyfta lime 
 Muddla alla ingredienser ovan med en muddler i en shaker (eller i glaset direkt om man vill). Häll över allt i ett glas fyllt med krossa is. Toppa med en liten skvätt sprite, ta inte mycket! Är det för stark rom-smak, häll i mer lime. 
 

Muddler =  en stavmortel för drinkar i material av trä eller plast,
den lila på bilden.
 
 
 
 
 
 

Kunde inte låta bli

Fick med mig detta hem igår när jag och Julia "bara" skulle... Dåligt inflytande på varandra, men så mycket snyggt jag köpte!
 
 
"Ett par nya skor kan förändra hela livet"
Citat som står på min kylskåpsmagnet. 

Intensiv vecka skruvas upp

Väldigt intensiv vecka och nästa kommer skruvas upp ännu lite till. I morgon är det Melodifestivalen deltävling 2 och vill man se en minut av varje bidrag så kan man göra det HÄR (dock begränsad tid som jag skrivit innan). 
 
Annat som hänt i veckan är att mina underbara tjejor firade mig i tisdag med att bjuda på restaurang och gav mig fina (och användabara) presenter. De ska invigas i morgon då de kommer över på lite mingel innan de ska vidare på sittning (för miljö- och vattenteknik- ingenjörerna). Maja däremot stannar och kollar Mello med mig, så en lördag att se fram emot med andra ord! 
 
Min tur att ha "födelsedagskronan" 
 
Köpt tulpaner för att få lite vårkänlsa
(men snön och blåsten utanför förstör känslan tyvärr..)
 

Kräftpasta

Gjorde en väldigt god lunch idag som jag måste dela med mig av. Tackar Madde för receptet!
 

Lagom till 2 personer

2 dl creme fraiche
1 msk senap (har man dinjonsenap räcker 1 tsk)
1 msk honung
1 msk pressad citron
hackad dill
salt och peppar
1 burk kräftstjärtar

Bara blanda allt och värm, släng i kräftstjärtarna mot slutet annars kan
de bli lite sega.


Födelsedagsfirande

Väldigt fin födelsedag! Gick upp 5:20 för att hinna med buss och flyg som tog mig hem till Kalmar. En mysig dag hemma med min familj och på kvällen kom älsklingen hem med en stor blombukett och bjöd mig på restaurang. En jättegod trerätters middag, massa tid att få umgås och prata och sen ännu en överraskning, ett halsband. En dag som innehöll mer än förväntat och avslutades hemma med alla jag håller kär. Idag fyller fina syster Celine år, så firandet fortsätter!
 
 
 
 

Mello 2013 drar igång imorn!

Nu drar det igång, min favorit musiktävling Melodifestivalen!!! Klicka på länken HÄR så kan ni smyglyssna på bidragen i deltävling 1. Däremot bara fram till imorn.
 

RSS 2.0