Kärftstjärtsröra med ris

För 2 personer, ca 20-30 min.

Ingredienser

1 liten gul lök, finhackad

150 g färska champinjoner, delade i mindre bitar om de är stora

ca 1/2 dl torr vit vermouth eller vitt vin

2–3 msk tomatpuré

2 dl ekologisk creme fraiche (kokbar, valfri fetthalt)

1 smulad grönsaksbuljongtärning (går bra med fisk)

 250-300 g kräftstjärtar i lag

Gör:

Börja med att koka upp riset enligt nvisningar på packetet.

Hacka lös, skiva champinjoner och bryn dessa i en stekpanna.

Häll i resten och låt puttra lite så att buljontärningen löses upp. Lägg sist i kräftskärtarna innan servering så de blir varma.  Servera med ris till.

 (Ursprunglig recept: Arne Adler – Allt om  mat)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0