Spontanhelg i Kalmar

Det var inte beräknat att åka till Kalmar i helgen men så blev det. A och jag åkte redan på torsdagen och när vi åkte från Emmaboda genom skogarna till Bergkvara var det samma sak som dök upp i våra tankar: Lugnet. Det kändes så fridfullt, rofyllt och hemma när vi åkte med (nästan) inte ett enda möte på vägen genom skogarna. Väl framme nere vid Bergkvara hamn mötte vi havet och då fullbordadest känslan av "hem". Vi kunde inte sätta oss i bilen och köra vidare direkt mot Kalmar utan tog en promenad för att njuta av naturen.
 
 
 
 
 
 
 
I en sjöhage
 
 
 
Mot Kalmar!
 
 

Lediga dagar i bilder


Våfflor med hallonsylt och kesella med hallonsmak. Blev lite konstig eftersmak men grädde blev för mäktigt, bästa resultatet är nog med endast med sylt på.

A´s work - kodning.Vi har vår livliga diskussioner om syftet med Firebase och Loopar i Php. 
 
Medan A kodar läser jag bok och kollar på film. Ledighet är rätt underbart ändå.

Njuter i solen på promenad genom stan.

Testade en ny rätt som jag älskade! Passar mina smaker perfekt. (recept kommer)

Nespressokaffe och choklad till en bra film. Bästa kombon.



25årsfirande för V

Har ju glömt berätta att jag varit på 25årsfirande i helgen och nästa vecka blir det ett till. I helgen som va firande vi Victoria och det var mycket trevligt (med vi menar jag min ljungbyfamilj plus någras respektive). Maten var helt underbart god. Kan aldrig bli fel med varm smörgåstårta och V inspirerade mig till att laga med champinjoner nästa gång. Det var supergott att ha i. Till efterrätt blev det limemarinerade jordgubbar med vitchokladmousse, H I M M E L S K T. Inte nog med det så blev vi bjudna på både vin, öl, avec, ost och kex. Kände mig riktigt bortskämd och egentligen skulle det ju vara tvärtom att Victoria skulle bli bortskämd. A och jag stannade ända till ett och satt och snackade life med Victoria och Jonathan. Ännu en trevlig lördagskväll som avslutades i deras sällskap.
 
  
 
 

Ledig vecka utan röst...

Examinationsveckan är över! Individuella och grupprapporten är inlämnad, två presenationer har genomförts och tentan är skriven. På något konstigt sätt så har det ändå gått bra och efter tentan var det lite jobbigt att inte behöva göra något. Sen har förkyldningen sakta stegrat och tagit över nya delar i min kropp. Just nu är jag tvungen att vara tyst eftersom min röst är helt borta och det enda som hörs är ett väsande, plågande ljud och ibland lite rosslande när jag tar i från tårna för att kunna uttrycka mig. Det suger verkligen att inte kunna prata... Är för tillfället i Halmstad och gör så lite som möjligt, har med mig böcker jag vill läsa, lista på filmer jag vill se och mat jag vill äta och där emellan hade jag tänkt (och blivit) ompysslad. Sen har jag återigen fått en sån där undersökningsblankett. Det känns som jag alltid blir utvald att göra alla undersökningar.. Vad är det som gör mig perfekt lämpad? Jag hade gärna velat ta del av hur urvalsgruppen väljas ut och inte hjälpte det att jag bytte kommun för nu var jag ju tvungen att gör två angående kommunen jag bor i på mindre än ett år. Jaja de hade tur att det skickades nu, eftersom jag har massa tid en hel vecka och orkar inte göra så mycket med den här förkyldningen ändå. Snart kommer A hem och ska laga lite lunch åt oss (okej jag kommer väl hjälpa till lite grann) och sen blir det våfflor som jag längtat efter i fler dagar. Den smeten har jag redan hunnit gjort så det ska gå extra snabbt att tillaga. Solen skiner ute och himlen är blå. Längtar efter att sitta i mamma och pappas underbara trädgård, dricka kaffe och läsa en tidining, men det får bli nästa helg. Dags för lunch! 
 
