Sista dagen som 19

Jaha sista dagen som 19. Det känns... ja det känns... inte alls faktiskt. Känner inte alls att det är februari i morgon eller att det är min födelsedag. I vanliga fall brukar jag ladda inför min dag. Tänka på det, räkna ner och planera hur jag vill fira den. Men denna gången, när det verkligen är lite speciellt, känner jag ingenting. Tragiskt? Kanske, eller bra för då kan dagen bara bli bättre.

Min sista dag som 19 ska jag tillbringa på jobbet till kl sju. Sen blir det hem och mysa framför tv.


Sen jag kom hem...

Ända sen jag kom hem har dagarna bara rullat på! Jag har hunnit jobba två dagar (jippi!) och gjort små ärenden samt njutit över att vara hemma. Jag har hållt i pengarna så gott jag kunnat och endast köpt en tröja (stolt). Det är farligt att vara på stan nu. Om man är hemma vet man ju inte vad som finns och då går man inte heller misste om något. Men så kommer ju födelsedagsveckan och jag måste ju in till stan för att köpa födelsedagspresenter, lite knivigt... Tror jag vet vad jag ska köpa i alla fall.

Feb 2010

En annan tid

Hittade en bild på min man innan han klippte av sig håret, måste säga att det ser rätt coolt ut.


Vardag igen

Hade nog en av de svåraste starterna på dagen på länge! Klockan ringer vid sju och jag kan verkligen inte ta mig upp. Tur att jag ställt två alarm plus att Anton ställt ett åt mig på sin mobil.

Vid åtta kom jag äntligen upp efter fjärde alarmet. Tänkte att en dusch och frukost skulle pigga upp mig, men nej. Påklädd och klar kröp jag ner under täcket ett tag till. Vid kvart i nio, fick jag med mig Anton upp och han skjutsade mig till bussen. Lite kyla måste jag ju piggna till av! Ne... halv sov hela timmen hem och var fortfarande trött när jag vaknade.

Det räckte inte heller med promenad från bussen och hem, eller lunch. Det sista jag nu gjort är att ha ätit frukt, men än har det inte gett något resultat...

Det är väl bara att åka iväg till jobbet och tänka på massa annat så jag glömmer tröttheten. Det är vad jag tänker göra nu!


Härlig dag

Ställde faktiskt klockan idag och tänkte göra något bra av dagen, vilket blev en också. Jag stressade ingenting och var en kvart tidig till bussen (vad har hänt med gamla Sarah som alltid blir sen?!). Bussen tog mig till Bergkvara, där Mr A väntade. En skön dag med efterlängtad caesarsallad, chokladbollar och film.

Nu är han på träning medan jag underhåller mitt socialamedialiv och försöker att inte trycka något fel på datorn. Förstår inte detta med två skärmar och för snabba datorer, råkar man komma åt nått ploppar det upp massa grejer! Väldigt irriterande... Men jag är nöjd, mycket nöjd över denna dag. Plus i kanten är att de ringde och frågande om jag ville jobba imorn. Klart jag vill!!!


Hemma ljuva hem

Jaha då var man hemma igen! Det känns verkligen SÅÅ SKÖNT! Vi landade i Bergkvara runt två på natten och efter 20 timmars resande var vi ganska trötta. Vaknade inte förrän halv ett igår och fick nybakde frallor till frukost, på det köttgryta av lövbiff och fick äntligen dricka GOTT kaffe! Underbara Sverige och dess råvaror. Det blev lite innebandy innan jag skulle få åka dit jag längtat så mycket efter, HEM.

Hemma är nog den bästa platsen på jorden. Mamma hade gjort en köttbit till oss och vi gick lite rundvandring i huset som Sofia lyckats (som vanligt) inreda om, fast tror ändå de andra fått tycka till lite också. Josefine har varit jätteglad över att ha två rum (hennes + mitt) och en egen dator, men hon blev också väldigt glad över att vi kommit hem. Många kramar blev det och lite slöande framför tv:n (fatta det finns tvapparater i detta landet!? haha ne, men har man varit utan tv, mobil och Internet känner man nästan så).

