Utflykt Playa del Carmen

Eftersom vi fortfarande lever efter svensk tid vaknade vi runt 3-4 på morgonen och var uppe med tuppen allihop. I vårt trötta tillstånd kvällen innan hade vi tackat ja till att lyssna på information mot att äta frukost och traskade ner mot Lobbyn. Ganska snart insåg vi vårt misstag och började ångra vårt beslut.

 

Inte förrän på eftermiddagen var vi klara med skiten och tänkte ta oss in till Playa del Carmen för att handla mat. Vi lyckades precis missa den anordnade transporten och fick ta en taxi in (vilket kostade mer). Vi hann se lite av stan, stranden, åt på restaurang och gick sedan för att handla mat på Walmart. Vi hade tänkt ta den anordnade transporten tillbaka till hotellet som skulle gå någonstans precis utanför, men vi insåg ganska snart att det skulle bli omöjligt att hitta. Som sänt från ovan var det en kvinna som tog kontakt med mig och pekade på hennes armband och sedan mitt och frågade om vi skulle med transporten tillbaka till hotellet. Armbanden har vi alla på oss som bor på hotellkomplexet, det är nyckeln till våra rum och vissa färger har högre standard och har tillgång till mer än andra. När vi betalat och var på väg mot utgången mötte vi kvinnan, hennes man och son. De hade väntat på oss och hon sa att det var bäst att ”hålla ihop gruppen”, så det gjorde vi. Vi ringde efter samma taxi vi åkt in med och då fick vi veta att de andra tre kunde spanska. Ännu bättre! De snackade och hjälpte oss hitta taxin och tillslut var vi alla nio på väg tillbaka. De var riktigt trevliga och vi pratade om allt från vart vi kom ifrån, väder, global uppvärmning, Cuncun, Mazatlan, utflykter och hotellet. Vi blev avsläppta först vid vår reception och då förstod vi att de bodde på den andra delen av området. Kanske ser vi dem ingen kanske inte, men det var ett möte en gång som var mycket trevligt. 

 

Regnet vräkte fortfarande ner och vi åkte golfbilen under plastskydd tillbaka till vårt rum (ja det är så långt så man måste åka i regnet). Utmattade och trötta efter vårt lilla äventyr somnade vi tidigt även kväll.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0