Happy New Year
Min Nyår blev nog den värsta och den bästa jag haft. Men allt som allt är jag ändå nöjd med den. God mat, kära vänner och humöret på topp. John, min blivande privata kock, gjorde en super god middag och gav mig ett stort handtag, tack för all hjälp vännen! Ja sen hände väl allt som kan hända denna festnatt.
Tappar bort mina nya skinnvantar, en spyr i huset, tårar, skratt, bråk, svinkallt, bussfärd med peppade människor, stan full av folk, skrikande, kramade, brännskada i huvudet, träffar nya människor ja listan kan bli lång. Det nya året är invigt och tillslut somnade jag bums i min säng.
Festfin
Middag -super gott!
The people
Love you all
...
Bara för att du är så jävla underbar!
Bussresan -peppat folk
Trevligt folk på stortorget
Moa& Jenny på topp
Efterfest
Min kock & underbara vän!
Nyårslöfte: inte komma försent mer än 2 ggr i veckan till skolan
Sesambakad fläskfilé med klyftpotatis och bearnaisesås
4 port.
ugn:175 garader
Ingredienser:
600g fläskfilé
2 msk sesamfrön
lite salt
smör till stekning
Pensling:
1 msk soya
1 msk flytande honung
lite peppar
Tilllagning:
Bryn den putsade fläskfilén runt om. Blanda soja, honung och krydda med lite peppar. Pensla köttet med sojablandningen och klappa in det med sesamfrön och lite salt (ev. mer peppar). Stek köttet i nedre delen av ugnen ca 20 min i 175ºC, öka sedan till 225ºC och stek i ytterligare 15 min. Låt vila ca 10 min innan servering
Skala potatisen och skär i skivor. Olja en plåt strö ut potatisen, krydda med salt och valfria kryddor. In i ugnen 200-250 grader i 30-45 min tills den fått en gyllenbrun färg. Köp färdig bearnaisesås, Lohmanders orginal bearnaisesås på burk kan jag verkligen rekomendera.
haha så kul :D ja vad skulle du/vi gjort utan John. fast han ser inte ut att trivas på bilden :P <3
Ja John vår hjälte;)haha vaddå inte trivas? im mitt sällskap? klart han gör:P haha<3