Utsikt från min lägenhet
 

Den dolda kvinnomakten

Jag måste läsa denna bok, "Den dolda kvinnomakten" av Alexandra Von Schwerin. Hon intervjuades i Go´kväll (och ja jag är mentalt äldre jag vet och ja jag tycker om Go'kväll, förmodligen för att det få mig att tänka på mormor och morfar vilket inger hemmakänsla). Hon sa väldigt intressanta saker, bland annat; "Historien är skriven av män för män och de vill bara läsa om krig". SÅ SANT. Hon sa också att vi borde ifrågasätta historien vi lär oss och frågan på varför inte historieböckerna skrivs om så har hon fått svaret att det kostar för mycket. Ganska intressant och väckte verkligen mitt intresse. Boken kostar på Bokus.com 235 kr och den beskrivning de har på deras hemsida är detta:
 
Vad gör en slottsfru? Det är, liksom stora delar av kvinnornas historia, en vit fläck i svensk historieskrivning. Det var ofta hustrun som i praktiken bestämde över hushåll och ekonomi, inte minst i herrskapskretsar. När det visade sig att maken inte var av det rätta virket fick hustrun rycka in och rädda situationen. Denna bok, med skånska Skarhults kvinnor som exempel, handlar om hur kvinnor i det förgångna utövat makt och drivit gårdar, bruk och handelshus. En rad kända historiker och författare gör här deras öden levande igen. Dick Harrison skriver om hur kvinnor var en självklar del av den politiska och ekonomiska makten fram till 1700-talets slut. Peter Ullgren berättar om Danmarks rikaste kvinna, Mette Rosenkrantz, som lät bygga Skarhult. Svante Norrhem kan visa att det var Beata von Köningsmarck och inte Pontus de la Gardie, vilket ägarlängden hävdar, som köpte Skarhult 1663. Carin Bergström guidar oss genom Stina Pipers dramatiska liv. Angela Rundquist skriver om arvtagerskan Martina Törngren och om uppasserskan Maria Kaunitz. Eva Helen Ulfros berättar om efterkrigstidens kvinnor och i sista kapitlet blickar Alexandra von Schwerin, bokens redaktör, in i framtiden och låter oss träffa åtta nu verksamma slottsfruar som berättar om familjeföretagande i godsmiljö.
 

Visst vill man köpa boken!!
 
 

Första av Tre

Idag är det dags för att genomföra och bocka av en av examinationsdelarna. Skickade in min individuella rapport nu på morgonen och sen ska en presentation göras. Därefter har jag bara två examinationer kvar, en presentation i morgon och en tenta på fredag. Passande och bra (ironisk) har jag åkt på en förkyldning som nu spökar med mitt huvud, hals, muskler och bihålor. Som om detta inte vore nog känner jag av febern till och från också, suck! När denna vecka är slut ska jag tillbringa hela nästa vecka med att läsa böcker, ta promenader och njuta av att inte ha några måsten. Såååå skönt. En vecka ledigt är nog vad jag behöver för att bli frisk, men sen är det nya tag för nya kurser och utmaningar. Måste medge att fast livet inte alltid är enkelt är det en fantastisk gåva. 
 
Nu kör vi, 3 dagar kvar och det börjar med idag!
 
 

Våren kom och försvann...

 
Det är inte ofta vi har sol här i denna lilla håla, men under förra veckan var det riktigt fint och vi passade på att utnyttja det till max. Grillning och utomhushäng.
 
Lata dagar (med plugg) i solen. 
 
 Nu är vädret mindre inbjudande, men desto bättre för plugget... och bokläsning...
 
Var lite skeptiskt till första boken för denna serie är verkligen speciell. Men efter att har läst ut sista boken, måste jag säga att jag älskar dom! Känns sorligt att det nu är slut med Mr Grey läsning och alla hans femtio nyanser. Fast å andra sidan kan man alltid läsa dom en gång till.
 
 

Problemet med tentaplugg

När man gör allt det där man inte borde göra,
för att skjuta på det man faktiskt måste...
 
 

Firat 30åring -Eva Sologlas

Förra veckan firade vi också vår nyblivna 30-åring. Det blev fika med efterrätt, godis, kaffe, chips och ett glas vin. Mycket trevligt! Nöjd blev hon över presenten också, glas från Eva Solo.
 
