Veggo-matvetetssallad

Lagade en ny rätt idag som jag hittade i ett ICAblad med syfte att minska köttkonsumtionen, kampanjen heter Klimaträtt gott och lätt. Det var en hel del steg men såååå gott! 

Ingredienser för 2-3 portioner
230g färdigkokta kikärtor
1/2 dl skålad mandel 
1 msk olivolja
Matvete för 2 portioner 
Ca 350g blomkål
1 (liten) röd paprika 
1/2 lime
1/2 kruka mynta 
1 avokado 
1 krm chiliflakes 
Salt och peppar 

1. Skölj kikärtorna och rosta långsamt i stekpanna med olivolja, salta och peppra efter smak. 

2. Skåla mandeln (om inte färdigköpt) och blanda ihop med de rostade kikärtorna.

3. Koka matvete enligt förpackningen.

4. Ansa och skölj blomkålen, riv på grova sidan av rivjärnet. Ett tips är att dela i mindre bitar och riv från stjälken och in på blomkålen. Blanda med matvetet.

5. Ansa, skölj och strimla paprikan. 

6. Riv skalet av en halv lime, blanda skal, saften och 2 mak olivolja.

7. Mosa en avokado med gaffel, häll i 1 msk limedressing och chiliflakes.

8. Blanda ihop matvete, blomkål, paprika, resterande limedressing och hackad mynta. 

9. Servera på fat ihop med kikärtorna och mandeln och en klick avokadokräm. 







Resultatet! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0