När jag sedan kröp ner i min säng blev jag påmind om vilket jäkla skön säng jag har och för första gången på 6 veckor sov jag själv, en lustig känsla.. Idag har jag försökt packa upp och tvätta, men är en hel del och tar sin tid. Snön som alla pratar om tänker jag inte ens på. "Vaddå snö? Det är ju bara lite på backen, inget speciellt eller?" Sen inser man att det kom med oss och att det faktiskt inte varit någon snö här hemma, alls!? Men för mig känns det "Precis som vanligt"(på grov kalmaritiska som Mattias skulle ha sagt, haha). 

Hemfärd

Vi sitter nu på Geneves flygplats. Allt gick inte riktigt som tänkt med resan från VT.

Klockan ringde tjugo över fem, vi packade det sista och begav oss ut i snön och fy fan vad det var jobbigt! Jag kände mig som en packad åsna med ryggsäck på ryggen, skidbagen på ena axeln, pjäxbagen på andra och drog en rullväska. Det var högt med snö på backen och stora flingor dalade från skyn. Väl framme var jag helt genomsvettig och glasögonen igen immade, ingen vacker syn med andra ord...

In med bagaget i bussen och på plats, äntligen! Nästa utmaning var mot klockan. Dumma vi var så tänkte vi i vanligt "flygmått" att en timme innan in-checkning skulle räcka. Det vi inte räknat med var att vägen ner från Val Thorens skulle vara avstängd. Vi blev sittande i bussen en timma innan den började rulla, och där sprack tidsschemat...

Vi ringde och bokade om resan och nu sitter vi här med fem timmars väntan innan planet lyfter. Fast hellre det är att chansa på att hinna med ett plan eller inte. Vädret kan ju ingen rå för, så är det ju bara!


Mera Snö och Nya vägar

Idag tänkte vi vara tidigt ute i backen, men det gick sådär med det och det var INTE för att jag var seg! Vi kom ut i backen jag och Anton, men såg ingenting. Vi åkte samma blå backe några gånger. Jag försökte öva på att snurra runt, vilket gick okej men kanske inte toppen. Förstod inte varför Anton tyckte det var så kul och se mig göra tappra försök och såg ut som en nybörjare. Alla är ju nybörjare någon gång eller hur? Vi gav upp och mötte upp killarna vid Internet-fiket/pizzbuger.

Anton och jag har bestämt oss för att åka hem. Pengarna är slut och känns inte så stor idé att stanna om man inte har råd med liftkort... Resan är bokad och klar, så snart lämnar vi detta fina vinterland. Men ska jag vara helt ärlig ska det bli ganska skönt att komma hem, slippa leva i en resväska, kunna äta kött och goda sallader igen (för dyrt för att köpa här), få känna sig lite fräsch, träffa familj och vänner, sova i sin egna säng och ha eget, snabbt fungerade och bra Internet.

Jag har verkligen lärt mig mycket på denna färd, framför allt att uppskatta allt Sverige har och hur bra allt är där! Jag har lärt mig mycket om mig själv och fått perspektiv på vad som är svårt. Det som jag tidigare sett som stora problem hemma har blivit så små, efter det jag varit med om. Lite känslan att inget är omöjligt och att det finns alltid saker som kunde varit värre. Tålamodet med gäster, situationer och med andra har jag också övat på, att leva utan kontroll, organisation och bara låta var dag komma efterhand. Det är något jag aldrig gjort förut!

Jag har mycket med mig i bagaget hem, även om tanken var att jag skulle stanna till April så känns det inte som det misslyckande. Jag ångrar inte att jag åkte, jag ångrar inte att jag åkte vidare och jag ångrar inte att jag åker hem. Allt har sin tid och alla situationer ger olika insikter. Jag har börjat förstå att man måste iväg för att ta reda på vad man vill med livet, för det ger nya perspektiv, tankar och idéer.


Pick Nick i solen

Igår var det sittning, vilket var lite speciellt men kul. Däremot mådde man sådär idag när vi blev väckta av Mattias runt halv ett och vi skulle vara i backen om 35 min. Det var bara att slita sig upp, klä sig och ut i backen. Pick nicken bestod av ett långbord av snön, där det erbjöds hamburgare, korv, godis, kex, frukt, läsk och öl såklart. Riktigt härligt var det att sitta där och glassa i solen, det bärnner lite i kinderna även ikväll.

