Köning

 

Köningen i torsdags kan man sammanfatta som underbart, kallt och trött. Började köa vid fem tillsammans med mina kära classmates . Laddat med lager på lager kläder, varm choklad, godis och kex så kunde den långa väntan börja. När klockan började närma sig tolv reste sig folk och helt plötsligt hade vi hamnat nästan längst bak, inte så kul. Biljetterna släpptes någon gång mellan halv ett, ett men jag fick inte mina förrän vid kvart över två. Suck! Jag kom i säng runt tre och kunde sova de 4 timmar som återstod av natten innan jag skulle upp och bege mig till skolan.

 

Rugbyn är en speciell grej för Kagg, Stagg och så Jenny, som är med på ett hörn. Det är en av de höjdpunkterna under gymnasietiden. Frågan är hur länge vi kommer att få ha kvar det? Politikerna tycker att det är för mycket alkohol runt omkring, och det kanske det är. Men om vi nu kommer hindras till att ha rugbyn, insparken och allt detta som höjer stämningen och gemenskapen på skolan, hur kul blir skolan då? Det finns ju redan tillräckligt många som tycker att det är en plåga att gå i skolan. Många skolkar redan och är allmänt ointresserade på lektionerna. Samtidigt vill man att vi nu ska arbeta för att få färre elever som skolkar och få elever att vilja gå i skolan. För det är faktiskt en förmån som inte många har. Vi borde vara glada att få gå i skolan, lära oss och skaffa en utbildning. Men hur många tänker så? Någon gång ibland kanske men det är inte precis så att man vaknar på morgonen och säger; Ja, jag ska få gå till skolan idag! Allt detta runt omkring, som det mesta görs på fritiden och inte förstör så extremt mycket av studierna, behövs faktiskt. Det ger en något att se fram emot, något kul som man gör med sina kompisar som kan kopplas till skolan. Sen kanske detta inte hjälper att få fler elever att sluta skolka (kanske snarare tvärtom om man nu inte är en äkta kaggnist). Men det är en glädjevåg att leva på och det behöver vi alla.

 

 Att ta bort dessa evenemang är inte lösningen på politikernas problem. Det måste finnas andra sätt att få bort alkoholen och jag tror inte att drickandet blir mindre utan snarare att det flyttas. Alla är inte i/vid en lokal utan då kommer ungdomar hitta andra ställen att vara på. Då har man däremot ingen kontroll alls vad som händer och sker. Är man samlade på ett ställe kan man hjälpa till och göra något åt det. Det kanske inte finns någon jätte bra lösning på problemet, men att göra sig ovän med ungdomarna hjälper inte. Det är föräldrarnas uppgift att ha koll på sina barn och åter igen kommer vi till grunden av uppfostranden vilket är grunden till allting (inlägg Framtidens samhälle). Det är där politikerna ska börja och det är där hjälpen behövs. Men eftersom de inte kommit så långt i sitt tänkande kan de ju få fortsätta komma på en lösning . Vi får väl se när de tar bort rugbyn för oss, men än så länge lever det och vi ska ta vara på varje sekund!

 

Köningen 2008!

 

Elin, Oliver, Victor & Wille

 

Amanda, Frida & Johanna

 

Moa & Julian

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0