Övertygelse är bryggan

Vad kan man egentligen tro på? Hur vet man att det man tror är rätt? "Har man fakta och bevis på att det är sant så kan man veta att det är rätt". Men kan man verkligen det? Eller är det övertygelsen om att det inte kan vara något annat som får dig att du tror dig veta? Hur kan man helt säkert fastställa att all vetenskap är sann? Det kan man inte, men vi väljer att tro på det tills någon kommer med något nytt.

Övertygelsen i ditt sätt att prata kan påverka ett stort antal människor. Genom att använda sitt språk rätt kan man få en enorm makt. Makten ligger i övertygelsen, men att inse att man tror på något för att man blivit övertygad om det, ger också makt. Då har du sett igenom övertygelsen och kan välja att byta väg.

Förståelse och kunna se ur olika perspektiv. Sätta sig in i andra människors situation och känna empati är en fantastisk gåva. Alla kan det mer eller mindre.  Detta är också ett sätt att se igenom och ger makt, att inte vara fast i ett spår, tro på en sak, se en sak, tycka en sak. Det är först när man vågar tvivla på det man tror som gör att man kanske hittar det rätta att tro på. Tro, makt och övertygelse kan ju sedan i sig diskuteras vad det innebär? Men jag väljer att tro mig veta att makten ligger i övertygelsen.

Hur vet du att allt du ser är sant? Kan det vara inbillning?..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0