Dag 2 - Beachen & Regn

Sofia och jag vaknade redan vid fem och låg och läste bok fram till halv sju då vi tyckte det var dags för frukost. Det är så underbart att äta sin egen frukost på hotellrummet i bara pyjamas med bara familjen, utan massa människor som ska passa upp på en. Vi gillar enkelheten och privacy för mycket för hotellbuffeerna här, dessutom äter vi inte så mycket ändå.
 
Efter att ha slöat på hotellrummet ett tag gav vi oss ner till stranden. Fast att vi tyckte vi var sena insåg vi att resten av gästerna inte kommer ner förrän elvatiden på dagen. Stranden här är verkligen tagen ur en film. Den har precis all som ett vykort: vit strand, turkostblått hav, parasol med halmtak, palmer runt omkring och en brygga ut med ett lusthuslikandeplats längst ut. Det är inga jobbiga försäljare och det går runt personal och frågar om vi vill köpa något att dricka. Pappa och jag var inte sena med att beställa in en ishink med corona. En skön slö-dag på staranden i något mulet väder men varmt och skönt var det. 
 
Vi fyra systrar och pappa körde sedan simtävling i poolen (den är så lång och stor så det är inga problem att ha 100 m simlopp nästan utan att simma på nån). Av tre tävlingar vann jag i alla fall en, ryggsimmet. Helt anfådd, skakis i både armar och ben så hade jag avklarat dagens mortion (förtuom promenden mellan hotellrummet och stranden som tar ca 10 minuter att gå...). Josefine var så klart bäst och därefter pappa men de tävlingsimmar/har tvälingsimmat så de fick starta lite längre ifrån än oss andra. Inte mer än rättvist tycker jag.
 
Vi hann bara upp från poolen så kom det väntade tropiska ÖSregnet. Jaha och där var dagen på stranden slut och vi tog löpet till första bästa skydd på vägen mot rummet. Helt genomblöta och småirriterade på regnet, som alla säger är väldigt ovanligt den här tiden på året, var vi tillbaka på rummet. En skön kväll med hemmagjord mat (återigen mycket mysigare och godare), julkalendern och massa prat och skratt kände vi oss trötta vid klockan 18. Undra hur många dagar det kommer ta innan vi är inne i tiden här, lagom tills vi ska åka hem eller? Jaja vi är tidigt på stranden och kan välja bästa platserna och inga problem att komma upp för att åka på utflykt, vilket vi ska i morgon. Regnet har i alla fall upphört nu och pappa ligger redan och snarkar med en sovande mamma bredvid. Bäst jag släcker lampan och kryper ner i min säng jag med. I morgon ska vi bada med delfiner, vilket ska bli en upplevelse. Godnatt.

Kommentarer
Postat av: Emelie

Kom ihåg att ta en dagstur eller hyra en bil och dra till några cenotes. det finns en hel del utanför playa del carmen och de ligger längstmed motorvägen söderut!
Ni verkar ha det bra=) Vi sitter och letar ihjäl oss efter forskarrapporter. mindre kul.
Kramar <3

2013-12-18 @ 13:49:28
Postat av: Lotta

Verkar inte helt fel! Hoppas ni får det lika bra på nästa ställe. Hör börjar ledigheten idag, sååå skönt. Hälsa alla!

2013-12-20 @ 21:00:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0