Nyår i San Diego

Vi har haft några dagar i San Diego som blev bättre än vår start. VI åkte första dagen till ett ut av de köpcentrum i närheten. En hel dag med en typisk amerikans lunch på "Ruby's" som innebar hamburgare med pommes och coca cola. Sååå enkelt gott! Något fattaigare i plånboken men rikare i kläder och mättnad lämnade vi köpcentrumet efter solen gått ner.
 
Nyårsafton blev en skön dag. I vanliga fall hemma när jag firat nyår tycker jag att tiden inte räckt till och att man små stressar "för att det ska bli som man tänkt", hatar det. Detta nyår blev helt annorlunda. Vi tog bilen till The old town som är en stad de byggt upp för attt illustrera hur San Diego såg ut på 1800-talet. Det var mysigt tt gå runt där och leva i en annan värld. Vi åkte sedan ner till hamnen för att se de gigantiska militärbåtarna som användes under Pearl Habour-tiden där flygplanen landade på. Idag är ett museum och ett café. 
 
Vid 12-slaget svensk tid satte vi oss nere vid stranden med vin, ost och kex, köpt i en ekologisk mataffär som blivit vår nya favoritaffär! Den heter Whole Food Market som finns i USA, Skottland och England, men inte i Sverige tyvärr... Vi njöt av solen och värmen, även om vi tycker att det är kallt efter att ha varit i Mexico, och åt gott. Ett av mina bästa minnen faktiskt, så enkelt men så bra.
 
Vi åt sedan trerätters middag på hotellets restaurang, vilket kändes lyxigt efter att ha ätit lite lättare mat på rummet. Vi rullade ut där ifrån, poppmätta och trötta. Men kvällen var inte slut där. Vi mötte upp en familj vi lärt känna genom en av våra närmsta vänner hemma och satte oss med dom nere vid stranden runt en lägereld. Det var även ett annat gäng där som vi umgicks och hade en riktigt trevlig kväll tillsammans. Fick testa en amerikansk kaloribomb som heter Smore, som består av grillad marsmallows med choklad mellan två kex som liknar Mariekex i tjocklek men digestivekex i smaken. Farligt gott. Tanken var sen att vi skulle se fyrverkerierna vid tolvslaget och jag och Sofia försökte verkligen hålla oss vakna, men somnade tio i... Vaknade nästa dag och insåg att det var första dagen på 2014.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Björn

God Jul & Gott Nytt år

2014-01-06 @ 12:46:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0