Tid i pengar

Vi är så rika i saker, men det vi är fattiga i är tid. Tid med varandra och tid för att tänka och njuta. Tiden är bland det värdefullaste vi har och vi önskar alltid att vi hade några fler timmar per dygn varje dag. Det är ingen som kan trolla fram fler sekunderar, det handlar om att prioritera sin tid. Det får mig att tänka på det min filosofilärare sa en gång.

 

”Tänk dig att varje minut är pengar som du sätter in på en bank och varje dag får du exakt samma summa pengar. Men de pengar du inte gjort av med vid slutet på dagen försvinner. Vad skulle du välja att göra med dessa pengar varje dag? Troligtvis spendera dem på saker du tycker är viktigt och värdefullt. Men gör du det med din tid? Du får 1440 minuter varje dag att använda och i slutet av dagen är dessa minuterar borta.  Om du tänker att tid är pengar hade du då värdesatt och prioriterat det på ett annat vis?”

 

Det kan vara något att tänka på. Samtidigt måste man lägga tid på tråkiga saker för att det ska leda till något bra som i framtiden ger dig tillbaka tid. Ibland måste man också få lägga tid på onödiga saker, men som är avslappnande och roliga. Men du vet aldrig vilken dag du inte får mer tid. Livet är skört och tiden är kort. Så värna om din tid, prioritera och framför allt ta vara på den. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0