Vad kommer Vem ifrån?

Film är ett intressant ämne. Inte bara att det är kul att lyssna på och prata om, utan också att man lär känna personen man prata med samtidigt. Ens smak säger en del om hur personen är. Musik talar också om hur personen är. Eller är det filmen och musiken som gör personen och inte vi som hittar vårt intresse i dom? Som frågan: ”Vem kom först hönan eller äggen?” Vi formas av vår omgivning, där media är en del av det, men det var ju vi som först skapade filmen och musiken. Var fick vi då tanken att skapa den från första början? Har vi hört det någonstans eller var det bara en slump? Lika oplanerat som att en fågel utvecklades till en höna, en mutation i systemet, och värpte ett ägg.

Någon har i alla fall avspeglat sin fantasi, sitt intresse, i filmen när personen skrev manuset. Detta har sedan påverkat andra människor som hittat sitt intresse i filmen. Man blir bildad av att se film, man ser en annan värld. Precis som böcker får man vidgade syner och lära sig se saker i andra perspektiv. Har du aldrig tid att se på film/tv, lyssna på musik/radio eller läsa tidningar/böcker kan du inte vara särskilt bildad. Visst lär du dig saker i skolan, men jag lovar skulle du inte gå i skolan och ändå hänga med i allt annat skulle du inte vara så mycket oklokare än de. Kunskap kan du idag hitta på så många andra sätt än i skolan. Däremot säger jag inte att skolan är onödigt skit som du lika gärna kan strunta i, nej skolan är jätteviktig. Du lär känna folk, skapa kontakter, får vänner, är med i ett sammanhang och lär dig det sociala spelet.

Det sociala är lika, om inte ännu viktigare än kunskap. Har du det kan du komma väldigt långt, bara på att snacka dig fram, kunna spelet och känna folk. Det är kanske hemskt att se det så, och du behöver inte tro på det, men det ligger en sanning i det. Så även om det var en person som hade iden, kunskapen, om att skapa ”film” kan det varit en annan som var lite mer om och kring sig som fick nys om detta nya ”film”. Den personen gör det till verklighet, utan kunskap men med det sociala. Precis som att det kan ha funnit flera mutationer i systemet, men i ett av fallen var en lite klokare som sett andra djur förändrats, lät sitt annorlunda avkomma överleva. Så skapades hönan som i sin tur värpte ett nytt ägg. Men åter igen vilket kom då först: Hönan eller äggen? För den konstiga fågeln kom ju från ett ägg men det ägget kom ju inte från en höna men en liknande fågel…

<3

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0