Morotskaka


Idag har jag och min syster Sofia haft en skön dag tillsammans. Först åkte vi skridskor i ishallen, men sen gick brandlarmet och vi åkte hem. Blå himmel och strålande sol, då vill man inte annat än att vara ute! Blev lite fotografering (bilder kommer nog upp sen) och mys. När vi gick in bakade vi morotskaka, mums! Tänkte låta er ta del av receptet:

Morotskaka ugn: 175 grader

 

  • 1 smörad o bröad form 24 cm i diametern
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 msk rapsolja
  • 5 dl grovt rivna morrötter
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 granhamnsmjöl

Glasyr

  • 1 ask Philadelphia light, 200g
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk färdigpressad limesaft (lr 2 msk citron)
  • rostade pinjenötter som dekoration

 

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Illsätt oljan och morötterna. Blanda alla torra ingredienser och rör ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i den bröade formen och grädda kakan i ca 45-50 min. Rör Philadelphiaosten med florsocker, vaniljsocker och limesaften till en slät glasyr. Förvara i kyl tills kakan gräddats torr i ugnen. Låt kakan svalna innan glasyren breds på kakan och strö över pinjenötterna (tog även några pumpafrön för lite grön färg).

 

Enjoy!

 

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Jonas

Nej nej nej nej NEJ! förstör inte nått så gott med nötter :O haha <3

2008-11-16 @ 22:23:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0