Vi blev sittande där ett tag, innan vi begav oss ut i backarna för att åka lite. Oskar lurade ut mig i en svart, isig, riktigt hemsk backe. Jag trodde jag skulle bryta ihop och lägga mig mitt i backen och börja gråta, men jag tog mig ner tillslut. Jag fick åka två bra åk innan vi var hemma, så ska nog våga mig ut igen. Har börjat få sån grym träningsvärk i benen, känns att man inte brukar träna hemma... Ikväll blir det (förhoppningsvis) ganska lugnt, med lite god mat och trevligt sällskap. Alltid lika kul att inte veta vad som händer ikväll, i morgon eller nästa vecka. Inte ofta jag känner så och bara flyter med, men jag njuter av att inte tänka och bara vara.


Val Thorens

Resan till Val Thorens gick jättebra, förutom att bussjäveln var så varm att jag kanppt kunde andas, men jag överlevde. Vi möttes av en glad Mattias som drog oss igenom flera trappor och uppför flera backar, tills vi tillslut var utanför vårt lägenhetshus. Oskar kommer och ger oss en välkomnande kram med orden "Välkomna hem!" och precis så kändes det. Vi gjorde oss hemmastadda och redo för en trevlig kväll hos Oskar och Mattias med respektive. Det blev franska specialité Raclette, vilket är kött, champinoner, grönsaker med smält ost. Det var super gott! Lite rött vin, kaffe och många skratt så var kvällen fulländad.

Igår sov Anton och jag ut till tolv då Oskar och Mattias knackade på dörren och tyckte vi skulle gå upp. Det blev lite mat, städ av deras lägenhet och sedan after ski. Där på dansgolvet, med ölen i handen och glada människor kände jag bara en sak "Jag har börjat leva igen!"

Det blev ändå läggdags tidigt och hyfsad tidig uppstigning idag. Sedan har det blivit skidåkning för hela slanten (liftkortet här för två veckor kostar lika mycket som ett säsongskort i Flaine, men sen får man lite mer alternativ för pengarna också). Vi stannade i backen för att luncha, men det var så skönt att vi blev kvar i en och en halv timma. Inte det bästa för min känsliga hy som nu bränner lätt på skinderna efter all sol. Ikväll blir det lite lugnt, har ätit Creps med nutella, bannan, grädde och glass. I morgon ska vi på sittning med trerätters, ska bli kul och se vad det innebär!

Mot Val Thorens!

Sitter på Geneve flygplats och väntar på transport till VT. Jag sov nästan hela vägen från Flaine och Anton var tvungen att väcka mig tre, fyra gånger innan jag var riktigt vaken. Vi har också ätit vår dyraste pizza någonsin! Men det var det värt.

Vi kommer väl vara framme i VT runt fem och vi har tur med vädret så resan ska nog gå bra. Där väntar sedan en härlig middag och underbara vänner, åh vad jag längtar!

Jag vet inte när jag har Internet nästa gång, men ska uppdatera så fort jag kan. Äventyret fortsätter!


4 Dagar Kvar

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera på sistone och det beror på mycket. Det har hänt mycket här och med mig. Efter lite övervägande bestämde jag och Anton oss för att lämna detta ställe. På lördag åker vi istället till Val Thorens för att möta upp två kompisar. Hur länge vi stannar är lite oklart och om vi kommer jobba eller bara semestra vet vi inte heller än.

Det är en liten härlig känsla också att inte veta hur det kommer bli, men samtidigt läskig. Det ska hur som helst bli väldigt skönt och kul att åka dit. 4 dagar kvar, inte långt nu!

Annars mår jag sådär just nu, har åkt på ett rejällt virus och när jag kom hem från backen idag somnade jag. När jag vaknade hade jag ont i hela kroppen. Jag har försökt bota smärtan med panodil, men det fungerade bara ett tag.

Jag hade tänkt lägga upp lite bilder från igår som var en fantastisk dag! (Det var det även idag och kommer vara hela veckan!!!) Men eftersom Internet är sämst gick det inte alls... Försöker vid senare tillfälle.

RSS 2.0