Varm smörgåstårta/Glace au four

 

Ingredienser
En påse hönekakasbröd (tror det är så det heter)
En halv purjolök
Två paket bacon
En stor/två små crème fraiche
Chiliketchup
Två tomater
Riven ost

 

Stek baconen tills den fått färg, häll i den hackade purjolöken och fräs. Sänk värmen och tillsätt crème fraiche och lite chiliketchup. Rör ihop. Lätt två skivor av brödet i en cirkel på en bakplåtsklädd plåt. Lägg på fyllning sen två skivor till, fyllning och sen de sista två skivorna. Låt gärna stå ett tag och dra till sig, annars bre ut lite chiliketchup, skurna tomatskivor och strö på riven ost. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Osten ska smälta och den ska bli lite knaprig i kanterna.

 

Snabbt, enklt och underbat gott!

 


 

Glace au four


Ingredisenser


Romarinerade bär
2 dl ljust muskovadosocker
1 dl vatten
4 msk ljus rom
1 ask(250g) blåbär
1 ask(250g) hallon

Maräng
3 st äggvitor
2,25 dl strösocker
droppar citronsaft
50 g mandelspån

1 liter vaniljglass
1 st hembakad sockerkaka


Gör så här:
sätt på ugnen 250 grader grill.
Koka upp muskovadesockret och vatten.
Häll den varma lagen över bären och tillsätt rom, blanda.
Blanda äggvita, socker och saft av citronen i en rostfri bunke och vispa till en tjock maräng (man ska kunna vända den upp o ner).
Blanda försiktigt ner mandelspåna i smeten.
Skiva sockerkakorna och lägg i botten på en rund ugnsform med höga kanter, ca 26 cm i diameter.
Fördela bären över sockerkakorna (ta inte med all lag).
Skiva glassen i 3 cm breda skivor och lägg över bären.
Bred marängen överst och grädda i nedre delen av ugnen tills marängen fått färg, ca 4 min. Servera genast!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0