Torskrygg med bacon och soltorkade tomater

Ingredienser 4 port

4 st torskryggfiléer

½ -1 röd lök

1 paket bacon

6 bitar soltorkade tomater 

50 gram smör (eller 4 msk flytande)

1 tsk sambal oelek

2 vitlöksklyftor

2 msk klippt färsk persilja

salt och peppar ev. timjan och oregano 

 

Tillbehör:

Potatis 

Haricots verts

 

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Koka potatisen.

  3. Skär löken och baconen och stek tillsammans. 

  4. Strimla soltorkade tomater.

  5. Värm smöret så det blir mjukt (lite mer än rumstempurerat)

  6. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök och persilja i smöret.

  7. Lägg de tinade torskfiléerna i en ugnsfast form, salta, peppra och bre på smöret.

  8.  Strö över bacon, löken och soltorkade tomaterna. 

  9. Ställ in allt i ugnen i 15 min. 

  10. Lägg haricots verts i en kastrull och häll i vatten så de precis täcker. Koka i 2 min och häll sedan i kallt vatten. Låt stå i 5 min, slå av vattnet i ett durkslag. 

  11. Servera fisken med potatits och haricots verts med flingsalt. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0