 
 
 
 
 
 

Plugg-Mello-Njuta av livet

Plugg plugg plugg och någonstans där emellan hinner jag med att gå på promenader, fika och umgås med mina fina vänner. Sanna Nilsen vann Mello (min förhandstippade favorit) och två kom Ace Wilder (min andra förhandstippade efter Sanna). Det blev en kväll med tacos, mello, sällskapsspelet "Så ska det låta schlager" och trevligt sällskap. 
 

Firade kvinnodagen med lite bubbel till oss kvinnor.
 
My lovely new dress
 
Inomhusplugg med godisskålen som sällskap
 
Fika och plugg i solen 
 
 

Tentaperioddags

Jaha då är det dags för den där ångestladdade tentaperioden. Låt sova-äta-plugga-träna rytmen börja! Började dagen med att vakna utan alarm vid halv åtta, ut på en skön (men varm, lyckades klä mig lite väl bra) promenad och sedan hem för en stor, god frukost. Frukosten måste vara bästa målet på dagen! 
På promenad 




Delvis Ekologiskt

Jag försöker köpa, i så stor utsträckning som jag tycker att min ekonomi klarar av, ekologiska råvaror. Har man väl börjat handla ekologiskt och framförallt börjat läsa om skillnaden på "vanliga" varor och ekologiska varor har man svårt att motivera sig till att köpa hem gift som jag sedan måste stoppa i mig. Det tog därför emot när jag var på City Gross (för några veckor sen) och köpte billigt och inte ekologiskt, deras ekologiska utbud var för dyrt och dåligt. Jag är glad att Willys ligger så nära för deras egna märke "Garant" tycker jag har jättebra utbud på ekologiska alternativ, de är inte mycket dyrare och i vissa fall är de billigare än "märkesprodukter". Sen har jag Maxi en liten bit bort (men såklart på gångavstånd, hallå vi är i Ljungby?!) och även deras egna "I love eco" tycker jag om.
 
Om du inte handlar ekologiskt, men funderar på att börja köpa delvis ekologiskt skule jag rekomendera att köpa ekologiska produkter av sådan som du har en längre period som vetemjöl, havregryn, sirap, honung, vinäger, oljor, kakao, ströbröd o.s.v. Det jag också tycker man bör köpa ekologiskt är mejeriprodukter, främst mjölk som man får i sig någnting varje dag. Jag vet att stora mjölkdrickare tycker det är för dyrt, vilket ajg akn förstå om man köper stora mängder.. Men fårgan jag ändå jag tycker man bör ställa är hur mycket tycker du att din kropp är värd? Som jag tidigare skrivit bör du även ta en funderare innan du köper vindruvor och russin. 

Handy Woman

Lovisa behövde hjälp att koppla en sladd till hennes lampa. Eftersom morfar har visst mig sen var en liten flicka och jag försökt hänga med när pappa kopplat och fixat var detta en lätt match för oss händiga kvinnor! 


Playing with colors and forms




Fettisdag aka semledagen

Blev en lunchfika (för att vara säkra på att det fanns semlor kvar) idag på café Roddys. Mycket trevligt och gott. 


Nobba kemikalieduschade vindruvor

På grund av att vindruvor möglar så lätt besprutar man vindruvor inifrån som inte kan sköljas bort. 15% av alla kemiska bekämpningsmedel i Europa används till vindruvor. Något att tänka på när du stoppar i dig eller ger ditt barn vindruvor och russin. (Källa: Naturskyddsföreningen) 

Hemmafix för en bättre vardag

Mitt bildflöde till datorn har varit dåligt senaste tiden därav även uppdatering av text (inte så kul att bara läsa).
Haft effektiva dagar i hemmet med städ, plugg, matlagning och tvätt. Har nu bunkrat upp med matlådor för hela månaden (nästan) och tur är väl det för jag har gjort något smått galet... Vilket inneburit att pengarna sinat fort på kortet.
 
Kaos i köket... det blir ofta så när man försöker multitaska
 
Min fina tvättmedelslåda, fina prylar gör allt mycket roligare och motiverande!
 
Pajen i ugnen. Lägg märke till mina nya, fina hemmatofflor ;)
 
Fem matlådor av pajen (som jag la i påsar för att ta mindre plats i frysen.
Fyra tacorullar även de i fyspåsar för att minska att ta plats.
 
 
 
Ibland gör man bara saker för att man vill, inte för att man borde...
 
 
 

RSS 2.0