Gluten & laktosfri Chokladtårta

 Bjöd på en gluten- och laktorfri chokladfudgetårta. Inte alltid så lätt med olika allergier, men denna blev riktigt bra.  Innehåller heller inga nötter eller stenfrukter, en efterrätt för alla! Varning som bör meddelas innan gästerna hugger in på tårtan är att den är vääääldigt mäktig. Servera med hallon och apelsin till för att lätta upp det tunga. 
 
Botten
2 st ekologiska ägg
2,5 dl socker
1,5 dl finmix glutenfri alt.mjölmix
5 msk ekologisk kakao
100 g laktosfritt smör (eller margarin)
Ekologiska kokosflingor att ströa formen med
 
Fudge

1,5 dl laktosfri vispgrädde

1,5 dl  strösocker

2 msk  ekologisk ljus sirap

100 gram  70 % mörk choklad

75 gram  laktosfritt smör, rumstempererat

 

Garnering:
ca 1 msk Kakao
200g Hallon (tinade)
1 ruta riven 70% choklad
Något grönt blad, mynta, citronmeliss eller likande.
2,5 dl laktosfri grädde
ev. apelsin
 
Gör:

Sätt ugnen på 150 grader.

1. Rör ihop ägg och socker. Sikta i kakaopulver och mjölmixen.

2. Tillsätt smält avsvalnat fett.

3. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter. 

Grädda i ca 30 minuter.

Låt kakan svalna och gör under tiden fudgen. 
 
4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet.
 
Pudra över kakao med en tesil innan servering, dekorera med lite riven choklad och hallon.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0